ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ

Πρόεδρος Γαλατά στο SPORT24: "Έλληνες, ο Ομάρ θα γίνει καλά"

Πρόεδρος Γαλατά στο SPORT24: "Έλληνες, ο Ομάρ θα γίνει καλά"
Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί δίπλα στον πρόεδρο της Γαλατά, Μουσταφά Τζενγκίζ, την ημέρα των υπογραφών GALATASARAY FC

Το αφεντικό της Γαλατασαράι, Μουσταφά Τζενγκίζ, μίλησε αποκλειστικά στο SPORT24 για την κατάσταση του Ομάρ Ελαμπντελαουί και εξέφρασε τη σιγουριά του πως ο πρώην μπακ του Ολυμπιακού σύντομα θα είναι καλά.

Το θλιβερό περιστατικό με τον Ομάρ Ελαμπντελαουί, με τα πυροτεχνήματα που έσκασαν στο χέρι του και του προκάλεσαν βλάβη στα μάτια, έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ο επί σειρά ετών δεξιός μπακ του Ολυμπιακού και νυν της Γαλατασαράι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, την ώρα που τα σενάρια για την κατάσταση της υγείας του, και κατ' επέκτασιν της καριέρας του, δίνουν και παίρνουν.

Το SPORT24 μίλησε με τον πρόεδρο της Γαλατασαράι, Μουσταφά Τζενγκίζ, ο οποίος μάλιστα επισκέφθηκε την Παρασκευή (1/1) τον διεθνή Νορβηγό. Ο ισχυρός άνδρας της "Τσιμ Μπομ" τοποθετήθηκε για τον 29χρονο ποδοσφαιριστή και αφού υποστήριξε πως παρακολουθείται από τους καλύτερους γιατρούς της Τουρκίας, εξέφρασε τη σιγουριά του πως θα γίνει σύντομα καλά και θα γυρίσει στο πλευρό της οικογένειάς του.

"Εκτιμούμε πολύ το ενδιαφέρον και τις ανησυχίες των Ελλήνων για τον Ομάρ Ελαμπντελαουί. Τον επισκέφθηκα σήμερα στο νοσοκομείο. Όσοι αγαπούν τον Ομάρ θέλω να γνωρίζουν πως βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και φροντίζεται από τους καλύτερους γιατρούς της Τουρκίας. Εμείς, ως Γαλατασαράι, κάνουμε τα πάντα για να γυρίσει γρήγορα στην οικογένειά του. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους φίλους του στην Ελλάδα πως ο Ομάρ σύντομα θα αναρρώσει και θα είναι καλά".

Πρόεδρος Γαλατά στο SPORT24: "Έλληνες, ο Ομάρ θα γίνει καλά"
Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί δίπλα στον πρόεδρο της Γαλατά, Μουσταφά Τζενγκίζ, την ημέρα των υπογραφών GALATASARAY FC


Νωρίτερα, ο Μουσταφά Τζενγκίζ είχε δηλώσει στους εκπροσώπους του Τύπου στην Τουρκία: "Ήταν ένα τρομερό γεγονός. Ευχαριστώ τον υπουργό υγείας, Φαχρετίν Κόκα, το σύνολο του ποδοσφαιρικού κόσμου για την υποστήριξη. Ο Ομάρ τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να προστατέψει τα παιδιά του. Δεν πρέπει να χάσει την ελπίδα".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Sabah, ο Ομάρ θέλησε με τα πυροτεχνήματα να διασκεδάσει το ένα του παιδάκι, το οποίο ως γνωστόν έχει πρόβλημα υγείας.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Γαλατάσαράι, Αμπντουραχίμ Αλμπαϊράκ, ανέφερε: "Όταν ο Ομάρ βρισκόταν στο σπίτι του, πυροτεχνήματα έσκασαν στο χέρι του. Πρώτα θα πρέπει να καθαριστούν τα μάτια του για να μπορούμε να πούμε περισσότερα. Όλοι οι γιατροί κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Μπορεί να μιλήσει. Μπορεί να απαντήσει στους γιατρούς. Κι εγώ μίλησα στον Ομάρ. Φίλοι του πήγαν στο σπίτι του για να βρεθούν στο πλευρό της οικογένειάς του. Έχουμε πληγωθεί. Αν το 2020 ήταν μια πολύ άτυχη χρονιά για όλους, εμείς στη Γαλατάσαράι είχαμε ένα άτυχο περιστατικό την τελευταία στιγμή".

Πρόεδρος Γαλατά στο SPORT24: "Έλληνες, ο Ομάρ θα γίνει καλά"
Ο Ομάρ σε αγώνα της Γαλατασαράι απέναντι στη Ρέιντζερς IAN MACNICOL/POOL VIA AP


Ο Αλμπαϊράκ ρωτήθηκε και για τη διαρροή των εικόνων με τον χτυπημένο Ελαμπντελαουί, λέγοντας: "Κάποιος που βρισκόταν μέσα στο ασθενοφόρο έβγαλε τις φωτογραφίες και τις μοιράστηκε στα social media. Ο Ομάρ έχει τρία παιδιά, η Γαλατάσαράι έχει 30 εκατ. οπαδούς. Είναι ντροπή. Αυτό δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι".

Τον Ελαμπντελαουί επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο οι συμπαίκτες του Εμπαγιέ Ντιάν, Ράιαν Ντονκ, Τζίμι Ντουρμάζ, Χακάν Μπαλτά και Σελτσούκ Ινάν.

Ο γιατρός του Ομάρ ανέφερε: "Ο Oμάρ ήρθε στο νοσοκομείο μας τη νύχτα. Υπάρχει ένα πρόβλημα και στα δύο μάτια, αλλά το ένα μάτι είναι σε πιο άσχημη κατάσταση. Εγώ και οι άλλοι γιατροί μας προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Υποβλήθηκε σε όλες τις αναγκαίες εξετάσεις. Τώρα νοσηλεύεται στο δωμάτιο του και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Η τωρινή κατάσταση του είναι καλύτερη από χτες, πιθανότατα θα χρειαστεί συνεχόμενες μικροεπεμβάσεις, αλλά αυτό θα καθοριστεί από τις εξετάσεις.

Ένας από αυτούς που επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο τον άτυχο Ομάρ Ελαμπντελαουί ήταν ο προπονητής της Γαλατασαράι, Φατίχ Τερίμ, που είπε:

"Νοιαζόμαστε πολύ για τον Ομάρ. Είναι πολύτιμος για εμάς εντός και εκτός γηπέδου. Του μετέφερα τα συναισθήματά μου και τις σκέψεις μου. Και οι δύο συγκινηθήκαμε. Ο χρόνος θα δουλεύει υπέρ του. Έχει δυνατό σώμα και πιστεύει πως θα γίνει καλά. Ο Θεός θα μας βοηθήσει όλους. Ελπίζω πως θα ανακτήσει την υγεία του όσο πιο σύντομα γίνεται. Για εμάς, η ανθρώπινη υγεία είναι πιο σημαντική από οποιαδήποτε επιτυχία και βαθμολογική θέση. Μας φτάνει να ανακτήσει την υγεία του. Δεν είμαστε καθόλου καλά από χθες".

TAGS ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ