FOOTBALL ANALYSIS

Παναθηναϊκός: "Ναρκοπέδιο" η περιοχή του Ατρομήτου και "όαση" ο Μαουρίσιο

Ο Μαουρίσιο στο Παναθηναϊκός - Ατρόμητος για τη Super League Interwetten
Ο Μαουρίσιο στο Παναθηναϊκός - Ατρόμητος EUROKINISSI SPORTS

Η περιοχή του Ατρόμητου ήταν "ναρκοπέδιο" για τον Παναθηναϊκό. Δείτε πόσες πάσες πέρασαν στο "κουτί" οι παίκτες του Μπόλονι και τις επιδόσεις του Μαουρίσιο που ήταν και πάλι μόνος του.

Ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε σε ακόμα ένα παιχνίδι, γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ για την 8η αγωνιστική της Super League Interwetten και δείχνει πως -παρά την αλλαγή προπονητή- θα χρειαστεί χρόνος για να έρθει η αγωνιστική βελτίωση.

Οι "πράσινοι" ήταν φανερά εκτός ρυθμού, απείλησαν ελάχιστα, έχοντας μόλις 0.33 xGoals και "πλήρωσαν" ξανά την έλλειψη καθαρού μυαλού στα τελευταία λεπτά των αγώνων, όπως συνέβη κόντρα σε ΑΕΛ (1-1) και Βόλο (1-1).

ΜΟΝΟ ΕΠΤΑ ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΠΑΣΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Ακόμα και χωρίς το γκολ που τον έριξε στο καναβάτσο, ο Παναθηναϊκός ήταν απογοητευτικός επιθετικά. Δείτε στο widget της Opta όλες τις εύστοχες πάσες των πρασίνων και την άδεια περιοχή του Ατρόμητου.

Την ίδια στιγμή, όμως, έκαναν κι ελάχιστα πράγματα και στον επιθετικό τομέα. Οι πράσινοι είχαν μόλις 7(!) εύστοχες πάσες στην αντίπαλη περιοχή σε ολόκληρο το παιχνίδι. Μάλιστα οι τρεις εξ αυτών και οι δύο "καλές" προς το κεντρο της περιοχής προήλθαν από παίκτες που πέρασαν ως αλλαγή και συγκεκριμένα τους Βιγιαφάνιες (2) και Αϊτόρ (1).

Οι υπόλοιπες τέσσερις ήταν από τους Κουρμπέλη, Χατζηγιοβάνη, Καρλίτος και Μαουρίσιο. Ιδιαίτερα χαμηλό νούμερο που αποδεικνύει πως η περιοχή του Ατρομήτου θύμιζε... ναρκοπέδιο για τους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Ο ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Κι αφού αναφερθήκαμε στον Μαουρίσιο, ήταν κι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που "διασώθηκε" απ' το Τριφύλλι. Παρότι ενσωματώθηκε τελευταίος στο ρόστερ, έχει αποδειχθεί σε x-factor, παρά την μέτρια πορεία της ομάδας του.

Στο διάγραμμα της Opta, το γαλάζιο τρίγωνο είναι οι ανακτήσεις κατοχής, ο πράσινος ρόμβος οι επιτυχημένες και ο κόκκινος οι αποτυχημένες μονομαχίες.

Ο Βραζιλιάνος χαφ ήταν ο ηγέτης του Παναθηναϊκού, ανεβάζοντας επίπεδο τη μεσαία γραμμή και κάνοντας τη διαφορά τόσο στον αμυντικό όσο και στον δημιουργικό τομέα. Συγκεκριμένα, είχε 9/11 επιτυχημένες μονομαχίες στο έδαφος και 3/3 στον αέρα (κορυφαίος του γηπέδου). Είχε, επίσης, σωστό διάβασμα παιχνιδιού, με τρία κλεψίματα και εννιά ανακτήσεις κατοχής, καθώς και 2/3 επιτυχημένα τάκλιν.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Παράλληλα, είχε 63 ενέργειες με την μπάλα, 41/51 πάσες (80.4%), ενώ ήταν πρώτος σε ποσοστό ευστοχίας σε πάσες πάνω από τη σέντρα με 24/31 (74.29%) και πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου με 14/17 (82.4%). Μάλιστα, είχε και μία τελική στο στόχο στο 66ο λεπτό, που δεν ανησύχησε τον Ανδρέα Γιαννιώτη, αλλά ήταν απ' τις ελάχιστες καλές στιγμές του Παναθηναϊκού στον αγώνα.

Στο διάγραμμα της Opta βλέπετε με πράσινο τις επιτυχημένες και με κόκκινο τις αποτυχημένες πάσες του Μαουρίσιο κόντρα στον Ατρόμητο.

Ο Μαουρίσιο μπορεί να μην έκανε προετοιμασία και να υπολείπεται σε σχέση με τους συμπαίκτες του σε φυσική κατάσταση και ρυθμό αγώνων, αλλά χάρη στην ποιότητα του έχει καταφέρει να υπερκεράσει όλα τα εμπόδια και να μετατραπεί σε πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Λάζλο Μπόλονι, έστω κι αν η υπόλοιπη ομάδα είναι ξεκάθαρα κατώτερη των περιστάσεων.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ