STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Αστέρας 2-2: Μπόλονι και δοκάρια τού στερούν την Ευρώπη

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ στο ματς με τον Αστέρα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 που ήταν και το τελικό σκορ αλλά εν συνεχεία στάθηκε άτυχος καθώς είχε δύο δοκάρια ενώ και οι επιλογές του Μπόλονι από τον πάγκο έκοψαν τους πράσινους στα δύο. (VIDEO)

Ισόπαλο 2-2 έληξε και το παιχνίδι στη Λεωφόρο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα, όπως και το πρώτο στην Τρίπολη για τα playoffs, με την ισοπαλία αυτή να στερεί από τους πράσινους την Ευρώπη καθώς οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι βλέπουν τις πιθανότητες τους να μειώνονται και θέλουν πλέον συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα της ΑΕΚ.

Οι πράσινοι δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον Αστέρα σε τέταρτο παιχνίδι τη φετινή σεζόν σε ένα ματς που όμως ήταν καλύτεροι, είχαν ευκαιρίες, δύο γκολ, δύο δοκάρια και μπόρεσαν να φέρουν δύο φορές την αναμέτρηση στα ίσια αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Εν συνεχεία όμως η ατυχία και οι επιλογές από τον πάγκο δεν βοήθησαν το τριφύλλι να βρει ένα τρίτο γκολ.

Ο Μπόλονι έβγαλε από το ματς τον Μακέντα και εν συνεχεία τον Αλεξανδρόπουλο που έως εκείνη την ώρα ήταν εκ των καλύτερων του τριφυλλιού για να περάσει στο παιχνίδι τους Καρλίτος και Σανκαρέ που ήταν και οι δύο άτυχοι καθώς σημάδεψαν τα δοκάρια. Από την άλλη άφησε σε όλο το ματς τον Χατζηγιοβάνη που ήταν εξαιρετικός μέχρι το 70' και σκόρερ και των δύο γκολ του Παναθηναϊκού αλλά εν συνεχεία φάνηκε ότι κουράστηκε καθώς προερχόταν από τραυματισμό.

Από την άλλη ο Αστέρας που δεν είχε κάτι να χάσει φάνηκε επηρεασμένος από τις απουσίες που είχε πριν την έναρξη του αγώνα αλλά και εν συνεχεία από τις μαζεμένες αλλαγές που έκανε ο Ράσταβατς στην προσπάθεια του να δοκιμάσει κάποια πράγματα ενόψει της νέας σεζόν.

ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΤΣ, ΓΚΟΛ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ

Το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε με μια αναγκαστική αλλαγή λίγα λεπτά πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Ο Μαουρίσιο ένιωσε ενοχλήσεις με τον Αλεξανδρόπουλο να παίρνει τη θέση του αλλά το αγωνιστικό πλάνο του τριφυλλιού δεν άλλαξε. Οι πράσινοι μπήκαν με στόχο να έχουν τη μπάλα στα χέρια τους, να φτιάξουν παιχνίδι, να απειλήσουν καθώς γνώριζαν πως η ισοπαλία δεν τους έκανε.

Αυτός που βρήκε όμως πρώτος το γκολ ήταν ο Αστέρας. Σε μια επίθεση από τα δεξιά οι Σίτο-Τιλίκα και Κώτσιρας άλλαξαν ωραία τη μπάλα με σέντρα του Έλληνα μπακ προς τον Σουάρεθ που με κεφαλιά νίκησε τον Διούδη και άνοιξε το σκορ για τους Αρκάδες.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βγει στην επίθεση, να ψάξει την ισοφάριση και να απειλήσει. Τελικά το 1-1 ήρθε μετά από ένα λάθος του Παπαδόπουλο σε βαθιά μπαλιά προς τον Χατζηγιοβάνη. Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έχασε τη φάση, ο Έλληνας εξτρέμ πήρε τη μπάλα και πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-1.

Ο Αστέρας μπόρεσε να πάρει προβάδισμα ξανά στην αναμέτρηση με εκτέλεση πέναλτι του Μπαράλες. Συγκεκριμένα ο Γκορτσίλας υπέδειξε την εσχάτη των ποινών σε ανατροπή του Αργεντινού από τον Πούγγουρα, το VAR τον κάλεσε να δει τη φάση και επέμεινε στην απόφαση του. Ο Μπαράλες εκτέλεσε και νίκησε τον Διούδη για το 2-1.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΜΕ ΣΚΟΡΕΡ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τους δύο προπονητές και τον Παναθηναϊκό να ψάχνει τη γρήγορη ισοφάριση. Αυτή ήρθε με το... ίδιο νόμισμα. Ο Γκορτσίλας κλήθηκε από το VAR να δει ένα χέρι του Σουάρεθ μέσα στην περιοχή και αφού το είδε έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε και στο 53' έκανε το 2-2.

Χρόνος υπήρχε αρκετός και για τις δύο ομάδες ώστε να ψάξουν ένα γκολ αλλά η τριπλή αλλαγή του Ράσταβατς στο 56' με τον Μπαράλες αμέσως μετά το 2-2 να ζητάει αλλαγή επηρέασαν τους Αρκάδες και ο Παναθηναϊκός πήρε την υπεροχή στο ματς ψάχνοντας ένα τρίτο γκολ.

Εκεί όμως δεν ήρθε η βοήθεια από τον πάγκο. Η πρώτη αλλαγή του Μπόλονι ήταν ο Καρλίτος αντί του Μακέντα και όχι αντί του Ενγκμπακοτό ο οποίος δεν βοήθησε σε κανένα σημείο. Η δεύτερη άργησε να γίνει με τον Καμπετσή να μπαίνει στο ματς στο 73' αντί του Ενγκμπακοτό ενώ τις δύο τελευταίες στο 82' έκοψαν τους πράσινους στα δύο. Ο Ρουμάνος έβαλε στο παιχνίδι τους Σανκαρέ-Αϊτόρ αντί των Πούγγουρα-Αλεξανδρόπουλο γυρνώντας στα στόπερ τον Νιάς.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Έως εκείνο το σημείο όμως ο Αλεξανδρόπουλος τα είχε πάει εξαιρετικά και ήταν ο παίκτης με τη μεγαλύτερη ενέργεια στο ματς ενώ και η τοποθέτηση του Νιάς στο κέντρο της άμυνας δεν βοήθησαν το τριφύλλι. Την ίδια ώρα ο Χατζηγιοβάνης που μέχρι το 70' ήταν ο κορυφαίος των πράσινων φαινόταν αρκετά κουρασμένος, κάτι απόλυτα λογικό αφού οι περισσότερες μπάλες πέρασαν από τα πόδια του.

Βέβαια οι πράσινοι είχαν και την ατυχία με το μέρος τους καθώς η τύχη τους γύρισε την πλάτη στο 72' και το 90' με τους Καρλίτος και Σανκαρέ από πλεονεκτική θέση να σημαδεύουν το δοκάρι.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ