ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Η πιο ισχυρή δέσμευση του Γκαρσία

Ο Πάμπλο Γκαρσία μετά την νίκη με ανατροπή επί της Αϊντχόφεν για την 3η αγωνιστική του Europa League
Ο Πάμπλο Γκαρσία μετά τη νίκη επί της Αϊντχόφεν EUROKINISSI

Για τον Πάμπλο Γκαρσία, που και ως ποδοσφαιριστής δεν "μετρούσε" και πολύ τα συμβόλαια, πιο μεγάλη δέσμευση αποτελεί η επιθυμία του να πετύχει στον πάγκο του ΠΑΟΚ και να δικαιώσει την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε ο Πάμπλο Γκαρσία ήταν στην πραγματικότητα μια… υποχρέωση από την πλευρά της διοίκησης του ΠΑΟΚ, που έπρεπε να επισημοποιήσει την προαγωγή του Ουρουγουανού ως προπονητή της πρώτης ομάδας.

Τα περισσότερα ζητήματα που διευθετήθηκαν με το νέο τριετές συμβόλαιο είχαν να κάνουν με την αύξηση των αποδοχών του, τον καθορισμό των πριμ για την κατάκτηση στόχων με την ομάδα αλλά και την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών μέχρι τουλάχιστον το καλοκαίρι του 2023. Ζητήματα σημαντικά για κάθε προπονητή, ίσως όμως όχι τόσο σημαντικά για τον Πάμπλο Γκαρσία.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΕ ΛΕΥΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Ο Γκαρσία, άλλωστε ως ποδοσφαιριστής είχε βάλει την υπογραφή του σε λευκό συμβόλαιο λέγοντας στους ανθρώπους του Δικεφάλου "βάλτε ότι θέλετε, εμένα με ενδιαφέρει να είμαι στον ΠΑΟΚ". Και το σημαντικό για αυτόν είναι ότι του δόθηκε η ευκαιρία που επιζητούσε εδώ και καιρό να δουλέψει στην πρώτη ομάδα, έχοντας συμπληρώσει με απόλυτη επιτυχία την προϋπηρεσία του στην Κ-19 του συλλόγου.

Μια ευκαιρία που του δόθηκε συνειδητά. Το γεγονός και μόνο ότι στο συμβόλαιο που είχε υπογράψει το περασμένο καλοκαίρι προβλέπονταν σε ένα βαθμό, αρκετά ζητήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν σε ενδεχόμενη άνοδο του στην ανδρική ομάδα, είναι ενδεικτικό.

Οι άνθρωποι του Δικεφάλου είχαν προαποφασίσει πως ο Πάμπλο Γκαρσία θα ήταν ο επόμενος προπονητής του ΠΑΟΚ, σε περίπτωση που θα υπήρχε κενό εξουσίας στον πάγκο της ομάδας. Άλλωστε και δημόσια παραδέχονται ότι αν δεν υπήρχε αυτή η…safe επιλογή με τον Ουρουγουανό, ίσως και να υπήρχαν διαφορετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις τους με την Παλμέιρας για τον Αμπέλ Φερέιρα.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ

Το νέο συμβόλαιο του Πάμπλο Γκαρσία ισχύει ως το καλοκαίρι του 2023, ωστόσο όλοι στον ΠΑΟΚ, διοίκηση, φίλαθλοι και φυσικά και ο ίδιος, ευελπιστούν ότι τα 3 χρόνια θα είναι μόνο η αρχή. Ο Ουρουγουανός που στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής συνεργάστηκε με περισσότερους από 20 τεχνικούς γνωρίζει καλά, ότι τους προπονητές τους κρατούν στις ομάδες κυρίως τα αποτελέσματα και το έργο που έχουν να επιδείξουν.

Ο ίδιος είναι αποφασισμένος να πετύχει και να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ σε επιτυχίες όχι μόνο σε αυτό το διάστημα των 3 ετών που προβλέπει το συμβόλαιο αλλά για πολλά περισσότερα χρόνια. Για τον Γκαρσία η θέση στην άκρη του πάγκου του ΠΑΟΚ δεν αποτελεί απλά ένα βήμα στην καριέρα του, αλλά μια δυνατότητα να δείξει δουλεύοντας με την ομάδα με την οποία έχει «δεθεί» να πετύχει ως προπονητής. Όταν «κρέμασε» τα παπούτσια του ποδοσφαιριστή και αποφάσισε να φορέσει την φόρμα του προπονητή, αυτό είχε βάλει στο μυαλό του ως μεγάλο στόχο.

Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ

Η δουλειά που έκανε στους «μικρούς» ήταν το… διαβατήριο. Από την στιγμή που η οικογένεια Σαββίδη και οι άνθρωποι της διοίκησης πήραν την στρατηγική απόφαση να δώσουν προτεραιότητα στην αξιοποίηση των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που παράγουν οι Ακαδημίες του Δικεφάλου, ο Γκαρσία ήταν η σοφότερη επιλογή για την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχει δουλέψει τα τελευταία χρόνια με τις πιο ποιοτικές φουρνιές παικτών που έχουν βγει από τα τμήματα υποδομής, τους γνωρίζει όλους και ως ποδοσφαιριστές και ως ανθρώπους.

Ο Γκαρσία τους ξέρει καλύτερα από καθέναν και όχι μόνο αυτούς που αγωνίζονται στην Κ-19 ή αυτούς που προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα αλλά και αυτούς που ο ΠΑΟΚ έχει παραχωρήσει αλλού και διατηρεί την δυνατότητα να τους επαναφέρει στην Τούμπα αν θεωρήσει πως μπορούν να προσφέρουν. Τα χρόνια που δούλεψε στην Κ-19 του ΠΑΟΚ κατακτώντας 3 πρωταθλήματα… πέρασαν από τα χέρια του 80 πιτσιρικάδες ποδοσφαιριστές, τους οποίους αυτός και οι συνεργάτες του γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον.

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΦΡΑΓΙΔΑ

Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι ότι ο Γκαρσία, παραγωγικό προϊόν και ο ίδιος, των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ, έχει δείξει ότι είναι καλός προπονητής και πως μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερος . Έχει βαθιά γνώση και δική του φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο, δημιούργησε ομάδες που ήθελαν να παίξουν επιθετικά, χωρίς να παραμελούν τα ανασταλτικά τους καθήκοντα και κυρίως ομάδες με πάθος για τη νίκη, που παλεύουν μέχρι τέλους για αυτήν.

Επιπλέον η ισχυρή προσωπικότητα του και η επιρροή του στον ΠΑΟΚ, μαζί με το γεγονός ότι γνωρίζει πολύ καλά την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, μικρών και μεγάλων, του δίνει την δυνατότητα να χτίσει ισχυρά αποδυτήρια. Κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει να δημιουργεί και για μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να έρθουν επιτυχίες.

Όπως και να έχει το νέο συμβόλαιο στο οποίο έβαλε την υπογραφή του ο Πάμπλο Γκαρσία είναι καθ΄ όλα ισχυρό και απαραίτητο. Όχι όμως όσο ισχυρό είναι το πάθος και η θέληση του ίδιου του Ουρουγουανού να πετύχει ως προπονητής του ΠΑΟΚ. Ούτε όσο ισχυρή είναι η εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι φίλοι της ομάδας.

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ