LA LIGA

Ρεάλ - Έιμπαρ 2-0: Κοντά στην κορυφή με Ασένσιο - Μπενζεμά

O Λούκα Μόντριτς με τη φανέλα της Ρεάλ σε αναμέτρηση κόντρα στην Έιμπαρ για την La Liga
O Λούκα Μόντριτς με τη φανέλα της Ρεάλ σε αναμέτρηση κόντρα στην Έιμπαρ για την La Liga @ 2021 BERNAT ARMANGUE/ASSOCIATED PRESS

Πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Ρεάλ καθάρισε με 2-0 την Έιμπαρ στο "Αλφρέδο Ντι Στέφανο" και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της για την κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού τίτλου στην La Liga (VIDEOS).

Η Έιμπαρ προέβαλε ισχυρή αντίσταση το απόγευμα του Σαββάτου στην Μαδρίτη όμως η έμπειρη Ρεάλ βρήκε τον τρόπο να κάμψει την αντίστασή της και να πάρει τη νίκη με 2-0 με τα τέρματα των Ασένσιο και Μπενζεμά, που την κρατούν σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της La Liga και την πρωτοπόρο Ατλέτικο.

Οι μερένγκες πέτυχαν μάλιστα την τέταρτη διαδοχική νίκη τους και έμειναν για 11ο σερί ματς αήττητοι (η τελευταία αποτυχία ήταν εντός έδρας από την Λεβάντε στα τέλη Ιανουαρίου), γεγονός που ανεβάζει το ηθικό των παικτών του Ζινεντίν Ζιντάν ενόψει της πρώτης μάχης με την Λίβερπουλ στα προημιτελικά του Champions League την ερχόμενη Τρίτη (6/4).

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ένα όμορφο δώρο προς τον Φλορεντίνο Πέρεθ που έφτασε τα 1.000 ματς με την ιδιότητα του προέδρου της Ρεάλ έκαναν το απόγευμα του Σαββάτου ο Ζινεντίν Ζιντάν και οι παίκτες του.

Η Ρεάλ ήταν καλύτερη από την Έιμπαρ, έβαλε δύο γκολ που μέτρησαν και άλλα τρία που δεν μέτρησαν (σωστά), είχε δοκάρι και 2-3 κλασικές ευκαιρίες, με το τελικό 2-0 να είναι απολύτως δίκαιο βάσει της εικόνας της αναμέτρησης.

Στο πρώτο ημίχρονο τράβηξε πάνω του τα περισσότερα βλέμματα ο Μάρκο Ασένσιο, αφού στο 36' πέτυχε υπέροχο γκολ με τακουνάκι που δεν μέτρησε καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ και στο 41' άνοιξε το σκορ με υπέροχο φαλτσαριστό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο δεύτερο ημίχρονο κλείδωσε το τρίποντο ο συνήθης ύποπτος για τους πρωταθλητές Ισπανίας, Καρίμ Μπενζεμά, που μετά από σέντρα του Βινίσιους από τα αριστερά στο 73' εκτέλεσε με σκαστή κεφαλιά τον Ντμίτροβιτς στέλνοντας συστημένη τη μπάλα στην αριστερή γωνία του.

Πέρα από τους δύο σκόρερ, εντυπωσιακή παρουσία είχαν οι Λούκα Μόντρις και Μαρσέλο, στέλνοντας μήνυμα στον Ζιντάν πως μπορεί να βασιστεί στην παλιά φρουρά ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με την Λίβερπουλ για τους "8" του Champions League.

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Μιλιτάο, Νάτσο, Μεντί, Βάθκεθ, Καζεμίρο, Μόντριτς (61' Κρόος), Μαρσέλο (68' Βινίσιους), Ίσκο (68' Αρίμπας), Μπενζεμά (80' Μαριάνο), Ασένσιο (61' Ροντρίγκο)

ΕΙΜΠΑΡ: Ντμίτροβιτς, Πόθο, Ολιβέιρα, Αρμπίγια, Σοάρες (81' Άνχελ), Άλβαρεθ, Ντιόπ (76' Ατιένθα), Γκαρθία (61' Ενρίχ), Λεόν (76' Ροντρίγκες), Κίκε, Χιλ (46' Ινούι)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 29ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 2 Απριλίου

Λεβάντε - Ουέσκα 0-2 (15' 54' Μιρ)

Σάββατο 3 Απριλίου

Γρανάδα - Βιγιαρεάλ 0-3 (9' πεν. 18' 60' πεν. Μορένο)

Ρεάλ Μαδρίτης - Έιμπαρ 2-0 (41' Ασένσιο, 73' Μπενζεμά)

Οσασούνα - Χετάφε 0-0

Κυριακή 4 Απριλίου

Αλαβές - Θέλτα (15:00)

Έλτσε - Μπέτις (17:15)

Κάντιθ - Βαλένθια (19:30)

Σεβίλλη - Ατλέτικο (22:00)

Δευτέρα 5 Απριλίου

Μπαρτσελόνα - Βαγιαδολίδ (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της La Liga και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: 2021 Bernat Armangue/Associated Press

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ