ΓΑΛΛΙΑ

Παρί - Λιλ 0-1: Η Λιλ νίκησε στο Παρίσι και γίνεται φαβορί τίτλου

Ο Ζονατάν Μπαμπά της Λιλ μονομαχεί με τον Νεϊμάρ της Παρί για τη Ligue 1 2020-2021 στο 'Παρκ ντε Πρενς', Παρίσι | Σάββατο 3 Απριλίου 2021
Ο Ζονατάν Μπαμπά της Λιλ μονομαχεί με τον Νεϊμάρ της Παρί για τη Ligue 1 2020-2021 στο 'Παρκ ντε Πρενς', Παρίσι | Σάββατο 3 Απριλίου 2021 © 2021 CHRISTOPHE ENA/ASSOCIATED PRESS

Η Λιλ επικράτησε με 1-0 στο 'Παρκ ντε Πρανς' της Παρί για την 31η αγωνιστική της Ligue 1, άφησε 3 βαθμούς πίσω τους πρωταθλητές Γαλλίας και πλέον μοιάζει φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Το ντέρμπι κορυφής μεταξύ Παρί και Λιλ ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, με έναν αναπάντεχο νικητή. Δύο εβδομάδες έπειτα από την άνετη επικράτηση των Παριζιάνων στο ίδιο ματς για το Coupe de France, καθώς και λίγες μέρες ύστερα απ' το θρίαμβο μέσα στη Λιόν σε ένα άλλο ντέρμπι τίτλου, ήρθε η απότομη προσγείωση. Η Λιλ επικράτησε με 1-0 στο 'Παρκ ντε Πρενς' και έμεινε μόνη 1η στην κορυφή της Ligue 1, έπειτα από 31 αγωνιστικές.

Ο αγώνας θύμιζε αρκετά σκάκι, αφού δεν είχε τόσες πολλές ευκαιρίες. Ο Κριστόφ Γκαλτιέ στηρίχθηκε σε πολύ καλή λειτουργία της μεσαίας γραμμής κι έναν εκπληκτικό Μπενζαμέν Αντρέ, ο οποίος σχεδόν εξουδετέρωσε τον Νεϊμάρ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Στο 20ό λεπτό, ο Τζόναθαν Ντέιβιντ στάθηκε τυχερός με μία κόντρα σε προσπάθειά του, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Κέιλορ Νάβας.

Με τους δύο αμυντικούς μέσους της (Ιντρισά Γκέιγ, Λεάντρο Παρέδες) να έχουν κίτρινη κάρτα από το 19', οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να μαρκάρουν αποτελεσματικά και φοβήθηκαν να ανοιχτούν πολύ. Εξάλλου, δίχως κανονικό ακραίο μπακ (Τίλο Κέρερ δεξιά, Αμπντού Ντιαλό αριστερά), η ανάπτυξη ήταν δύσκολη. Στο 35' απέκτησαν προβλήματα και οι "λιλουά" πάντως, αφού ο σκόρερ τους αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού και στη θέση του πέρασε ο Τίμοθι Γουεά, το 4ο προϊόν των ακαδημιών της Παρί που φορούσε την αντίπαλη φανέλα στο ματς.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει τον "αέρα" των γηπεδούχων, κάτι που φάνηκε και στο 48ο λεπτό, όταν ο εκνευρισμένος Νεϊμάρ κόλλησε το κεφάλι του στο κεφάλι του Αντρέ και στη συνέχεια τον απώθησε με τα χέρια, με συνέπεια να δεχθεί κίτρινη κάρτα. Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο έπαιξε το χαρτί των αλλαγών ύστερα από μία ώρα αγώνα, με 4 σε 5 λεπτά και τον Κιλιάν Εμπαπέ να περνάει στην κορυφή από τα άκρα.

Το πλάνο δεν έπιασε, η Λιλ άντεξε και στο 90' μία σύρραξη βρήκε τους Τιάγκο Τζαλό και Νεϊμάρ να δέχονται 2η κίτρινη κάρτα και να αποβάλλονται. Η Λιλ πέτυχε το στόχο της και έφυγε με νίκη από το Παρίσι για πρώτη φορά από το 1996 σε αγώνα πρωταθλήματος, με τον Ορέστη Καρνέζη να παρακολουθεί απ' τον πάγκο.

ΠΑΡΙ: Νάβας, Κέρερ (64' Νταγκμπά), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Ντιαλό (64' Μπάκερ), Παρέδες, Γκέιγ (71' Γκέιγ), Ντι Μαρία, Νεϊμάρ, Εμπαπέ, Κεν (64' Ντράξλερ)

ΛΙΛ: Μαϊνιάν, Τζαλό, Φόντε, Μπότμαν, Ρεϊνίλντο, Σάντσες (73' Γιλμάζ), Αντρέ, Σουμαρέ, Μπαμπά, Ντέιβιντ (35' Γουεά), Ικονέ (90+3' Μπράνταριτς)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 31ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 3 Απριλίου

Μονακό - Μετς 4-0 (50' πέν. Φάμπρεγας, 52' Φόλαντ, 77', 89' πέν. Μπεν Γεντέρ)

Παρί - Λιλ 0-1 (20' Ντέιβιντ)

Λανς - Λιόν (22:00)

Κυριακή 4 Απριλίου

Ανζέ - Μονπελιέ (14:00)

Μπορντό - Στρασμπούρ (16:00)

Λοριάν - Μπρεστ (16:00)

Ναντ - Νις (16:00)

Ρεμς - Ρεν (16:00)

Νιμ - Σεντ Ετιέν (18:05)

Μαρσέιγ - Ντιζόν (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Ligue 1 και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

Photo Credits: © 2021 Christophe Ena/Associated Press

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ