FOOTBALL ANALYSIS

Σανκαρέ, αυτός που έλειπε από τον Παναθηναϊκό

Ο Γιουνούς Σανκαρέ
Ο Γιουνούς Σανκαρέ EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού και ο Ηλίας Καλλονάς αναλύει το παιχνίδι του Γιουνούς Σανκαρέ που αποτέλεσε τον μεγάλο πρωταγωνιστή του "τριφυλλιού" με γκολ και ασίστ.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού για την 22η αγωνιστική της Super League Interwetten και έσπασε το αήττητο των "ερυθρολεύκων" στο φετινό πρωτάθλημα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για το Τριφύλλι ο Γιουνούς Σανκαρέ, ο οποίος έχει καταφέρει με το "καλημέρα" να κάνει τη διαφορά και να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στα πλάνα του Λάζλο Μπόλονι.

Ο Σενεγαλέζος μέσος, μετά το νικητήριο γκολ απέναντι στον Ατρόμητο, έκανε και πάλι τη διαφορά, μοιράζοντας την ασίστ στον Μαουρίσιο για το 1-0, ενώ σημείωσε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του.

ΠΙΕΣΗ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ

Ο Μπόλονι τον χρησιμοποίησε ως εσωτερικό χαφ, μπροστά από τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο και στο πλευρό του Μαουρίσιο, με τον Σανκαρέ να έχει την εντολή να πιέζει ψηλά στην πρώτη πάσα προκειμένου να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυκλοφορία του Ολυμπιακού.

Κι η αλήθεια είναι πως, στο πρώτο μέρος, η εικόνα του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον περιορισμό των "ερυθρολεύκων" και στην αδυναμία τους να δημιουργήσουν σημαντικούς κινδύνους μπροστά από τα καρέ του Σωκράτη Διούδη. Αντίθετα στο δεύτερο μέρος, η γενικότερη οπισθοχώρηση της ομάδας του τον επηρέασε και εκείνον, όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα της Opta.

Επιλέγοντας το "πρώτο ημίχρονο" και το "δεύτερο ημίχρονο" μπορείτε να δείτε τις ενέργειες του Σανκαρέ στο πρώτο και δεύτερο μέρος αντίστοιχα.

Ο 31χρονος χαφ ήταν ανίκητος στις προσωπικές μονομαχίες, έχοντας 5/5 κερδισμένες, ενώ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 3/3 επιτυχημένα τάκλιν και τέσσερις ανακτήσεις κατοχής. Μάλιστα, η είσοδος του Νιάς τον "απελευθέρωσε" και του έδωσε τη δυνατότητα να ανέβει εκ νέου ψηλά στο γήπεδο.

ΠΑΤΗΣΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΕΣ

Είναι χαρακτηριστικό πως, σε ολόκληρο τον αγώνα, ο Σανκαρέ πάτησε δύο φορές περιοχή, οι οποίες ήταν αρκετές για να αλλάξουν τα δεδομένα του παιχνιδιού, καθώς την πρώτη φορά έδωσε την ασίστ και τη δεύτερη σκόραρε το 2-0 της ομάδας του.

Στο δημιουργικό κομμάτι, ο Σανκαρέ δεν βοήθησε ιδιαίτερα, αφού ήταν φανερό πως δεν έχει τις δυνάμεις για να ξεχωρίσει -προς το παρόν- και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Παρ' όλα αυτά, καθοδήγησε σε σωστά -μαζί με τον Μαουρίσιο- τους συμπαίκτες του και προσέφερε ασφάλεια στην πρώτη πάσα.

Στο γράφημα της Opta οι πάσες του Σανκαρέ κόντρα στον Ολυμπιακό:

Με πράσινο οι επιτυχημένες, με κόκκινο αποτυχημένες πάσες και με κίτρινο η ασίστ. Επιλέγοντας το "πρώτο ημίχρονο" και το "δεύτερο ημίχρονο" μπορείτε να δείτε τις πάσες του Σανκαρέ σε πρώτο και δεύτερο μέρος.

Ο Μπόλονι ζήτησε κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο την ενίσχυση με δύο παίκτες που θα καλύψουν το κενό του Δημήτρη Κουρμπέλη και παράλληλα θα ανεβάσουν επίπεδο τη μεσαία γραμμή.

Κι όπως φαίνεται, τόσο ο Σανκαρέ όσο και ο Νιάς, αποδεικνύονται καλές επιλογές που δείχνουν ικανές να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό στη μάχη της δεύτερης θέσης.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ