ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ρεάλ: Οργή για το εις βάρος της πέναλτι από το χέρι του Μιλιτάο

Real Madrid's head coach Zinedine Zidane talks with the referre at the end of the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Sevilla at the Alfredo di Stefano stadium in Madrid, Spain, Sunday, May 9, 2021. (AP Photo/Manu Fernandez)
Real Madrid's head coach Zinedine Zidane talks with the referre at the end of the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Sevilla at the Alfredo di Stefano stadium in Madrid, Spain, Sunday, May 9, 2021. (AP Photo/Manu Fernandez) @ 2021 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Το πέναλτι που σφυρίχτηκε σε χέρι του Μιλιτάο στο Ρεάλ - Σεβίλλη έφερε την έκρηξη του Ζινεντίν Ζιντάν στο φινάλε του αγώνα, με τα μαδριλένικα ΜΜΕ να τονίζουν πως η συγκεκριμένη φάση έκανε την Ατλέτικο φαβορί για την κατάκτηση της ισπανικής Λίγκας.

Το 0-0 στο "Καμπ Νόου" μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ατλέτικο ήταν το ιδανικό δώρο για την Ρεάλ καθώς ήξερε πως αν έπαιρνε το ματς με την Σεβίλλη το βράδυ της Κυριακής και εν συνεχεία έκανε το "3 στα 3" θα κατακτούσε τον τίτλο στην La Liga ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων των άλλων διεκδικητριών του τροπαίου (υπερτερεί σε όλες τις ισοβαθμίες).

Ωστόσο όχι μόνο δεν ήρθε το πολυπόθητο τρίποντο στο "Αλφρέδο Ντι Στέφανο" απέναντι στους Σεβιγιάννους, όχι μόνο χρειάστηκε ένα γκολ του Αζάρ στο 94' για να πάρει έναν βαθμό στο φινάλε (2-2) αλλά το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα βρήκε τους ανθρώπους των μερένγκες στα... κάγκελα.

Αιτία η φάση που σημάδεψε το ματς και κατά πολλούς και το πρωτάθλημα, με την Ρεάλ να κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του Μπενζεμά με το σκορ στο 1-1 αλλά να μην πηγαίνει εκείνη στην άσπρη βούλα αλλά η αντίπαλός της, με τον διαιτητή να γυρίζει πίσω τη φάση μέσω VAR και να καταλογίζει πέναλτι εις βάρος της όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μιλιτάο.

"Δεν μπορώ να καταλάβω καθόλου τον διαιτητή. Εάν υπάρχει χέρι του Μιλιτάο, τότε είναι χέρι και του παίκτη της Σεβίλλης. Δεν με έπεισε με αυτά που μου είπε. Δεν μιλώ ποτέ για τους διαιτητές αλλά απόψε είμαι θυμωμένος. Αξίζαμε περισσότερα επειδή στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μου ήταν θεαματική.

Θα παλέψουμε μέχρι θανάτου ως το τέλος", τόνισε ο Ζινεντίν Ζιντάν λίγα λεπτά μετά το τελευταίο σφύριγμα, με την "Marca" να αναφέρει σε δημοσίευμά της πως οι άνθρωποι της Ρεάλ ήταν έξαλλοι στα αποδυτήρια με τον διαιτητή, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για "απίστευτο σκάνδαλο, κλοπή και μη απόδοση δικαιοσύνης".

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν μάλιστα και οι δύο μεγαλύτερες σε κυκλοφορία αθλητικές εφημερίδες της Μαδρίτης, όπου αμφότερες έχουν στο πρωτοσέλιδό τους στιγμιότυπο από την επίμαχη φάση με πρωταγωνιστή τον Έντερ Μιλιτάο.

"Η ενέργεια που αλλάζει το πρωτάθλημα", είναι ο τίτλος της "Marca", με την "As" να υποστηρίζει πως "Η Ρεάλ δεν έχει το πάνω χέρι" και να χαρακτηρίζει αμφισβητήσιμο το πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ της Σεβίλλης.

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ MARCA ΚΑΙ AS ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΑΛ - ΣΕΒΙΛΛΗ:

Ρεάλ: Οργή για το εις βάρος της πέναλτι από το χέρι του Μιλιτάο
ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ MARCA (10/5) ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΕΑΛ - ΣΕΒΙΛΛΗ
Ρεάλ: Οργή για το εις βάρος της πέναλτι από το χέρι του Μιλιτάο
ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ AS (10/5) ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΕΑΛ - ΣΕΒΙΛΛΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Manu Fernandez/Associated Press

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ