PREMIER LEAGUE

Premier League: Τα παιχνίδια που απομένουν στην κούρσα του Champions League

Παίκτες της Λίβερπουλ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Premier League 2020-2021 στο "Ολντ Τράφορντ", Μάντσεστερ | Πέμπτη 13 Μαΐου 2021
Παίκτες της Λίβερπουλ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Premier League 2020-2021 στο "Ολντ Τράφορντ", Μάντσεστερ | Πέμπτη 13 Μαΐου 2021 © 2021 DAVE THOMPSON/ASSOCIATED PRESS

Η Λίβερπουλ βρίσκεται στην 5η θέση, αλλά μπορεί να φτάσει ακόμα και 3η και να "κλέψει" μια θέση στο επόμενο Champions League από Λέστερ ή Τσέλσι.

Η νίκη της Λίβερπουλ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στο "Ολντ Τράφορντ" την καθιστά φαβορί για μία θέση στο επόμενο Champions League, έστω κι αν αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στην 5η θέση, με 4 βαθμούς απόσταση από την 4η θέση της Premier League!

Οι "κόκκινοι" έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο από την 3η Λέστερ και την 4η Τσέλσι, οι οποίες τίθενται αντιμέτωπες την επόμενη αγωνιστική στο Λονδίνο. Οι μεν "αλεπούδες" ολοκληρώνουν τη σεζόν με ακόμα ένα ντέρμπι κόντρα σε ομάδα της πρωτεύουσας, υποδεχόμενες την Τότεναμ, η δε Τσέλσι παίζοντας εκτός έδρας με την Άστον Βίλα, πριν από τον τελικό Champions League κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Η Λίβερπουλ έχει θεωρητικά εύκολο πρόγραμμα με Γουέστ Μπρομ, Μπέρνλι και Κρίσταλ Πάλας και αν πάρει 3 νίκες, πολύ δύσκολα θα χάσει το "εισιτήριο" για το Champions League, αφού θα εκμεταλλευτεί την -τουλάχιστον μια- απώλεια που θα υπάρξει μεταξύ Λέστερ και Τσέλσι.

Βέβαια, υπάρχουν ομάδες πιο πίσω απ' τη Λίβερπουλ που έχουν κι αυτές πιθανότητες στη θεωρία. Η Γουέστ Χαμ έχει επίσης 35 αγώνες και με 58 βαθμούς ευελπιστεί σε απώλειες Λέστερ και Τσέλσι για να τις προλάβει, οπλισμένη με σχετικά εύκολο πρόγραμμα (Μπράιτον, Γουέστ Μπρομ, Σαουθάμπτον).

Η Τότεναμ περιμένει ήττα της Τσέλσι απ' τη Λέστερ κι αν οι "μπλε" δεν νικήσουν την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ, τότε μπορεί να γίνει η μεγάλη ανατροπή με 3 νίκες των "σπιρουνιών" κόντρα σε Γουλβς, Άστον Βίλα και... Λέστερ (την οποία δεν προλαβαίνουν). Μόνο μαθηματικές μοιάζουν οι ελπίδες για την Έβερτον, που είναι ισόβαθμη με την Τότεναμ, αλλά έχει να αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι στη φιέστα τίτλου του "Ετιχάντ" την τελευταία αγωνιστική.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  • 3. Λέστερ 66 (36): Τσέλσι (Ε), Τότεναμ (Μ)
  • 4. Τσέλσι 64 (36): Λέστερ (Μ), Άστον Βίλα (Ε)
  • 5. Λίβερπουλ 60 (35): Γουέστ Μπρομ (Ε), Μπέρνλι (Ε), Κρίσταλ Πάλας (Μ)
  • 6. Γουέστ Χαμ 58 (35): Μπράιτον (Ε), Γουέστ Μπρομ (Ε), Σαουθάμπτον (Μ)
  • 7. Τότεναμ 56 (35): Γουλβς (Μ), Άστον Βίλα (Μ), Λέστερ (Ε)
  • 8. Έβερτον 56 (35): Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (Μ), Γουλβς (Μ), Μάντσεστερ Σίτι (Ε)

Photo Credits: © 2021 Dave Thompson/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΕΣΤΕΡ ΤΣΕΛΣΙ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΤΟΤΕΝΑΜ ΕΒΕΡΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ