ΠΑΟΚ

Μάτος: Από το "θα φύγω τελευταίος" στη Βάσκο Ντε Γκάμα

Ο δεξιός μπακ του ΠΑΟΚ, Λέο Μάτος, σε πανηγυρικό στιγμιότυπο μετά από ένα παιχνίδι της ομάδας του
Ο Μάτος πανηγυρίζει μετά από ένα θετικό αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Πως ο Λέο Μάτος έφτασε να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου από την Τούμπα ενώ πριν από τρεις εβδομάδες πανηγύριζε για την παραμονή του στον ΠΑΟΚ. Το Sport24.gr αναλύει.

Μόλις 20 ημέρες έχουν περάσει από το μήνυμα του Λέο Μάτος με το οποίο ευχαριστούσε το Θεό και τον Ιβάν Σαββίδη για την παραμονή του στον ΠΑΟΚ με το οποίο υπόσχονταν ότι θα δώσει και το αίμα του για να μην φύγει από την Τούμπα. "Σε αυτή τη γενιά νικητών, που έφτασε τον Ιούνιο του 2016, ήμουν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που υπέγραψε στον ΠΑΟΚ και θα δώσω το αίμα μου για να είμαι ο τελευταίος που θα φύγω" έγραφε τότε ο Βραζιλιάνος αμυντικός και πριν συμπληρωθούν τρεις εβδομάδες είναι με τις βαλίτσες στο χέρι για να επιστρέψει στην πατρίδα του για τη Βάσκο ντα Γκάμα.

Τι μεσολάβησε σε αυτές τις τρεις εβδομάδες για να τον κάνει να ζητήσει από τον Ιβάν Σαββίδη να του επιτρέψει να γυρίσει στην πατρίδα του μόνο ο ίδιος το ξέρει.

Ακόμη και το γεγονός ότι προέκυψε το ενδιαφέρον από την Βάσκο Ντε Γκάμα που του επιτρέπει να συνεχίσει την καριέρα του στην Βραζιλία και να είναι πιο κοντά στον πατέρα του που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας δεν είναι κάτι καινούργιο. Άλλωστε και πριν την συγκατάθεση – αν όχι την παρέμβαση- του Ιβάν Σαββίδη για την ενεργοποίηση του είχε βρει ομάδα στην πατρίδα του για να παίξει ποδόσφαιρο.

Το σίγουρο είναι ότι μπορεί ο Λέο Μάτος να φεύγει από την Τούμπα σαν φίλος και με τις ευλογίες της οικογένειας Σαββίδη ωστόσο φαίνεται ότι οι σχέσεις του με τον Αμπέλ Φερέιρα δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Πορτογάλος είναι η αιτία που ο Βραζιλιάνος θέλει να φύγει.

Ο Μάτος μιλώντας με τον Ιβάν Σαββίδη του εξήγησε ότι ο λόγος που θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του είναι τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο πατέρας του. Μάλιστα άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον Βραζιλιάνο αμυντικό λένε ότι οικογενειακά προβλήματα αντιμετωπίζει και η σύζυγος του κάτι που κάνει πιο έντονη την επιθυμία του να γυρίσουν πίσω.

ΠΟΤΕ ΕΝΙΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΙΑ ΒΑΣΙΚΟΣ

Βέβαια είναι δεδομένο ότι αγωνιστικά τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως ήθελε ο 34χρονος αμυντικός. Τα πρώτα μηνύματα τα πήρε από την περασμένη σεζόν ήδη, όταν και άρχισε να μην υπολογίζεται από τον Αμπέλ Φερέιρα σε κάποια από τα κρίσιμα παιχνίδια που έδινε η ομάδα του κάτι που φαινόταν αδιανόητο τα προηγούμενα χρόνια.

Το πρώτο ήταν ο προημιτελικός κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στον οποίο ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησε να ξεκινήσει στα δεξιά ο Βιεϊρίνια και από εκεί και πέρα έμεινε στον πάγκο στον αγώνα της κανονικής περιόδου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα αλλά έπαιξε κανονικά στον ημιτελικό του κυπέλλου με τους ερυθρόλευκους λίγες ημέρες αργότερα.

Ο Μάτος άρχισε να μην αισθάνεται και τόσο βασικός. Ξεκίνησε στα πρώτα παιχνίδια των playoffs αλλά μετά την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ έπαιξε αλλαγή σε δύο αγώνες και στους τελευταίους τρεις έμεινε στον πάγκο με τον Ροντρίγκο Σοάρες να θεωρείται πλέον βασικός.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ

Στην συνέχεια δημιουργήθηκε το θέμα με το συμβόλαιο του. Ο Μάτος περίμενε ότι θα συζητούσε με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για νέο συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων, αλλά η ομάδα προτίμησε να περιοριστεί στην αυτόματη ανανέωση του για μια σεζόν με βάση τις συμμετοχές που είχε κάνει πέρυσι. Κάτι που σαφώς τον ενόχλησε…

ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΚΤΟΣ ΟΜΑΔΑΣ

Η πρώτη κρίση ξέσπασε όταν ο Μάτος έμεινε εκτός αποστολής από τον πρώτο αγώνα της σεζόν με την Μπεσίκτας. Ο παίκτης ζήτησε και πήρε άδεια για 10 ημέρες προκειμένου να ταξιδέψει στην πατρίδα του για οικογενειακούς λόγους.

Η δεύτερη ήρθε λίγες ημέρες πριν από τον αγώνα με την Μπενφίκα τις παραμονές της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με την ΑΕΛ. Με τον Ροντρίγκο Σοάρες τραυματία πλέον και μη διαθέσιμο οι δυο μπακ που είχαν απομείνει ήταν ο Μάτος και ο Λύρατζης. Και οι δύο όμως δεν ήταν στην αποστολή που ανακοινώθηκε για το παιχνίδι με την ΑΕΛ στο οποίο αγωνίστηκε δεξιά ο Μπίσεσβαρ, ούτε και σε αυτό με τους Πορτογάλους όπου δεξιά αγωνίστηκε ο Κρέσπο.

Ο Μάτος συναντήθηκε με τους ανθρώπους του Δικέφαλου και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι αν έβρισκε ομάδα ο ΠΑΟΚ δεν θα στέκονταν εμπόδιο. Άλλωστε αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ο ΠΑΟΚ απέκτησε με δανεισμό τον Μούσα Ουαγκέ λίγες ώρες πριν τους αγώνες με την Κράσνονταρ.

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ 20 ΗΜΕΡΕΣ

Όλα έδειχναν ότι ο Μάτος θα αποτελούσε παρελθόν μέχρι που προέκυψε η πρώτη ανατροπή δεδομένων στις αρχές του Οκτώβρη. Από τότε μέχρι και σήμερα ο 34χρονος αμυντικός ξεκίνησε και στα τρία παιχνίδια που έδωσε η ομάδα με ΟΦΗ και ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και με την Ομόνοια για το Europa League.

Και όπως όλα δείχνουν αυτό με τους Κύπριους θα είναι το 167Ο και τελευταίο του με την φανέλα του Δικεφάλου. Εκτός και αν υπάρξει και νέα ανατροπή της τελευταίας στιγμής.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ