ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Προκριματικά Μουντιάλ: Με Μέσι και με το δεξί η Αργεντινή

O Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει με τη νίκη της Αργεντινής κόντρα στο Εκουαδόρ

Η Αργεντινή νίκησε 1-0 το Εκουαδόρ στο Μπομπονέρα με πέναλτι του Μέσι και ξεκίνησε με το δεξί τα προκριματικά για το Μουντιάλ 2022. Νίκη στο 90+3' η Ουρουγουάη, 2-1 τη Χιλή που φωνάζει για πέναλτι στο τέλος. Τέσσερα γκολ χωρίς νικητή (2-2) στο Παραγουάη - Περού. (VIDEOS)

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (9/10) έγινε η σέντρα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 όσον αφορά στη γεωγραφική ζώνη της Νοτίου Αμερικής.

Η Αργεντινή υποδέχθηκε το Εκουαδόρ στο Μπομπονέρα, τα βρήκε δύσκολα κοντά στην τρικολόρ, αλλά ο Λιονέλ Μέσι ήταν εκεί κι έλυσε το γόρδιο δεσμό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 13ο λεπτό.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Σκαλόνι): Αρμάνι, Μοντιέλ (84' Φόιτ), Μαρτίνες Κουάρτα (76' Αλάριο), Οταμέντι, Ταγλιαφίκο, Ντε Πάουλ, Παρέδες, Ακούνια (66' Σάλβιο), Μέσι, Οκάμπος (84' Ντομίνγκες), Μαρτίνες.

ΕΚΟΥΑΔΟΡ (Αλφάρο): Ντομίνγκες, Φερίγρα (46' Πρεσιάδο), Αρεάγκα, Αρμπολέδα, Εστουπινιάν, Ρενάτο Ιμπάρα (64' Πλάτα), Γκρουέσο, Φράνκο, Καϊσέδο (79' Ρομάριο Ιμπάρα), Βαλένσια, Μένα Ντελγάδο (87' Εστράδα Μαρτίνες).

Ο κολλητός του φίλος και μέχρι πρότινος συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα (πλέον αντίπαλος με την Ατλέτικο), Λουίς Σουάρες, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για την Ουρουγουάη στο ματς με τη Χιλή στο 39ο λεπτό με τον ίδιο τρόπο (πέναλτι).

Ο Αλέξις Σάντσες ισοφάρισε για τη ρόχα στο 54ο λεπτό, αλλά η σελέστε πήρε το τρίποντο με γκολ του Μάξι Γκόμες στο τρίτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου.

Κι όμως πριν το γκολ του Γκόμες δεν δόθηκε πέναλτι στη Χιλή για χέρι με όλους τους παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας να διαμαρτύρονται στο διαιτητή μετά τη λήξη του ματς.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Ταμπάρες): Καμπάνια, Κάσερες, Κόατες, Γκοδίν, Βίνια, Βαλβέρδε, Μπεντανκούρ (76' Αραμπάρι), Μπρίαν Ροντρίγκες (87' Γκόμες), Ντε Αρασκαέτα (76' Χόναταν Ροντείγκες), Ντε Λα Κρους (56' Νάντες), Σουάρες.

ΧΙΛΗ (Ρουέδα): Άριας, Ντίας Ουινκάλες, Σιεράλτα, Βέγκας, Ντίας (83' Ρόκο), Φουενσαλίδα (68' Πινιάρες), Βιδάλ, Μπαέσα, Αράνγκις, Βάργκας (68' Νταβίλα), Σάντσες.

Τέσσερα γκολ είχε το ματς στην Ασουνσιόν, νικητή όμως δεν είχε. Ο Καρίγιο άνοιξε το σκορ για το Περού στο 52ο λεπτό, αλλά ο Ρομέρο ισοφάρισε σε 1-1 για την Παραγουάη στο 67ο.

Ο ίδιος έκανε το 2-1 στο 81ο, αλλά και πάλι ο Καρίγιο στο 85ο με το δεύτερο δικό του προσωπικό γκολ διαμόρφωσε το τελικό σκορ (2-2).

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ (Μπερίσο): Φερνάντες, Εσπινόλα, Γκόμες, Αλόνσο, Ριβέρος Γκαλεάνο, Κούμπας (63' Σάντσες), Χιμένες (81' Ορτίς), Αλμιρόν (90+3' Σανάμπρια), Βιλασάντι, Πέρες (63' Ρομέρο), Λεσκάνο (63' Μπομπαντίγια).

ΠΕΡΟΥ (Γκαρέκα): Γκαλέσε, Αντβίνκουλα, Σαμπράνο, Άμπραμ, Τράουκο, Τάπια (87' Πένια), Καρίγιο (87' Λόπες), Ακίνο Σάντσες, Γιοτούν (87' Πόλο), Κουέβα (65' Φαρφάν), Ρουιντίας (74' Γκονσάλες).

Η 1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου

Παραγουάη - Περού 2-2 (67', 81' Ρομέρο / 52', 85' Καρίγιο)

Ουρουγουάη - Χιλή 2-1 (39' πεν. Σουάρες, 90+3' Γκόμες / 54' Σουάρες)

Αργεντινή - Εκουαδόρ 1-0 (13' πεν. Μέσι)

Σάββατο 10 Οκτωβρίου

Κολομβία - Βενεζουέλα (02:30)

Βραζιλία - Βολιβία (03:30)

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ