ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σεμέδο: "Μικρό το ελληνικό πρωτάθλημα για το μέγεθος του Ολυμπιακού"

Ο Σεμέδο στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο
Ο Σεμέδο στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο EUROKINISSI

Ο Ρούμπεν Σεμέδο σε συνέντευξη στην εφημερίδα της πατρίδας του, O Jogo, υποστήριξε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι μικρό για το μέγεθος του Ολυμπιακού. Το ενδιαφέρον των μεγάλων της Πορτογαλίας, η Λίβερπουλ και το Europa League.

Συνέντευξη στην O Jogo παραχώρησε ο Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού μίλησε στους συμπατριώτες του για την πορεία στο Champions League, τη βελτίωση για το Europa League, την προοπτική επιστροφής στην πατρίδα του και τη Λίβερπουλ.

"Περιμέναμε περισσότερα στην Ευρώπη με βάση ό,τι κάναμε πέρυσι, αλλά και επίσης και με το γκρουπ στο οποίο κληρωθήκαμε.

Η Σίτι ήταν σε ανώτερο επίπεδο και είχαμε δύο αντιπάλους, την Πόρτο και τη Μαρσέιγ. Οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά και η Πόρτο έχει πολλή εμπειρία σε αυτό το επίπεδο.

Προκρίθηκε δίκαια στους 16. Ήταν πιο δυνατή από εμάς στα δύο ματς και δεν έκανε τα λάθη που κάναμε. Η εντύπωση που μας αφήνει αυτή η φάση είναι αρνητική. Θα πρέπει να βελτιωθούμε στο Europa League.

Δεν εξεπλάγην από την Πόρτο γιατί ξέρω τη σχολή της στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Έχει καλούς παίκτες, πολλοί εκ των οποίων νέοι, που θέλουν να δείξουν την ποιότητά τους.

Ήθελαν να αποδείξουν στον προπονητή ότι έχει δίκιο και το κατάφεραν. Η Πόρτο μπήκε δυνατά στο ματς, ήταν οργανωμένη και με θέληση. Αυτό έκανε τη διαφορά", υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε.

Για τον αντίπαλο του Europa League και την πιθανότητα να συναντήσει την Μπενφίκα: "Είναι πάντα καλό να επιστρέφω στην Πορτογαλία για να αντιμετωπίσω μια ομάδα στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ή για την εθνική ομάδα. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε τον οποιονδήποτε αντίπαλο".

Για το τι μπορεί να καταφέρει ο Ολυμπιακός στο Europa League: "Μπορούμε να αφήσουμε μια καλύτερη εικόνα σε σχέση με το Champions League".

Για την εμπειρία του στην Ελλάδα: "Μου αρέσει στην Ελλάδα. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ μου συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά τόσο οι άνθρωποι της ομάδας, όσο και το τεχνικό επιτελείο. Έχω μια επιτυχημένη πορεία. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, το κύπελλο, κάναμε καλή πορεία στην Ευρώπη. Όλα αυτά βοήθησαν για να αρέσω στους ανθρώπους της ομάδας. Μέχρι τώρα είμαι ενθουσιασμένος".

Για την παρουσία των Πορτογάλων: "Με βοήθησαν ξεκάθαρα στην προσαρμογή. Είμαστε πάντα μαζί. Βοήθησε και πολύ το γεγονός ότι το τεχνικό επιτελείο είναι από την Πορτογαλία".

Για τον Πέδρο Μαρτίνς: "Είναι απαιτητικός προπονητής. Είναι σε τοπ ομάδα και είναι ικανός για τη θέση που έχει. Προσέχει τις λεπτομέρειες και πέρα από καλός προπονητής είναι και καλός άνθρωπος. Βελτιώθηκα ως άνθρωπος και παίκτης με αυτόν. Έκανα ένα βήμα μπροστά".

Για την ποιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος: "Εξελίσσεται, αλλά έβαζα ταμπέλα θα την τοποθετούσε στη μέση, ή λίγο από κάτω. Δεν έχει πολλή ανταγωνιστικότητα. Είναι μικρό πρωτάθλημα για το μέγεθος του Ολυμπιακού".

Για το συμβόλαιό του: "Ανανέωσα μέχρι το 2024. Είμαι χαρούμενος στον Ολυμπιακό, το μέλλον θα δείξει. Δεν υπάρχει ρήτρα που μου επιτρέπει να φύγω όποτε θέλω, όπως επίσης δεν υπάρχει ρήτρα που να με κρατά".

Για το αν θα ήθελε να επιστρέψει σε κάποιον μεγάλο σύλλογο της Πορτογαλίας: "Εάν έκανες αυτήν την ερώτηση σε κάθε Πορτογάλο ποδοσφαιριστή θα σου έλεγε ναι και δεν κρύβομαι. Θα ήθελα να επιστρέψω στην πατρίδα μου και το να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα της χώρας θα ήταν καλοδεχούμενο. Όπως κάθε παίκτης, ελπίζω να παίξω. Υπήρχε ενδιαφέρον από ομάδες, αλλά δεν έχει νόημα να μιλήσω για ονόματα από τη στιγμή που ανανέωσα με τον Ολυμπιακό και είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου εδώ. Προφανώς είμαι χαρούμενος όταν με συνδέουν με την Πόρτο, την Μπενφίκα ή τη Σπόρτινγκ, σημαίνει ότι η δουλειά μου στην Ελλάδα αναγνωρίζεται. Υπήρξε προσέγγιση από δύο-τρεις μεγάλες πορτογαλικές ομάδες. Δεν ξέρω ποια ήταν πιο κοντά. Ο Ολυμπιακός μπορεί να απαντήσει σε αυτό. Δεν ξέρω πώς ήταν οι διαπραγματεύσεις.

Είχα συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και τίποτα δεν μπορούσε να γίνει εάν η ομάδα (σ.σ Ολυμπιακός) δεν ήθελε. Αλλά δεν το σκέφτομαι πολύ. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το παρόν και το μέλλον".

Για τη Λίβερπουλ: "Δύσκολες ερωτήσεις. Το άκουσα και είναι πάντα καλό να συνδέεται το όνομά μου με μεγάλες ομάδες. Θα δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον"

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE EUROPA LEAGUE CHAMPIONS LEAGUE ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ