ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Κατά 85% στη Λεωφόρο το ματς με τα Γιάννινα

Η ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, "Απόστολος Νικολαΐδης"
Η ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, "Απόστολος Νικολαΐδης" EUROKINISSI

Ο σημερινός (Τετάρτη 2/12) έλεγχος των ανθρώπων του Παναθηναϊκού στο «Απόστολος Νικολαΐδης», τα έργα στον χλοοτάπητα που ξεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα και το πολύ πιθανό σενάριο να γίνει και το παιχνίδι με τον Αστέρα στη Λεωφόρο (14η αγωνιστική), εάν δεν είναι απόλυτα έτοιμο το χορτάρι του ΟΑΚΑ

Στο «Απόστολος Νικολαΐδης» θα πραγματοποιηθεί όπως όλα δείχνουν ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, για τη 12η αγωνιστική της Super League, που έχει προγραμματιστεί εδώ και καιρό για το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου.

Η κάκιστη κατάσταση στην οποία παραμένει ο χλοοτάπητας του Ολυμπιακού Σταδίου, παρά τις προσπάθειες συντήρησης και «αναζωογόνησης» που έγιναν κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών, οδήγησε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού σε άλλες επιλογές, προκειμένου να «αποφορτιστεί» το ΟΑΚΑ.

Ήδη το χορτάρι του σταδίου της Καλογρέζας έχει επιβαρυνθεί πολύ από τα συνεχόμενα ματς των τελευταίων 10 ημερών και θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο, καθότι ακολουθούν: το αυριανό (Πέμπτη 3/12) παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Μπράγκα, το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός την Κυριακή (6/12), το ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ (12/12) και το εξ αναβολής ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός (16/12).

Ο Παναθηναϊκός θέλει να «βγάλει» απ’ το πρόγραμμα του ΟΑΚΑ το δικό του ματς με τον ΠΑΣ, για να δώσει χρονικό περιθώριο στους ειδικούς που έχουν αναλάβει τη συντήρηση του χλοοτάπητα, να κάνουν όλα όσα χρειάζονται για να «δέσει» (ως ένα βαθμό) το χορτάρι στα σημεία που έγιναν «επιδιορθώσεις». Και να μπορέσει έτσι να «βγει» η σεζόν, με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα...

Γι’ αυτό κι από την περασμένη εβδομάδα οι «πράσινοι» έθεσαν επί τάπητος την προοπτική επιστροφής της ομάδας (έστω και προσωρινά) στην ιστορική της έδρας, καθώς η εναλλακτική της Ριζούπολης είχε «καεί» (λόγω των αγώνων του Απόλλωνα, αλλά και των ματς που έδωσαν η Εθνική Ομάδα και η ΑΕΚ), ενώ τα γήπεδα σε Νέα Σμύρνη και Περιστέρι δεν τα έδιναν ο Πανιώνιος και ο Ατρόμητος.

Το πρωί της Τετάρτης (2/12), άνθρωποι του Παναθηναϊκού πήγαν στη Λεωφόρο για να δουν και να καταγράψουν τα ζητήματα που θα πρέπει να διευθετηθούν, ούτως ώστε να είναι λειτουργικό το γήπεδο, εφόσον επιστρέψει εκεί ο Παναθηναϊκός. Είτε για ένα ματς (με τα Γιάννινα), είτε και για περισσότερα εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Κι αυτό, διότι υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα να χρειαστεί να δώσει ο Παναθηναϊκός στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και το πρώτο ματς του β’ γύρου (3 Ιανουαρίου ή 27 Δεκεμβρίου, αν αποφασιστεί να πάει νωρίτερα η 14η αγωνιστική), εφόσον ζητηθεί κάτι τέτοιο απ’ τους ειδικούς που έχουν αναλάβει τη συντήρηση του ΟΑΚΑ.

Ο χλοοτάπητας στη Λεωφόρο είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση σε σχέση με αυτόν του ΟΑΚΑ. Ήδη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Sport24.gr, έχουν ξεκινήσει διορθωτικά έργα από την περασμένη εβδομάδα και το δεκαήμερο που μεσολαβεί, μέχρι το ματς με τον ΠΑΣ, κρίνεται αρκετό για να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η εικόνα του αγωνιστικού χώρου. Σίγουρα θα είναι καλύτερος σε σχέση με το… χάλι που έχει αυτή τη στιγμή το Ολυμπιακό Στάδιο

Επίσης, θα χρειαστεί να γίνουν κι ορισμένες εργασίες στα δημοσιογραφικά, στα VIP και σε επί μέρους ζητήματα ασφάλειας, όμως η κατάσταση αν μη τι άλλο «ευνοείται» κι από το γεγονός ότι το ματς θα είναι χωρίς κόσμο.

Το βασικό (και ίσως μοναδικό) «ερωτηματικό» αυτή τη στιγμή, είναι το θέμα του VAR. Στη Λεωφόρο υπάρχει οπτική ίνα, όμως δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη αν μπορεί να «υποστηρίξει» πλήρως το σύστημα του VAR. Σε κάθε περίπτωση πάντως, στον Παναθηναϊκό δηλώνουν σίγουροι πω θα βρεθεί η λύση, ακόμη κι αν χρειαστεί να καλυφθεί μέσω εξωτερικού van των εταιριών που έχουν αναλάβει το πρότζεκτ του VAR στην Ελλάδα (Medialuso και InDigital). Όπως είχε γίνει πέρσι στο ματς του πρώτου γύρου με την Ξάνθη, όπου έγινε κάλυψη με βαν, με τα έξοδα να τα αναλαμβάνει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Όλα αυτή τη στιγμή δείχνουν... Λεωφόρο κι επιστροφή του Παναθηναϊκού στον αγώνα της 12ης Δεκεμβρίου με τον ΠΑΣ στο ιστορικό του «σπίτι», 31 μήνες μετά τον τελευταίο αγώνα της σεζόν 2017/18 με την Ξάνθη. Έστω και για ένα ματς και βλέπουμε…

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ