FOOTBALL ANALYSIS

Παναθηναϊκός: Ο Καρλίτος "φώναξε" πως είναι φορ

Παναθηναϊκός: Ο Καρλίτος "φώναξε" πως είναι φορ

Ο Μακέντα ήταν ο λυτρωτής για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον ΟΦΗ, αλλά ο Καρλίτος (απ)έδειξε την εκτελεστική δεινότητά του, παρότι τροφοδοτήθηκε ελάχιστα και ειδικά μέσα στην περιοχή. Δείτε την εικόνα του Ισπανού φορ στα γραφήματα της Opta.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει ισάριθμες και να φύγει με την ισοπαλία (2-2) από το Γεντί Κουλέ για την 5η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος άρχισε βασικούς τόσο τον Φεντερίκο Μακέντα όσο και τον Καρλίτος, σε διάταξη 4-4-1-1, με τους δύο επιθετικούς να είναι εκείνοι που σημείωσαν τα γκολ της ομάδας τους. Μπορεί ο Ιταλός να λύτρωσε τους "πρασίνους" με το τέρμα που σημείωσε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ο Καρλίτος (απ)έδειξε πως είναι δεινός εκτελεστής και αδικείται αγωνιζόμενος στα άκρα.

Ο 30χρονος επιθετικός δεν άρχισε καλά τη σεζόν, ήταν φανερά εκτός ρυθμού, ενώ παρόμοια εικόνα είχε και στο μεγαλύτερος μέρος του αγώνα με τον ΟΦΗ. Δεν τροφοδοτήθηκε από τους συμπαίκτες του, είχε μόλις τρεις ενέργειες μέσα στη μεγάλη περιοχή, την ίδια ώρα που ο Μακέντα είχε επτά, ενώ συνολικά είχε 20 επαφές με την μπάλα, τις λιγότερες απ' όλους τους παίκτες που ξεκίνησαν στη βασική ενδεκάδα.

Γενικότερα, στο μοναδικό παιχνίδι που η αντίπαλη άμυνα αισθάνθηκε την παρουσία του μέσα στην περιοχή ήταν στην πρεμιέρα με τον Αστέρα, όπου είχε έξι ενέργειες με την μπάλα, όπου έπαιξε πάλι ως φορ. Αντίθετα, κόντρα σε ΑΕΛ και Άρη είχε μόλις μία επαφή με την μπάλα, με την υποσημείωση, βέβαια, πως αγωνίστηκε για μεγάλα χρονικά διαστήματα στα άκρα της επίθεσης.

Πάμε να δούμε το widget της Opta με τις ενέργειες του Καρλίτος.

Ωστόσο, η ικανότητα/δυνατότητα που έχει να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα είναι μοναδική και φάνηκε στο παιχνίδι με τους Κρητικούς. Ο Καρλίτος σημείωσε το πρώτο γκολ με την πράσινη φανέλα, με μία όμορφη κίνηση μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ήταν, μάλιστα, ο 286ος σκόρερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Παρότι, λοιπόν, ο Ισπανός δεν έκανε αισθητή την παρουσία του με ενέργειες στα αντίπαλα καρέ, ολοκλήρωσε το παιχνίδι με τρεις τελικές (οι δύο εντός περιοχής) και ένα γκολ. Μάλιστα, θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ και στην πρώτη ευκαιρία του στο ματς, στο 23ο λεπτό, αλλά ο Βάτερμαν αρνήθηκε το γκολ με εξαιρετική επέμβαση.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ