Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, σε ηλικία 61 ετών.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, έχασε τη μάχη με την επάρατο νόσο το απόγευμα της Δευτέρας σε ηλικία 61 ετών.

ADVERTISING

Ο επικεφαλής του κυπριακού ποδοσφαίρου έδινε μάχη με τον καρκίνο εδώ και καιρό και σύμφωνα με τα ΜΜΕ του νησιού, άφησε την τελευταία πνοή του λίγο πριν από τις 19:00.

Μέχρι τον Νοέμβριο έδινε κανονικά το "παρών" στις συνεδριάσεις του ΔΣ παρότι γνώριζε το πρόβλημα της υγείας του, ενώ μέχρι πριν από λίγες ημέρες, παρότι βρισκόταν στο Ιατρικό Κέντρο "Ευαγγελίστρια" της Λευκωσίας, όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες, συνέχιζε να ασχολείται με τα καθημερινά θέματα της ΚΟΠ.

Το 2015 ορίστηκε από FIFA και UEFA επιτετραμμένος τους για το ελληνικό ζήτημα που είχε προκύψει και αφορούσε παρεμβάσεις της Πολιτείας στην ΕΠΟ.

ADVERTISING

Ο 11ος πρόεδρος στην ιστορία της ΚΟΠ είχε εκλεγεί πρώτη φορά το 2001 κι έκτοτε διατηρούσε το συγκεκριμένο αξίωμα. Η πρώτη του ενασχόληση με την ομοσπονδία έγινε το 1994, όταν την υπηρέτησε ως πρόεδρος εθνικών ομάδων και αντιπρόεδρος της ΚΟΠ.

Τον Αύγουστο του 2017 είχε βιώσει μία ανείπωτη τραγωδία, όταν είχε χάσει την κόρη του Έλμα σε ηλικία 33 ετών από την ίδια ασθένεια.

Ο Κουτσοκούμνης είχε επιλεγεί να εκπροσωπεί την UEFA στο Συμβούλιο της FIFA τα επόμενα τέσσερα χρόνια στη θέση του Μάριου Λευκαρίτη.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΠ

"Βαθιά θλίψη στην οικογένεια του Κυπριακού ποδοσφαίρου αλλά και στην κοινωνία μας ευρύτερα για το θάνατο του Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου απεβίωσε σήμερα αργά το απόγευμα σε ηλικία 61 ετών μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Τους τελευταίους μήνες ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης έδωσε τη μεγάλη μάχη με θάρρος και αξιοπρέπεια και παρά τη δοκιμασία που περνούσε, ήταν πάντοτε ενημερωμένος και είχε καθημερινή επαφή με τους συνεργάτες του για όλα τα θέματα του ποδοσφαίρου, ασκώντας μέχρι την τελευταία στιγμή τα καθήκοντα του ως Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Διευθυντής και το προσωπικό της Ομοσπονδίας, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.

Λεπτομέρειες για την κηδεία του Προέδρου της ΚΟΠ θα ανακοινωθούν αργότερα".

Photo credits: Eurokinissi