LA LIGA

Ρεάλ Μαδρίτης - Σοσιεδάδ 1-1: Γκέλα πριν το ντέρμπι για την πρωταθλήτρια

Οι παίκτες της Ρεάλ Σοσιεδάδ πανηγυρίζουν γκολ στο "Αλφρέδο Ντι Στέφανο" κόντρα στην Ρεάλ σε ματς της La Liga
Οι παίκτες της Ρεάλ Σοσιεδάδ πανηγυρίζουν γκολ στο "Αλφρέδο Ντι Στέφανο" κόντρα στην Ρεάλ σε ματς της La Liga Ⓒ 2021 BERNAT ARMANGUE/ASSOCIATED PRESS

Η Ρεάλ έμεινε στο 1-1 με την Σοσιεδάδ στο "Αλφρέδο Ντι Στέφανο" και πέταξε δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του τίτλου, μένοντας στο -5 (με ματς παραπάνω) από την Ατλέτικο λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι κορυφής με τη συμπολίτισσα (VIDEOS).

Σε οδυνηρή γκέλα μέσα στο σπίτι της υποχρεώθηκε το βράδυ της Δευτέρας η Ρεάλ Μαδρίτης, με την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν να έρχεται ισόπαλη 1-1 με την Σοσιεδάδ για την 25η αγωνιστική της La Liga και να μένει πέντε βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ατλέτικο, λίγες ημέρες πριν την αντιμετωπίσει στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο" στο μεγάλο ντέρμπι της Μαδρίτης.

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε την Ρεάλ να έχει την εδαφική υπεροχή αλλά να έχει ουσιαστικά μόλις δύο επικίνδυνες φάσεις στην εστία του Ρεμίρο, για να έρθει η ψυχρολουσία στο 55' για τους μερένγκες όταν ο Πόρτου νίκησε τον Κουρτουά με ασύλληπτη κεφαλιά.

Η πρωταθλήτρια χρειάστηκε να ανεβάσει στροφές μετά το 80' για να αποφύγει την ήττα, με το γκολ που της χάρισε το βαθμό να έρχεται στο 89' από τον Βινίσιους ο οποίος υπέγραψε ταυτόχρονα την πρώτη εντός έδρας ισοπαλία της στη φετινή La Liga μετά από 8 νίκες και 3 ήττες.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανέλαβε από τα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαξε το γκολ απέναντι στην Σοσιεδάδ που είχε κυρίως αμυντικούς προσανατολισμούς (μόλις 2 τελικές στο πρώτο ημίχρονο), ωστόσο παρά τις αρκετές τελικές προσπάθειες που είχε στο πρώτο 45λεπτο (12 συνολικα, 2 εντός εστίας) ήταν ξεκάθαρο πως κάτι της έλειπε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Ουσιαστικά, δύο ήταν οι μεγάλες φάσεις των μερένγκες σε αυτό το διάστημα για να προηγηθούν. Στο 22' είχαν διπλή ευκαιρία όταν η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ρεμίρο από κεφαλιά του Γκοροσαμπέλ (στην προσπάθειά του να προλάβει τον Μαριάνο Ντίας μέσα στη μικρή περιοχή) και στην εξέλιξη της φάσης το δυνατό συρτό σουτ του Ασένσιο με το αριστερό έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 43' ήταν η σειρά του Μόντριτς να απειλήσει (από τους πιο δραστήριους παίκτες της ομάδας του Ζιντάν, στο πρώτο ημίχρονο, μαζί με τον Κρόος και τον Ίσκο), ωστόσο το εξαιρετικό ζυγισμένο σουτ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής βρήκε τον Ρεμίρο σε ετοιμότητα, με τον κίπερ των Βάσκων να κάνει σπουδαία απόκρουση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σοσιεδάδ μπήκε με μεγαλύτερη επιθετική διάθεση και έφτασε στο γκολ στο 55' εκμεταλλευόμενη δύο κενά στα άκρα της άμυνας των γηπεδούχων.

Ο Μονρεάλ κινήθηκε από τα αριστερά βλέποντας τρύπα στη δεξιά πλευρά της άμυνας της Ρεάλ (δεν είχε επιστρέψει ο Βάθκεθ) και είχε όλο το χρόνο για να βγάλει σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Πόρτου να παίρνει ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νικώντας κατά κράτος στον αέρα τον Μεντί και τη μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του εμβρόντητου Κουρτουά (0-1).

Στο 63' Ρεάλ άγγιξε την ισοφάριση, με τον Καζεμίρο να πετάγεται εντυπωσιακά και να παίρνει την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή στη σέντρα του Βάθκεθ αλλά τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ρεμίρο.

Η συνέχεια βρήκε την Σοσιεδάδ να αμύνεται εξαιρετικά και να μην επιτρέπει στην Ρεάλ να την κλείσει στα καρέ της και τους μερένγκες να μοιάζουν βραχυκυκλωμένοι, για να ανεβάσουν και πάλι στροφές μετά το 80' ορμώμενοι απο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Οι Ροντρίγκο και Καζεμίρο δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα στις καλές ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, για να έρθει τελικά ο Βινίσιους στο 89' και να δώσει τη λυση, όταν μετά από γύρισμα του Βάθκεθ από τα δεξιά εκτέλεσε με δεξί σουτ τον Ρεμίρο από του ύψος του πέναλτι (1-1).

Στα τελευταία λεπτά η ομάδα του Ζιντάν έκανε μία απέλπιδα προσπάθεια για την ολική ανατροπή και την 5η σερί νίκη της στο πρωτάθλημα, όμως παρά το γεγονός πως έφτασε στις 20 τελικές προσπάθειες έναντι 6 της αντιπάλου της (αμφότερες οι ομάδες είχαν από 2 τελικές στην εστία) το δεύτερο γκολ δεν ήρθε, με αποτέλεσμα να πάει την ερχόμενη Κυριακή στο ντέρμπι κορυφής με την Ατλέτικο ούσα πέντε πόντους πίσω από την πρώτη θεση και με ματς περισσότερο.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Βάθκεθ, Βαράν, Νάτσο, Μεντί, Μόντριτς (76' Βαλβέρδε), Καζεμίρο, Κρόος, Ασένσιο (61' Ροντρίγκο), Ντίας (61' Δούρο), Ίσκο (61' Βινίσιους)

ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Ρεμίρο, Γκοροσαμπέλ (82' Σανιάν), Θουμπέλδια, Λε Νορμάν, Μονρεάλ, Γκεβάρα, Θουμπιμέντι, Πόρτου (72' Μπαρενετσέα), Σίλβα (85' Μουνιόθ), Οϊαρθάμπαλ, Ίσακ (82' Φερνάντες)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 25ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου

Λεβάντε - Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1 (34' Μαρτί / 56' Ρ. Γκαρθία)

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου

Έιμπαρ - Ουέσκα 1-1 (83’ Ντιόπ / 81’ Ραμίρες)

Σεβίλλη - Μπαρτσελόνα 0-2 (29’ Ντεμπελέ, 86’ Μέσι)

Αλαβές - Οσασούνα 0-1 (77’ Μπάρχα)

Χετάφε - Βαλένθια 3-0 (39’ Αραμπάρι, 55’ Μάτα, 87’ Αλενιά)

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου

Θέλτα - Βαγιαδολίδ 1-1 (90+4' Μουρίγιο / 70' Ορεγιάνα)

Κάντιθ - Μπέτις 0-1 (84' Χουάνμι)

Γρανάδα - Έλτσε 2-1 (31' Κίνα, 79' Πουέρτας / 40' Μπόγιε)

Βιγιαρεάλ - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2 (27' αυτ. Πεντράθα, 69' Φέλιξ)

Δευτέρα 1 Μαρτίου

Ρεάλ Μαδρίτης- Σοσιεδάδ 1-1 (89' Βινίσιους / 55' Πόρτου)

Δείτε τη βαθμολογία της La Liga και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Bernat Armangue/Associated Press

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ