FOOTBALL ANALYSIS

Ο Αουγκούστο γύρισε και "καθάρισε" για τον ΠΑΟΚ

Ο Ντάγκλας Αουγκούστο
Ο Ντάγκλας Αουγκούστο EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΚ και ο Ηλίας Καλλονάς γράφει για την εκκωφαντική επιστροφή του Αουγκούστο, ο οποίος έδειξε πόσο έλειψε από τον Δικέφαλο το προηγούμενο διάστημα.

Ο ΠΑΟΚ έκανε ιδανικό ξεκίνημα στα playoffs της Super League Interwetten, καθώς επικράτησε 3-1 της ΑΕΚ στην Τούμπα για την 1η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος. Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς αναδείχθηκε δικαίως MVP του αγώνα, αφού σημείωσε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του, έχοντας γενικότερα εξαιρετική παρουσία.

Ωστόσο, υπάρχει ένας "αφανής ήρωας" στην επικράτηση των "ασπρόμαυρων" κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Ντάγκλας Αουγκούστο. Ο Βραζιλιάνος χαφ επέστρεψε στη δράση ύστερα από σχεδόν δύο μήνες και έδειξε πόσο έλειψε το προηγούμενο διάστημα, πραγματοποιώντας μία γεμάτη εμφάνιση.

Μπορεί ο λόγος που είχε τεθεί εκτός πλάνων από τον Γκαρσία να αφορούσε τόσο την αγωνιστική όσο και την εξωαγωνιστική εικόνα του, αλλά κόντρα στην Ένωση απέδειξε πως μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις, αφού διαθέτει χαρακτηριστικά που είναι δυσεύρετα στους υπόλοιπους μέσους του ΠΑΟΚ.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Απέναντι στην τριάδα των Σιμάνσκι, Κρίστισιτς και Μάνταλου, ο Αουγκούστο πήρε άριστα, συνεπικουρούμενος από τους Στέφαν Σβαμπ και Ομάρ Ελ Καντουρί, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι κυρίως για το δημιουργικό κομμάτι. Συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος χαφ ήταν πρώτος σε κερδισμένες μονομαχίες (7), πρώτος σε επιτυχημένα τάκλιν (4) και δεύτερος σε κερδισμένα φάουλ (3).

Στο γράφημα της Opta η εικόνα του Αουγκούστο κόντρα στην ΑΕΚ:

Οι πράσινοι ρόμβοι είναι οι κερδισμένες μονομαχίες, τα πράσινα τρίγωνα είναι τα κερδισμένα τάκλιν, τα γαλάζια τα κλεψίματα και οι ανακτήσεις κατοχής.

Η ικανότητα να διαβάζει σωστά το παιχνίδι, σε συνδυασμό με την ταχύτητα και τα ακατάπαυστο τρέξιμο, τον κάνουν σημαντικό σε τέτοια παιχνίδια, ειδικά σε μία διάταξη με τριάδα στο κέντρο, όπως είχε αναλύσει κι ο Θέμης Καίσαρης και παλαιότερα. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει ξεκάθαρο πρόβλημα στο "6" και ο Αουγκούστο είναι μία λύση, από την στιγμή που οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι περισσότερο δημιουργικοί και δεν διαθέτουν τη δική του σκληράδα.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΕΥΣΤΟΧΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΣΕΣ

Βέβαια, κόντρα στην ΑΕΚ, ο 24χρονος μέσος τα πήγε εξαιρετικά και στον τομέα της ανάπτυξης, προσφέροντας σιγουριά στους συμπαίκτες του στην πρώτη πάσα, όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα της Opta.

Με πράσινο οι εύστοχες και με κόκκινο οι άστοχες πάσες.

Ήταν πρώτος σε ευστοχία στις πάσες με 19/23 και ποσοστό 82,6%, ενώ γενικότερα ήταν δεύτερος σε επιτυχημένες πάσες για τον ΠΑΟΚ με 19, πίσω μόνο από τους Σβέριρ Ίνγκασον και Χοσέ Άνχελ Κρέσπο που είχαν 20, καθώς και σε επιτυχημένες πάσες στο αντίπαλο μισό με 8, πίσω από τους Στέφαν Σβαμπ και Κάρολ Σβιντέρσκι.

Από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν ενισχύθηκε σε μία θέση που εμφανέστατα αντιμετωπίζει πρόβλημα, η παρουσία του Αουγκούστο θα παίξει καθαριστικό ρόλο στην πορεία του στα playoffs. Απέναντι σε ομάδες με δυνατή μεσαία γραμμή, ο Βραζιλιάνος πρέπει να αποδειχθεί x-factor και να καλύψει "τρύπες", προσφέροντας μία ισορροπία που λείπει καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Διαφορετικά, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για την ομάδα του Γκαρσία.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ