ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τι φέρνει στα μεταγραφικά ο αποκλεισμός

Λέο Ζαμπά και Λέο Μάτος πανηγυρίζουν γκολ του ΠΑΟΚ
Λέο Ζαμπά και Λέο Μάτος πανηγυρίζουν γκολ του ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ έχασε, για μια ακόμη φορά, τους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League και αναπροσαρμόζει τα πλάνα του για τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου.

Ο αποκλεισμός από το Champions League όπως ήταν φυσικό έφερε απογοήτευση στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ και αυτό είναι φυσικό. Ωστόσο οριστικοποίησε τα δεδομένα για το υπόλοιπο της σεζόν.

Οι άνθρωποι του μπορούν να εκτιμήσουν τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία τους και έχουν μπροστά τους λίγες ημέρες μέχρι το τέλος των μεταγραφών για να κλείσουν τα ανοικτά θέματα που υπάρχουν και είναι αρκετά.

Πρώτα από όλα θα πρέπει να κλείσει το ρόστερ. Ο Όλαφ Ρέμπε έχει κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που απασχολούσαν πριν το παιχνίδι με την Κράσνονταρ και λογικά θα γίνει μια προσπάθεια να γίνουν μια δυο κινήσεις σε θέσεις που υπάρχει ανάγκη. Σίγουρα στα άκρα της επίθεσης και ενδεχόμενα και στον άξονα της.

Είναι δεδομένο όμως, είναι ότι πλέον μετά τον αποκλεισμό από την Κράσνονταρ δύσκολα θα γίνουν κινήσεις ενίσχυσης τόσο ποιοτικές και συνάμα ακριβές όπως θα συνέβαινε σε περίπτωση που ο Δικέφαλο κατάφερνε να μπει στους «στοιχειωμένους» για αυτόν ομίλους του Champions League.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Από εκεί και πέρα υπάρχει ακόμη ανοικτό το ενδεχόμενο αποχωρήσεων οι οποίες εφόσον προκύψουν θα φέρουν και αντικαταστάσεις. Το θέμα του Δημήτρη Γιαννούλη για παράδειγμα παραμένει ανοικτό.

Ο ΠΑΟΚ έκανε συγκεκριμένη πρόταση στον παίκτη για αναπροσαρμογή των όρων του συμβολαίου με μεγάλη αύξηση των αποδοχών του και ταυτόχρονα και του buy out, στην οποία ο Γιαννούλης επιφυλάχθηκε να απαντήσει περιμένοντας τα δύο παιχνίδια με την Κράσνονταρ.

Είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ και η διοίκηση και ο προπονητής θέλουν να τον κρατήσουν στην Τούμπα τουλάχιστον μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, ωστόσο πολλά θα εξαρτηθούν από το ύψος των προτάσεων που μπορεί να προκύψουν στις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών.

Ο Δικέφαλος έχει απορρίψει προτάσεις που έχουν φτάσει μέχρι τα 6 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ αν έρθουν αυξημένες προσφορές, από ομάδες όπως η Αταλάντα που μπορεί εύκολα να ανέβει παραπάνω και κυρίως αν αυτές ικανοποιούν τις φιλοδοξίες του ίδιου του ποδοσφαιριστή.

Το θέμα του Γιαννούλη παραμένει σύνθετο και αν ο παίκτης δεν αποδεχθεί την πρόταση του ΠΑΟΚ στην Τούμπα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα.

Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει προεργασία ήδη για τερματοφύλακα περιμένοντας προτάσεις είτε για τον Πασχαλάκη, είτε για τον Ρέι που για την ώρα δεν έχουν προκύψει, ενώ δείχνει διάθεση -αν δεν το επιδιώκει κιόλας- να συζητήσει και για άλλους ποδοσφαιριστές του.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΜΑΤΟΣ, ΖΑΜΠΑ

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν τα ζητήματα των δύο Βραζιλιάνων. Ο Μάτος είναι εκτός πλάνων και εδώ και καιρό αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του θέλοντας να κρατήσει στην Θεσσαλονίκη την οικογένεια του και ο ίδιος να αποχωρήσει φιλικά από την Τούμπα τιμώντας όσα έχει ζήσει στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια και ο Δικέφαλος από την πλευρά του του έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο στις επιλογές του.

Έτσι και αλλιώς το συμβόλαιο του, που ανανεώθηκε αυτόματα λήγει στο τέλος της σεζόν και όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να το εξαντλήσει.

Πιο δύσκολη είναι η περίπτωση του Λέο Ζαμπά. Ο νεαρός ακραίος συνεχίζει να ψάχνει ομάδα στην Βραζιλία θεωρώντας ότι το πιο σημαντικό στην φάση που βρίσκεται τώρα είναι να πάρει παιχνίδια στα πόδια του για να επαναφέρει σε ανοδική τροχιά την καριέρα του.

Το ταξίδι του στην Πορτογαλία, είχε να κάνει τελικά με τον τραυματισμό του και έναν καθαρισμό που έπρεπε να γίνει. Αυτός θεωρούνταν ότι είναι αναγκαίος για να επανέλθει στο 100% και ίσως και να παίξει ρόλο στο τι θα συμβεί τελικά. Και αυτό διότι ο Ζαμπά ήταν φανερό ότι τις τελευταίες ημέρες όταν είδε ότι δεν είναι στις βασικές επιλογές του προπονητή του έβαλε ως προτεραιότητα την αποχώρηση του από την Τούμπα και τα παρεπόμενα του τραυματισμού του τον επανάφεραν μάλλον στην σκληρή πραγματικότητα.

Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη απορρίψει τις προτάσεις που έφερε η πλευρά του παίκτη για δανεισμό και θα συνεχίσει να απορρίπτει και τις επόμενες που πιθανόν να έρθουν αν δεν καλύπτουν πλήρως τις ετήσιες αποδοχές του. Ακόμη και σήμερα δημοσιεύματα στην Βραζιλία αναφέρουν ότι η Φλουμινένσε "πάγωσε" το ενδιαφέρον της αλλά ότι υπάρχουν άλλες ομάδες που θέλουν να τον επαναφέρουν στην πατρίδα του.

TAGS ΠΑΟΚ EUROPA LEAGUE STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ