ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σένκεφελντ στο SPORT 24: "Να παίζουμε... μπάλα"

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ
Ο Μπαρτ Σένκεφελντ EUROKINISSI/24MEDIA CREATIVE TEAM

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ μιλάει στο SPORT 24 για τα ματς με τον Αστέρα και τον ΠΑΟΚ, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που έρχεται κι εξηγεί αυτά που άλλαξαν αγωνιστικά στο "τριφύλλι".

Είναι απ’ τις πιο ισχυρές φωνές και προσωπικότητες μέσα στα "πράσινα" αποδυτήρια. Ποτέ δεν θα τον ακούσεις να μιλάει διπλωματικά ή "κρύβεται". Ό,τι έχει να πει, θα (σ)το πει ευθέως και με ξεκάθαρη διάθεση να δικαιολογήσει την άποψή του.

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ οδεύει προς το φινάλε της δεύτερης σεζόν του στον Παναθηναϊκό, έχει ήδη "δέσει" απ’ τον περασμένο Νοέμβριο την κοινή πορεία του με το "τριφύλλι" έως το καλοκαίρι του 2023 κι έχει "δεθεί" (πολύ) με τους πράσινους.

Αν και στα 29 του έχει γυρίσει αρκετές ομάδες, φτάνοντας ως τη μακρινή Αυστραλία (Μέλμπουρν Σίτι), ο Ολλανδός στόπερ δείχνει να έχει βρει στον Παναθηναϊκό, αυτό που έψαχνε χρόνια. Κι ως προς τον ηγετικό ρόλο που έχει από πέρσι στην ομάδα κι ως προς την προοπτική να επιστρέψει (με) το κλαμπ βήμα με το βήμα εκεί που επιβάλλει η Ιστορία του.

Πρώτα στα Κύπελλα Ευρώπης, που έχουν... ξεχάσει τον Panathinaikos απ’ τον Αύγουστο του 2017 (και τα διπλά ματς με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στα playoffs του Europa League) κι εν συνεχεία στη διεκδίκηση περισσότερων πραγμάτων στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ο "Σένκε" μίλησε στο SPORT 24 μετά το εμφατικό 3-0 του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ, τη μεγαλύτερη εφετινή νίκη του από πλευράς σκορ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, εξήγησε αυτά που έχουν αλλάξει προς το καλύτερο για το "τριφύλλι" όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος και στάθηκε σε ένα και μόνο πράγμα, για να μπορέσουν οι "πράσινοι" να παραμείνουν εντός τετράδας ως το τέλος των playoffs: "Πάμε να παίξουμε... μπάλα".

Νίκη με 2-1 επί του ΠΑΟΚ στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου (14 Μαρτίου), δεύτερη νίκη μετά από τρείς εβδομάδες και με ακόμη υψηλότερο σκορ. Όλα είναι θέμα εμπιστοσύνης. Πρώτα απ’ όλα εσωτερικής...

"Δεν νομίζω ότι έχουμε βρει το κουμπί μόνο του ΠΑΟΚ. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και το επιβεβαιώνουμε στο γήπεδο σε αυτά τα ματς. Εφόσον ο κόουτς μας εμπιστεύεται στο πως μπορούμε να παίξουμε, έχουμε πολύ καλούς παίκτες και πολύ καλή ομάδα. Αυτό είναι το ‘κλειδί’ για όλα νομίζω", ήταν το πρώτο σχόλιο του Ολλανδού αμυντικού, ο οποίος έβγαλε το καπέλο σε όλη την ομάδα -παίκτες και τεχνικό τιμ- για το πώς "αντέδρασε" αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός και ξεπέρασε το "σοκ" της εξέλιξης του αγώνα στην Τρίπολη στις 21 Μαρτίου:

"Οκέι, γι’ αυτό το ματς μπορούμε να πούμε πολλά. Στο τέλος του αγώνα οι αντίπαλοί μας έβαζαν συνεχώς τη μπάλα μπροστά και ξανά μπροστά, όμως εμείς απ’ την πλευρά μας έπρεπε να παρουσιαστούμε πιο συμπαγείς στη δεύτερη γραμμή μας.

Οι παίκτες του Αστέρα γέμιζαν διαρκώς τη μπάλα κι όταν έδιωχνε η άμυνα, ανακτούσαν ξανά τη κατοχή πολύ εύκολα. Εκεί έπρεπε σαν ομάδα να έχουμε καλύτερη αντίδραση στη δεύτερη γραμμή, για να την κρατήσουμε περισσότερο στα πόδια μας. Αλλά, σύμφωνοι, μπορεί να γίνει κι αυτό σε έναν αγώνα.

Μιλήσαμε πολύ μεταξύ μας για όλο αυτό. Το ξεπεράσαμε σαν ομάδα, όπως θα έπρεπε να κάνουμε και το αποδείξαμε στο ματς με τον ΠΑΟΚ, όπου είχαμε εξαιρετική αγωνιστική συμπεριφορά. Και παλέψαμε σαν ομάδα, απ’ το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό".

"ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ"

Και τώρα... Φάληρο, Ολυμπιακός, clasico. "Θα πω πως το βλέπω εγώ. Για μένα, δεν είναι μόνο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σε αυτή τη διαδικασία. Κάθε ματς είναι το ίδιο σημαντικό, το ίδιο πολύτιμο για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να φτάσουμε στο τέλος του δρόμου, εκεί που θέλουμε.

Να βγούμε στην Ευρώπη, που είναι πολύ σημαντικό για όλο το κλαμπ. Ναι, οκέι, το δέχομαι, όλοι και βεβαίως κι ο κόσμος μας αυτή τη στιγμή λέει ‘έχουμε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό’, αλλά έτσι όπως το βλέπω εγώ, κάθε αγώνας είναι τρεις βαθμοί.

Σαφώς και μιλάμε για το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ελλάδα και πάντα σ’ αυτά τα ματς χρειάζεται να δώσεις κάτι παραπάνω, κάτι έξτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά προσωπικά, αυτό που έχω στο μυαλό μου κι επικεντρώνομαι, είναι η αξία των βαθμών σε όλα τα παιχνίδια κι όχι μόνο στο ποιος είναι απέναντί μας ως αντίπαλος".

"ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΑΜΕ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΣ"

Όσο για το τι πρέπει κρατήσει σαν ομάδα ο Παναθηναϊκός, μετά τις δύο πρώτες "στροφές" του στα playoffs; "Είμαστε πλέον στην 4η θέση, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε μόνο σ’ αυτό. Πρέπει να ψάξουμε το παραπάνω, το καλύτερο δυνατό. Αν δεν είχαμε χάσει τους δύο βαθμούς στην Τρίπολη, τώρα θα ήμασταν πιο ψηλά...

Τι πρέπει να κρατήσουμε σαν ομάδα; Την αποτελεσματικότητά μας στην επίθεση, στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Εκεί έχουμε βελτιωθεί πολύ και κάναμε εξαιρετική δουλειά και στην Τρίπολη, πετυχαίνοντας δύο γκολ -αν και μας στεναχώρησε το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε το προβάδισμα ως το τέλος- ενώ σημειώσαμε άλλα τρία γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ. Έχουμε βελτιωθεί πολύ σ’ αυτό το κομμάτι.

Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο. Όχι με μακρινές μπαλιές ή να διώχνουμε τη μπάλα, μόνο και μόνο επειδή πιεζόμαστε απ’ τον αντίπαλο. Να παίζουμε μπάλα. Πρέπει να έχεις τη μπάλα εσύ. Διότι αν το κάνεις καλά, τότε δεν μπορεί να σε απειλήσει ή να σκοράρει εναντίον σου κι ο απέναντι...".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: Eurokinissi/24MEDIA Creative Team

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ