EUROPA LEAGUE

ΠΑΟΚ - Γρανάδα 0-0: Φινάλε με ψηλά το κεφάλι ο δικέφαλος

Ο Κούτσιας σε φάση από την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Γρανάδα
Ο Κούτσιας σε φάση από την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Γρανάδα EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ παίζοντας με αρκετές αλλαγές στην Τούμπα αναδείχτηκε ισόπαλος με τη Γρανάδα με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 και αποχαιρέτησε τη φετινή του Ευρωπαϊκή πορεία αήττητος εντός έδρας.

Με ψηλά το κεφάλι είπε αντίο στη φετινή Ευρωπαϊκή του παρουσία ο ΠΑΟΚ καθώς αναδείχτηκε ισόπαλος με τη Γρανάδα στην Τούμπα με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0.

Οι γηπεδούχοι που είχαν αποκλειστεί πριν την έναρξη της αναμέτρησης έπαιξαν με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση τους και τον Κούτσια ως βασικό με το νεαρό να γράφει ιστορία για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αλλαγές στο αρχικό της σχήμα είχε και η Γρανάδα που ήθελε τη νίκη για να τερματίσει πρώτη αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι Ισπανοί είχαν την υπεροχή στο ματς και τις περισσότερες ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη αλλά ο ΠΑΟΚ είχε τις κλασικότερες ευκαιρίες με δοκάρι του Βαρέλα στο 44' και τρομερή διπλή ευκαιρία με τους Σβιντέρσκι και Κρέσπο στο 94'.

1. ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τη Γρανάδα για το Europa League αλλά ήταν φανερό πως ο Πάμπλο Γκαρσία είχε το μυαλό του στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Άρη. Για αυτό και στην ενδεκάδα δεν βρίσκονταν οι Γιαννούλης, Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι, Σβαμπ που έμειναν στον πάγκο. Αντίθετα στο ματς έπαιξε ο 16χρονος και 10 μηνών Κούτσιας που έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της ομάδας Θεσσαλονίκης που αγωνίστηκε στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Μάλιστα και οι αλλαγές που έκανε ο Πάμπλο Γκαρσία και στο χρόνο που τις έκανε ήταν όλες προγραμματισμένες με βάση το παιχνίδι της Κυριακής.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς για να δώσει χώρο στη Γρανάδα και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις με τους Τζόλη και Κούτσια στο πρώτο μέρος. Οι Ισπανοί πήραν την κατοχή και είχαν δύο καλές στιγμές αλλά πρώτα ο Πασχαλάκης και εν συνεχεία ο Ίνγκασον ήταν εκεί για να δώσουν τις λύσεις για τον δικέφαλο.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τη σπουδαιότερη φάση στο πρώτο μέρος όταν στο 44' ο Βαρέλα είδε την κεφαλιά του από το ύψος της μικρής περιοχής να χτυπάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

2. ΕΤΡΕΧΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΚΟΛ Η ΓΡΑΝΑΔΑ

Η Γρανάδα με τη σειρά της παρατάχθηκε και αυτή με αλλαγές στο αρχικό της σχήμα αλλά στο δεύτερο μέρος με το σκορ στο 0-0 και την Αϊντχόφεν να νικάει την Ομόνοια άρχισε να βάζει τον έναν μετά τον άλλον τους βασικούς ποδοσφαιριστές της για να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ. Δεν τα κατάφερε όμως καθώς εκτός από κάποια στημένα και κάποιες ψηλές μπαλιές δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι ήταν περισσότερο ουσιαστικοί στο δεύτερο 45λεπτο και θα μπορούσαν να πάρουν ακόμα και τη νίκη αν στο 90+4' οι Σβιντέρσκι, Κρέσπο που έφυγαν στην αντεπίθεση δεν μπερδευόντουσαν με αποτέλεσμα να πλασάρει ο Πολωνός άστοχα από το ύψος της μικρής περιοχής.

3. ΑΔΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε αήττητος στην Τούμπα, για δεύτερη φορά δεν ηττήθηκε από τη Γρανάδα που μέχρι το ματς της Πέμπτης (10/12) ήταν στην πρώτη θέση και ουσιαστικά έχασε την πρόκριση του στην επόμενη φάση του Europa League από τα ματς με την Ομόνοια η οποία μάζεψε στον όμιλο τέσσερις μόλις βαθμούς, όλους από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ουσιαστικά η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία έδειξα και στο ματς με τη Γραννάδα πως αδίκησε τον εαυτό της και θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη στο φετινό Europa League.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γήπεδο: "Τούμπα"

Σκόρερ: -

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης (63' Ουαγκέ), Ίνγκασον, Βαρέλα, Κρέσπο, Ελ Καντουρί, Μουργκ, Εσίτι (63' Αουγκούστο), Τσόλακ (81' Σβιντέρσκι), Κούτσιας (46' Ζίβκοβιτς), Τζόλης (46' Τσιγγάρας).

ΓΡΑΝΑΔΑ: Ααρόν, Σάντσεθ (67' Νέβα), Ναχούεν Πέρεζ, Χερμάν, Φουλκιέ, Ετέκι (85' Σολδάδο), Μίγια (75' Γκοναλόνς), Σόρο (75' Ματσίς), Κένεντι (67' Σουάρες), Πουέρτας, Μολίνα.

Κίτρινες: 34' Εσίτι, 74' Τσόλακ, 89' Κρέσπο, 89' Αουγκούστο/86' Χερμάν, 86' Πέρεζ, 89' Σουάρες.

Κόκκινη:

Διαιτητής: Τζον Μπίτον (Σκωτία)

TAGS EUROPA LEAGUE ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ