ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Πανιώνιος: Όταν έγραψε ιστορία με το Κύπελλο στο "Γ. Καραϊσκάκης"

Πανιώνιος: Όταν έγραψε ιστορία με το Κύπελλο στο "Γ. Καραϊσκάκης"
Πανιώνιος

Η 29η Απριλίου ξυπνά αναμνήσεις στον κόσμο του Πανιωνίου. Εκείνο το βράδυ, το 1998, ο Ιστορικός κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας, στο "Γ. Καραϊσκάκης", επικρατώντας στον τελικό του Παναθηναϊκού με το γκολ του Δημήτρη Ναλιτζή. (VIDEO).

Οι Δημήτρης Ναλιτζής και Αντώνης Σαπουντζής ήταν εκ των πρωταγωνιστών στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στις 29 Απριλίου 1998. Ο Πανιώνιος νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε το τρόπαιο. Ο πρώτος, ο οποίος ήταν και ο σκόρερ της αναμέτρησης και άλλοτε γενικός αρχηγός της ομάδας, είχε αναφέρει για εκείνες τις στιγμές:

«Ολα έγιναν πολύ γρήγορα. Ο Τάκης (Φύσσας) πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και ουσιαστικά έπαιξε το 1-2 με τον Αντώνη (Σαπουντζή). Εγώ πήρα θέση στην περιοχή και περίμενα είτε πάσα, είτε κάποια κόντρα. Ο Αντώνης σούταρε αλλά ο Βάντσικ απόκρουσε.

Η μπάλα στη συνέχεια πήγε στον Γιάννη (Καμίτσης), ο οποίος με είχε δει και αμέσως μου την έστειλε συστημένη. Τα όσα ακολούθησαν απλά δεν περιγράφονται με λόγια. Γίναμε όλοι ένα κουβάρι και όταν τελείωσε ο αγώνας, πραγματικά τα όσα ζήσαμε ήταν συγκλονιστικά».

Πανιώνιος: Όταν έγραψε ιστορία με το Κύπελλο στο "Γ. Καραϊσκάκης"

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαπουντζής, είχε αναφέρει: «Προετοιμαζόμασταν για αυτό το παιχνίδι περίπου μια εβδομάδα. Στόχος μας ήταν να μπούμε, να το ευχαριστηθούμε και να δείξουμε ότι δίκαια βρεθήκαμε εκεί. Οταν πήρε την μπάλα ο Τάκης, έτρεξα στον κενό χώρο για να του δώσω επιλογή. Πράγματι με βρήκε και ουσιαστικά με έβγαλε τετ α τετ. Σούταρα, αλλά ο Βάντσικ απόκρουσε.

Είχα στο μεταξύ δει τον Δημήτρη μόνο του και όταν ο Γιάννης έκανε την σέντρα, πανηγύρισα πριν μπει το γκολ. Είναι στιγμές που δεν ξεχνιούνται με τίποτα. Μέχρι να τελειώσει το ματς δώσαμε τα πάντα, αλλά τα όσα ακολούθησαν μετά, με την απονομή, αλλά και την επιστροφή στη Νέα Σμύρνη με το κύπελλο είναι πράγματα που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ».

Πανιώνιος (Χρήστος Εμβολιάδης): Στρακόσια, Καμίτσης, Φύσσας, Μάντζιος, Βόκολος, Ιωαννίδης, Μπουγάς, Κατσαμπής (78′ Καρασαββίδης), Μένταν (65′ Κάφαλης), Σαπουντζής, Ναλιτζής (73′ Βάσμπεργκ).

Παναθηναϊκός (Βασίλης Δανιήλ): Βάντσικ, Αποστολάκης (65′ Σιπνιέφσκι), Κολιτσιδάκης, Γκούμας, Γ. Σ. Γεωργιάδης, Θεοφ. Νικολαΐδης, Μίκλαντ (49′ Μπασινάς), Κωνσταντινίδης, Βαζέχα, Αλεξούδης (54′ Λυμπερόπουλος), Γ. Χ. Γεωργιάδης.

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ