Κελί 3x5 χωρίς μπάρες, λουκέτο και πρωινό εγερτήριο. Με τηλεόραση, μηχανή καφέ και παγωτού. Αναμονή στην ουρά για τουαλέτα. Futsal και ποδοβόλεϊ. O διευθυντής φυλακών περιγράφει το μήνα του κρατούμενου Ροναλντίνιο.

Έπειτα από κάτι παραπάνω από ένα μήνα παραμονής σε φυλακή της Παραγουάης ο Ροναλντίνιο είδε την αίτησή του για αποφυλάκιση και μεταφορά σε ξενοδοχείο έναντι 1.6 εκατ. δολαρίων να γίνεται δεκτή με τον πρώην συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι, να διαψεύδει ότι αυτός κατέβαλε την εγγύηση.

ADVERTISING

Οι συγκρατούμενοι του Ροναλντίνιο τον αποχαιρέτησαν με έναν ξεχωριστό τρόπο, αφού ετοίμασαν μπάρμπεκιου, με αρκετούς από αυτούς να κλαίνε.

Ο διευθυντής φυλακών στην Ασουνσιόν, Μπλας Βέρα, περιέγραψε στη βραζιλιάνικη σελίδα Veja τις 32 μέρες κράτησης του "Ρόνι".

Το κελί διαστάσεων 3x5 χωρίς όμως μπάρες, λουκέτο και πρωινό εγερτήριο, μακριά από τους υπόλοιπους. Με τηλεόραση, μηχανή καφέ και παγωτού.

ADVERTISING

Ο πρώην μέσος των Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Παρί Σεν-Ζερμέν, Γκρέμιο, Ατλέτικο Μινέιρο, Κερέραρο, Φλαμένγκο και Φλουμινένσε αναγκαζόταν να περιμένει στην ουρά για να πάει στην κοινόχρηστη τουαλέτα, έπαιζε futsal και ποδοβόλεϊ, γυμναζόταν κάθε μέρα, ενώ τα μέτρα ασφαλείας τριπλασιάστηκαν μετά από την άφιξη στη φυλακή για κράτηση του (Βραζιλιάνου) μεγαλύτερου διακινητή ναρκωτικών στην Παραγουάη.

"Ο Ροναλντίνιο είναι δυνατός χαρακτήρας. Μίλησα μαζί του πολλές φορές και μου έλεγε ότι ζούσε μια κατάσταση που θα μπορούσε να τύχει στον καθέναν. Μου έλεγε ότι πίστευε ότι για κάποιο λόγο του συνέβη αυτό.

Για μένα ήταν μια όμορφη εμπειρία, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν ιδανικές οι συνθήκες γνωριμίας μου μαζί του. Δεν έπρεπε ν' αφησω τα συναισθήματα συμπάθειάς μου γι' αυτόν να με λυγίσουν, είχα ένα καθήκον να επιτελέσω.

Έχουμε δεχθεί κάθε λογής κρατούμενους, αλλά από το χώρο του ποδοσφαίρου ήταν πρώτη φορά. Έμεναν με τον αδελφό του σε άλλη περιοχή της φυλακής, μακριά από τους υπόλοιπους.

Δεν είχαν πρωινό εγερτήριο, αλλά εάν δεν ξυπνούσαν πολύ νωρίς το πολύ να μην μπορούσαν να πιουν καφέ. Το κελί τους ήταν 3x5 αλλά δεν είχε μπάρες, ούτε λουκέτο. Είχε δυο μονά κρεβάτια, τηλεόραση, ανεμιστήρα, μηχανή παγωτού και καφέ.

Του σύστηνα να περπατάμε. Την πρώτη φορά που έπαιξε futsal με τους άλλους κρατούμενους, όλα ξεκίνησαν από έναν περίπατο που κάναμε.

Μετά δεν τον σταματούσες. Γυμναζόταν κάθε μέρα. Πρώτα κόλλησε με το futsal και μετά με το ποδοβόλεϊ. Όταν έφεραν στη φυλακή τον μεγαλύτερο διακινητή ναρκωτικών της Παραγουάης, Χάρβις Χιμένες, αναγκαστήκαμε να τριπλασιάσουμε τα μέτρα ασφαλείας αυτού και του αδελφού του.

Η τουαλέτα είναι κοινόχρηστη και χρειαζόταν να περιμένει στην ουρά. Τις πρώτες ημέρες όλοι τον κοιτούσαν και απορούσαν πώς ο Ροναλντίνιο περίμενε στην ουρά για να πάει στην τουαλέτα", υποστήριξε ο Μπλας Βέρα.

Photo credits: AP Photo/Jorge Saenz