ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: "Πράσινο φως" σε Ντρεοσί για Μεντόσα

O Στίβεν Μεντόσα με τη φανέλα της εθνικής Κολομβίας σε φιλική αναμέτρηση κόντρα στον Ισημερινό
O Στίβεν Μεντόσα με τη φανέλα της εθνικής Κολομβίας σε φιλική αναμέτρηση κόντρα στον Ισημερινό Ⓒ 2019 FRANK FRANKLIN II/ASSOCIATED PRESS

Η πλευρά Αλαφούζου έδωσε το "ελεύθερο" στον Πιέρ Ντρεοσί για να "τρέξει" την "εδώ και τώρα" μεταγραφή του Στίβεν Μεντόσα, εντείνοντας τις διαπραγματεύσεις με την Αμιάν για την αγορά του Κολομβιανού εξτρέμ.

Από τη στιγμή που "κόπηκε" για όλους τους γνωστούς (και σωστούς) λόγους η μεταγραφή του Λαμκέλ Ζε με τον "ιδιαίτερο" κι άκρως προβληματικό χαρακτήρα, η πρώτη επιλογή του Πιέρ Ντρεοσί για τη θέση του εξτρέμ, ήταν ο Κολομβιανός Στίβεν Μεντόσα της Αμιάν.

Κινήθηκε τάχιστα προς την πλευρά του παίκτη (έχοντας το δικαίωμα, καθώς στις 30 Ιουνίου μένει ελεύθερος), κατέθεσε την προσφορά του Παναθηναϊκού για συμβόλαιο με ημερομηνία έναρξης την 1η Ιουλίου 2021 κι απέσπασε το προφορικό "ναι" του 28χρονου winger, προλαβαίνοντας άλλους "μνηστήρες", όπως η Ναντ, η Λέγκια Βαρσοβίας και η Τραμπζονσπόρ (η τελευταία επιχείρησε να "μπει" εσχάτως στο... κόλπο).

Το μοναδικό... ερώτημα ήταν ο τρόπος και ο χρόνος της μεταγραφής του Μεντόσα. Αν δηλαδή θα πήγαινε για το καλοκαίρι και ο Παναθηναϊκός θα τον αποκτούσε ως ελεύθερο δίχως να καταβάλει... ευρώ ή αν θα γινόταν κίνηση από τώρα, εντός του χειμερινού, μεταγραφικού "παραθύρου", με πληρωμή ενός ποσού προς την Αμιάν για την άμεση αγορά του παίκτη.

Ο Ντρεοσί έφτασε σε προχωρημένο σημείο τις συζητήσεις του με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, εξήγησε όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης προς την πλευρά Αλαφούζου και περίμενε το… νεύμα και την κατεύθυνση από τα ανώτερα διοικητικά "κλιμάκια".

Κι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα τελευταία 24ωρα πήρε πλέον το "πράσινο φως" κι από την ιδιοκτησία του Παναθηναϊκού, για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο των διαπραγματεύσεων με τη γαλλική ομάδα, για την "εδώ και τώρα" απόκτηση του Κολομβιανού.

Οι επαφές ανάμεσα στον αθλητικό διευθυντή της Αμιάν, Τζον Γουίλιαμς (ο οποίος σε δηλώσεις του στο SPORT24 το περασμένο Σάββατο 16/1, είχε επιβεβαιώσει απόλυτα το δίαυλο επικοινωνίας) και τον Πιέρ Ντρεοσί είναι πια σε πλήρη εξέλιξη. Και το γαλλικό κλαμπ έχει ήδη "ρίξει" τις απαιτήσεις του.

Οι αρχικές αξιώσεις της Αμιάν για τον Μεντόσα ήταν πάνω από 600.000 ευρώ, όμως εδώ και λίγες μέρες χαμήλωσε τις απαιτήσεις της κι έχει φτάσει στο όριο των 400.000 ευρώ. Στον Παναθηναϊκό είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν έως και 300.000 ευρώ για να πάρουν από τώρα τον Κολομβιανό και η απόσταση δεν είναι πια μεγάλη.

Σε σημείο, που να υπάρχει πλέον η πεποίθηση (δίχως υπέρμετρη αισιοδοξία) πως -παράλληλα με το θέμα του κεντρικού χαφ- μέσα στις επόμενες 3-4 μέρες θα υπάρξει τελική εξέλιξη και... deal και για τον Μεντόσα.

Αν δεν προκύψουν βεβαίως άλλα "αγκάθια" στην πορεία, καθότι αρκετές ομάδες πιέζουν για να "μπουν" στην υπόθεση. Ο παίκτης πάντως -προς το παρόν- δείχνει να έχει κάνει την επιλογή του κι έχει δώσει το λόγο του στον general manager του Παναθηναϊκού...

Photo credits: ⓒ 2019 Frank Franklin II/Associated Press

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ