CHAMPIONS LEAGUE

Πόρτο - Τσέλσι: Ο Τούχελ δεν εφησυχάζει για τη ρεβάνς και ο Κονσεϊσάο νιώθει αδικημένος

Ο Τόμας Τούχελ κατά τη διάρκεια αγώνα της Premier League μεταξύ της Τσέλσι και της Έβερτον
Ο Τόμας Τούχελ κατά τη διάρκεια αγώνα της Premier League μεταξύ της Τσέλσι και της Έβερτον @ 2021 JOHN SIBLEY/ASSOCIATED PRESS

Το 2-0 της Τσέλσι επί της Πόρτο στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" είναι σκορ που δίνει τεράστιο πλεονέκτημα στους Λονδρέζους, αλλά ο Τόμας Τούχελ δεν εφησυχάζει, ενώ ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο νιώθει αδικημένος για το αποτέλεσμα.

Η Τσέλσι έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης, αφού επικράτησε 2-0 της Πόρτο στα προημιτελικά του Champions League, σε ένα παιχνίδι στο οποίο θεωρητικά ήταν φιλοξενούμενη. Το γκολ του Μέισον Μάουντ από το 1ο ημίχρονο και του Μπεν Τσίλγουελ στο 2ο μετρούν ως εκτός έδρας γκολ, παρότι τόσο αυτό το παιχνίδι όσο κι η ρεβάνς της επόμενης Τρίτης διεξάγονται στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" της Σεβίλλης, δηλαδή σε ουδέτερη έδρα και για τις δύο ομάδες.

Ο προπονητής των Λονδρέζων, Τόμας Τούχελ, ανέφερε μετά τον αγώνα πως "ήμασταν ενωμένοι και αντιδράσαμε σωστά μετά την ήττα από τη Γουέστ Μπρόμ. Αυτή η εμφάνιση μάς δίνει αυτοπεποίθηση. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, υπήρξαν πολλές στιγμές που υποφέραμε, αλλά συμβαίνει σε αυτό το σημείο της διοργάνωσης. Δείξαμε καλό πνεύμα και ήρθε το αποτέλεσμα.

Είμαι πολύ χαρούμενος που σκόραρε ο Μάουντ. Είναι ένα πολύ σημαντικό γκολ που άνοιξε το παιχνίδι. Δεν ήταν ένα εύκολο σουτ, αλλά ήταν πολύ ακριβής και πήρε τη σωστή απόφαση τη σωστή στιγμή. Μείναμε έκπληκτοι επίσης από το πόσο ήρεμος ο Τσίλγουελ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος των αντιπάλων και έχει την τεχνική για να τελειώσει αυτές τις καταστάσεις. Είναι λίγο νωρίς για να σκεφτούμε τα ημιτελικά. Δεν είμαστε σε θέση να γιορτάσουμε. Δεν υπάρχει υπερβολικός ενθουσιασμός και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε".

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ Ο ΚΟΝΣΕΪΣΑΟ

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο έκανε κριτική στη διαιτησία του Σλοβάκου, Σλάβκο Βίντσιτς: "Είμαστε η μόνη ομάδα στους προημιτελικούς που δεν ανήκει στους Big-Five, τα πέντε ισχυρότερα πρωταθλήματα στον κόσμο και αυτό το αισθανόμαστε λίγο σε αυτά τα παιχνίδια. Ο Αθπιλικουέτα έκανε δέκα φάουλ και δεν δέχθηκε κίτρινη και νομίζω ότι υπήρξε πέναλτι στο Μαρέγκα. Υπήρχαν αρκετές καταστάσεις που δεν με ικανοποίησαν".

Για το 0-2 τόνισε: "Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά άδικο. Αλλά αυτό που μετράει είναι τα γκολ που σημείωσε η Τσέλσι και ότι εμείς δεν σκοράραμε. Νομίζω ότι παίξαμε πολύ καλά. Απομένουν 90 λεπτά και θα πιστέψουμε ότι είναι δυνατόν να σκοράρουμε στο επόμενο παιχνίδι και να ξανανοίξουμε την υπόθεση πρόκριση. Γνωρίζουμε τη δύναμη της αντιπάλου μας, αλλά ήμασταν ανώτεροι από την Τσέλσι".

@ 2021 John Sibley/Associated Press

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΠΟΡΤΟ ΤΣΕΛΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ