ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Αγώνας χωρίς αύριο για το "τριφύλλι"

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (05/05, 19:30) τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο χωρίς το παραμικρό περιθώριο για άλλη απώλεια, εάν θέλει να προλάβει τη μάχη της ευρώ-τετράδας. Επιστροφή Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Χατζηγιοβάνη στην ενδεκάδα, στην αποστολή και ο Βέλεθ.

Με τη βαθμολογία στο -4 απ’ την 4η ΑΕΚ (55 β., έναντι 51 β.) και μόλις 4 "στροφές" να απομένουν ως το φινάλε (και) της διαδικασίας των εφετινών playoffs, το αποψινό (05/05, 19:30, Novasports 2HD) παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο (7η αγωνιστική), είναι ξεκάθαρα αγώνας δίχως... αύριο για το "τριφύλλι".

Οι "πράσινοι" είναι υποχρεωμένοι -εάν θέλουν να προλάβουν εντέλει το... τρένο της Ευρώπης, το οποίο... έπιασαν μόλις μία φορά στους προηγούμενους 32 αγώνες τους στην εφετινή Super League 1 να κάνουν το "2 στα 2" μέσα σε 96 ώρες στο "Απόστολος Νικολαΐδης" κόντρα στην ομάδα της Αρκαδίας και την ΑΕΚ, περιμένοντας παράλληλα και το αποψινό (05/05, 21:30) ντέρμπι των δικεφάλων στο ΟΑΚΑ για πιθανή απώλεια βαθμών των "κιτρινόμαυρων".

Εν αρχή ην οι Αρκάδες, ωστόσο, για τον Παναθηναϊκό και το έργο τους δεν θα είναι εύκολο. Όχι μόνο γιατί ο Αστέρας έχει αποτελέσει ως τώρα πολύ σκληρό "καρύδι" και για τους πέντε υπόλοιπους συμμετέχοντες στα playoffs, αλλά και γιατί είναι η μοναδική ομάδα απ’ τις 13 που παίρνουν μέρος στην εφετινή Λίγκα, την οποία δεν έχει καταφέρει να νικήσει ο Παναθηναϊκός στα τρία προηγούμενα παιχνίδια του. Αν το σερί μεγαλώσει απόψε, αυτομάτως θα ψαλιδιστούν και οι τελευταίες ελπίδες για το "τριφύλλι".

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Λάζλο Μπόλονι ολοκλήρωσε το απόγευμα της Τρίτης (04/05) την προετοιμασία των "πράσινων", χωρίς άλλα προβλήματα πλην του τραυματία Φώτη Ιωαννίδη και του μόνιμου απόντα Δημήτρη Κουρμπέλη. Κι έχει πλέον διαθέσιμο (και σε χρόνο... ρεκόρ, έπειτα από διπλές, καθημερινές θεραπείες την τελευταία εβδομάδα) και τον Φραν Βέλεθ, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του αποψινού αγώνα. Πιθανότατα ως έξτρα επιλογή απ’ τον πάγκο κι όχι για να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα, αλλά σίγουρα είναι πολύ σημαντική η παρουσία του και το γεγονός ότι μπορεί να τον υπολογίζει ο 68χρονος τεχνικός.

Σε ό,τι αφορά τώρα την ενδεκάδα, η επιστροφή των Χουάνκαρ και Χατζηγιοβάνη λύνει σε μεγάλο βαθμό τα χέρια του Μπόλονι. Ο Ισπανός μπακ επιστρέφει στο αριστερό άκρο της άμυνας και μαζί με τους Γιοάν Μολό, Μπαρτ Σένκεφελντ και Αχιλλέα Πούγγουρα θα συνθέσουν την τετράδα μπροστά από τον Σωκράτη Διούδη.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, δεδομένη θεωρείται η παρουσία των Σεχ Νιάς και Μαουρίσιο Σιλβέιρα, ενώ την τρίτη θέση διεκδικούν ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και ο Γιουνούς Σανκαρέ, με "φαβορί" τον πρώτο.

Στα άκρα της επίθεσης θα πάρουν θέση ο Τάσος Χατζηγιοβάνης (δεξιά) και ο Λούκας Βιγιαφάνιες (αριστερά), ενώ στην κορυφή τον πρώτο λόγο έχει ο Φεντερίκο Μακέντα, χωρίς ωστόσο, να αποκλείεται η... έκπληξη με τον Καρλίτος Λόπεθ.

Την 21μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για το αποψινό (05/05) παιχνίδι με τον Αστέρα, συγκροτούν οι: Διούδης, Χριστογεώργος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σανκαρέ, Αγιούμπ, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Νιάς, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Πούγγουρας, Αλεξανδρόπουλος, Μολό, Μαουρίσιο και Καμπετσής.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ