SERIE A

Serie A: Ακόμα πιο κοντά στον τίτλο η Ίντερ, "ξύπνησε" η Γιουβέντους

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες της Ίντερ πανηγυρίζει μαζί με τον Αχράφ Χακιμί γκολ που σημείωσε κόντρα στη Σασουόλο για τη Serie A 2020-2021 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", Μιλάνο | Τετάρτη 7 Απριλίου 2021
Ο Λαουτάρο Μαρτίνες της Ίντερ πανηγυρίζει μαζί με τον Αχράφ Χακιμί γκολ που σημείωσε κόντρα στη Σασουόλο για τη Serie A 2020-2021 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", Μιλάνο | Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 © 2021 ANTONIO CALANNI/ASSOCIATED PRESS

Η Ίντερ έκανε το χρέος της κόντρα στη Σασουόλο, πήρε τη νίκη με 2-1 και ξέφυγε ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία της Serie A. Η Γιουβέντους νίκησε τη Νάπολι στο εξ αναβολής ντέρμπι, αλλά ίσως χάσει τον Αντρέα Πίρλο.

Ακόμα ένα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου πραγματοποίησε η Ίντερ. Οι "νερατζούρι" επικράτησαν με 2-1 της Σασουόλο στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", σε εξ αναβολής παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής στη Serie A που δεν διεξήχθη λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε αύξησε τη διαφορά από τη Μίλαν στους 11 βαθμούς, με 9 αγώνες να απομένουν.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκαν στο 10' με τον Ρομέλου Λουκάκου και το 21ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα, μόλις δύο πίσω από την περσινή επίδοσή του. Οι φιλοξενούμενοι διεκδίκησαν κάτι καλό από το παιχνίδι, αλλά δεν πέτυχαν πολλά πράγματα. Μάλιστα, γλίτωσαν ένα πέναλτι για χέρι στο 1ο μέρος, που θα μπορούσε να "κλειδώσει" τη νίκη των γηπεδούχων.

Το 2-0 έγινε τελικά στο 67', με τον Λουκάκου να βγαίνει στην κόντρα και να βγάζει στον Λαουτάρο Μαρτίνες, ο οποίος με τη σειρά του έφτασε τα 15 γκολ και ξεπέρασε την περσινή επίδοσή του στη Serie A. Η μείωση του σκορ από τον Χαμέντ Τραορέ για την ομάδα του Γιώργου Κυριακόπουλου (πέρασε αλλαγή στο 75') ήρθε αρκετά αργά.

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Νταρμιάν, Χακιμί, Μπαρέλα, Έρικσεν (59' Σένσι), Γκαλιαρντίνι (70' Βεσίνο), Γιανγκ, Λουκάκου, Μαρτίνες (77' Σάντσες)

ΣΑΣΟΥΟΛΟ: Κονσίλι, Τολιάν (75' Χαράσλιν), Κίρικες (90' Καραμοκό), Μάρλον, Ροζέριο (75' Κυριακόπουλος), Ομπιάνγκ, Λοπέζ, Τραορέ, Τζούριτσιτς, Μπογκά (80' Οντέι), Ρασπαντόρι

Το πολυσυζητημένο παιχνίδι μεταξύ Γιουβέντους και Νάπολι, που αρχικά οι "μπιανκονέρι" πήραν στα χαρτιά λόγω μη ταξιδιού των "παρτενοπέι" στο Τορίνο, αλλά τελικά αποφασίστηκε η διεξαγωγή του σε νέα ημερομηνία, είχε την ίδια έκβαση. Οι πρωταθλητές Ιταλίας επικράτησαν με 2-1, ένα σκορ, όμως, που ίσως δεν είναι αρκετό για την παραμονή του Αντρέα Πίρλο στην ομάδα μέχρι την Κυριακή.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πρωταγωνίστησε με δύο τρόπους στο 1ο ημίχρονο, χάνοντας απίθανη ευκαιρία στο 2' και παίρνοντας το αίμα του πίσω λίγο αργότερα για το 1-0 με το 25ο φετινό τέρμα του. Ο MVP των γηπεδούχων, όμως, ήταν ο παίκτης που του έβγαλε την ασίστ και δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν οι φιλοξενούμενοι (με τον Κώστα Μανωλά στον πάγκο), ο Φεντερίκο Κιέζα.

Η γκρίνια ήταν μεγαλύτερη από το θέαμα στον αγωνιστικό χώρο, με τις δύο ομάδες να ζητούν πέναλτι σε πολλές φάσεις και να μην παίρνουν τίποτα πίσω. Εν τέλει, η είσοδος του (τιμωρημένου για πειθαρχικούς λόγους στο προηγούμενο ματς) Πάουλο Ντιμπάλα αποδείχθηκε καθοριστική, αφού στο 73' με πλασέ έγραψε το 2-0, μέχρι να μειώσει ο Λορέντσο Ινσίνιε στο τέλος με πέναλτι.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Κιελίνι, Σάντρο, Κουαδράδο (69' Μακένι), Μπεντανκούρ, Ραμπιό, Κιέζα (80' Αρτούρ), Μοράτα (69' Ντιμπάλα), Ρονάλντο

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κουλιμπαλί, Ισάι (76' Ρουί), Ρουίθ (89' Πετάνια), Ντέμε (54' Όσιμεν), Λοσάνο (54' Πολιτάνο), Ζιελίνσκι, Ινσίνιε, Μέρτενς (76' Έλμας)

Πατήστε εδώ και δείτε αναλυτική βαθμολογία στην Ιταλία και σε άλλα πρωταθλήματα.

Photo Credits: © 2021 Antonio Calanni/Associated Press

TAGS SERIE A ΙΝΤΕΡ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΝΑΠΟΛΙ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ