ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

ΠΑΣ Γιάννινα: Σκληρό καρύδι

Ο Εραμούσπε πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό
Ο Εραμούσπε πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό EUROKINISSI

Εν όψει της ιστορικής πρόκλησης στην αποψινή ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ο ΠΑΣ Γιάννινα αποδεικνύει με τις φετινές του εκτός έδρας (και όχι μόνο) επιδόσεις πόσο δυσκολοκατάβλητος είναι.

Ξεχωριστή, ιδιαίτερη αδιαμφισβήτητα η σημερινά μέρα για τον ΠΑΣ. Για τρίτη φορά στην ιστορία τους (όλες αυτόν τον αιώνα, οι δύο προηγούμενες το 2007 και το 2010) οι Ηπειρώτες θα διεκδικήσουν στην αποψινή ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου (28/4, 19.00, Cosmote Sport 3) την παρθενική τους πρόκριση σε τελικό της διοργάνωσης κόντρα στον Ολυμπιακό.

Προφανώς σε ρόλο Δαβίδ και βάσει της διαφοράς δυναμικότητας και βάσει του σκορ του πρώτου αγώνα στα Γιάννινα και βάσει του… βουνού που τους περιμένει στη ρεβάνς, αφού για να προκριθούν θέλουν υποχρεωτικά να αποφύγουν την ήττα στο Φάληρο κόντρα στους "ερυθρόλευκους".

ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΣΚΟΡ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ

Κάτι που φέτος τόσο κόντρα στους πρωταθλητές όσο και συνολικά κόντρα στους εκπροσώπους των playoffs το καταφέρνουν (έχουν υποστεί 4 ήττες σε 14 συνολικά αναμετρήσεις, με ρεκόρ 4-5-5 σε πρωτάθλημα και Κύπελλο). Τα πλέον αξιοσημείωτα όμως, δεν είναι αυτά. Το πρώτο που πρέπει να επισημανθεί είναι πως στις τρεις ως τώρα αναμετρήσεις που έχουν δώσει κόντρα στον Ολυμπιακό έχουν όλο κι όλο συνολικά μείνει πίσω στο σκορ για λιγότερο από 1 λεπτό!

Στο παιχνίδι πρωταθλήματος στα Γιάννινα, ο ΠΑΣ προηγήθηκε στο 5’, παρέμεινε προηγούμενος για 45 λεπτά προτού ισοφαριστεί στο 51’ και τελικά κρατήσει μέχρι τέλους την ισοπαλία (1-1). Αυτήν (0-0) διατηρούσε μέχρι και το 93’ στο παιχνίδι των δύο ομάδων στο "Καραϊσκάκης" πριν το γκολ του Χασάν κρίνει την αναμέτρηση, δίνοντας στους "ερυθρόλευκους" το μόνο λεπτό (ως και τη λήξη της) που βρίσκονταν μπροστά στο σκορ φέτος κόντρα στον ΠΑΣ μιας και στην τελευταία αναμέτρηση, στον πρώτο ημιτελικό, οι Γιαννιώτες προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και οι νταμπλούχοι ισοφάρισαν στο 73’.

Κοινώς, σε τρία παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΣ βρέθηκε συνολικά μπροστά στο σκορ για 72 λεπτά, ήταν ισόπαλος για 197 λεπτά (χωρίς τις καθυστερήσεις) και υπολειπόμενος μόλις για 1 λεπτό των "ερυθρόλευκων". Είναι ενδεικτικό πως στα δύο παιχνίδια τους με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, οι πρωταθλητές συνολικά βρέθηκαν πίσω στο σκορ 67 λεπτά, 34 είχαν βρεθεί στη φιλοξενία του Βόλου (προτού επικρατήσουν τελικά με 4-1), 31 στο "Βικελίδης" από τον Άρη στη ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου και 84 (χωρίς πάντα να υπολογίζονται οι καθυστερήσεις) στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα, στο μεγαλύτερο διάστημα που υπολείπονταν σε αναμέτρηση και στο μόνο που ξεπερνιέται η επίδοση των Γιαννιωτών. Σε μία όμως αναμέτρηση και όχι σε σειρά τριών όπως συμβαίνει με τον ΠΑΣ.

Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝΣ

Παράλληλα, επίσης αξιοσημείωτο από τις φετινές επιδόσεις της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη είναι πως στις 7 εκτός έδρας αναμετρήσεις της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με τις έξι πρώτες του πρωταθλήματος από τις τρεις ήττες που γνώρισε, οι δύο από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ προέκυψαν με γκολ στο 93’ και στο 91’ αντίστοιχα, με τη μόνη αναμέτρηση που… ξέφυγε από το πλάνο και την τάση να είναι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, όπου και ηττήθηκε με 2-0, αφού εκεί έμεινε πίσω στο σκορ στο 33’ (με πέναλτι).

Συνεπώς, πέραν της συγκεκριμένης αναμέτρησης, στις υπόλοιπες που έδωσαν μακριά από την έδρα τους κόντρα στις έξι πρώτες της κατάταξης (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο), οι Γιαννιώτες βρέθηκαν να κυνηγάνε στο σκορ μόνο στις καθυστερήσεις των παιχνιδιών τους σε Φάληρο και Τούμπα. Εφεραν 2-2 με τον Αρη στο "Βικελίδης" (ισοφαρίστηκαν με δύο γκολ στο δεύτερο μέρος), επικράτησαν 2-0 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, 2-1 του Παναθηναϊκού (με δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο) στη ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου και 1-0 του Αστέρα στην Τρίπολη.

Αν μη τι άλλο ενδεικτικό του τρόπου που αγωνίζονται. Κάτι, που έχει αναγνωριστεί και από τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος τόσο δημοσίως στις προηγούμενες φορές που αντιμετώπισε τον ΠΑΣ φέτος όσο και κατ’ ιδίαν, θεωρεί τους Γιαννιώτες μια από τις πλέον δυσκολοκατάβλητες και απαιτητικές ομάδες που έχει αντιμετωπίσει εντός συνόρων στα τρία χρόνια της θητείας του στον πάγκο του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ