ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκριματικά Μουντιάλ: Σημαντικά διπλά για Βραζιλία και Αργεντινή

Οι παίκτες της Βραζιλίας πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Ουρουγουάης
Οι παίκτες της Βραζιλίας πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Ουρουγουάης AP IMAGES

Η Βραζιλία σημείωσε σπουδαία νίκη με 2-0 επί της Ουρουγουάης εκτός έδρας, ενώ με το ίδιο σκορ πέρασε κι η Αργεντινή από το Περού για την 4η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής. (VIDEOS)

Στην κορυφή της βαθμολογίας με το απόλυτο των νικών (4Χ4) βρίσκεται η Βραζιλία, ύστερα από τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής.

Η "Σελεσάο" επικράτησε 2-0 της Ουρουγουάης εκτός έδρας, "καθαρίζοντας" με την υπόθεση-νίκη απ' το πρώτο μέρος. Ο Αρτούρ άνοιξε το σκορ στο 34ο λεπτό για την ομάδα του Τίτε, ενώ λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, ο Ρισάρλιζον έδωσε "αέρα" δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Μάλιστα, στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Έντινσον Καβάνι με απευθείας κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα πάνω στον επιθετικό της Έβερτον, ύστερα από χρήση του VAR.

Την ίδια στιγμή, η Αργεντινή, ύστερα από την απώλεια βαθμών κόντρα στην Παραγουάη, επανήλθε στις νίκες, φεύγοντας με το διπλό (0-2) από την έδρα του Περού. Όπως κι η Βραζιλία, έτσι κι η "αλμπισελέστε", κλείδωσε το τρίποντο απ' το πρώτο ημίχρονο, αφού προηγήθηκε στο 17' με τον Νίκο Γκονσάλες, ενώ διπλασίασε τα τέρματά της 11 λεπτά αργότερα με τον Λαουτάρο Μαρτίνες.

Στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της βραδιάς, η Παραγουάη αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Βολιβία, με τον Άνχελ Ρομέρο να σημειώσει και τα δύο γκολ των γηπεδούχων, ενώ οι φιλοξενούμενοι, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, έκαναν την ανατροπή, προηγήθηκαν 2-1 και τελικά έφυγαν με την ισοπαλία.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ:

Ουρουγουάη - Βραζιλία 0-2 (34' Αρτούρ, 45' Ρισάρλιζον)

Παραγουάη - Βολιβία 2-2 (19' πεν., 72' Ρομέρο / 41' Μαρτίνς, 45' Σεσπέδες)

Περού - Αργεντινή 0-2 (17' Γκονσάλες, 28' Μαρτίνες)

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ