ΙΤΑΛΙΑ

Serie A: Ο Σίμι της Κροτόνε ξεπέρασε Χάλαντ και Λεβαντόβσκι

Ο Νουάνκο Σίμι σκοράρει με τη φανέλα της Κροτόνε κόντρα στην Λάτσιο
Ο Νουάνκο Σίμι σκοράρει με τη φανέλα της Κροτόνε κόντρα στην Λάτσιο @ 2021 ALESSANDRA TARANTINON/ASSOCIATED PRESS

Την ώρα που η Κροτόνε βουλιάζει προς την Serie B ο Νουάνκο Σίμι όχι μόνο έχει βγει στον αφρό αλλά με τα οκτώ γκολ του σε πέντε ματς ήταν ο πιο παραγωγικός στράικερ στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα τον τελευταίο μήνα.

Φαντάζει σουρεαλιστικό αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό, με την νεοφώτιστη Κροτόνε να δείχνει καταδικασμένη σε υποβιβασμό στην Serie B ούσα στην τελευταία θέση του πίνακα και με μία μόλις νίκη τον τελευταίο μήνα αλλά τον Νουάνκο Σίμι να έχει εκτοξευτεί στην κορυφή.

Από την αρχή του 2021 ο 28χρονος Νιγηριανός έχει βρει 11 φορές το δρόμο προς τα δίχτυα (όσες και ο Μουριέλ της Αταλάντα, 12 φορές έχει σκοράρει ο Ρονάλντο) ενώ από τις 3 Μαρτίου μέχρι και τις 3 Απριλίου σκόραρε 8 γκολ σε 5 ματς πρωταθλήματος, με τη συγκομιδή αυτή να του δίνει μία τιμητική ευρωπαϊκή πρωτιά.

Και αυτό γιατί δεν υπάρχει άλλος στράικερ στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα που σε αυτό το διάστημα να έχει περισσότερα γκολ. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι έμεινε στα 7 (δεν έπαιξε το περασμένο Σάββατο λόγω τραυματισμού), οι Ρονάλντο, Μορένο και Ιεανάτσο σταμάτησαν στα 5, ενώ από 4 μέτρησαν έκαστος οι Μέσι, Μιρ, Χάλαντ, Μουριέλ, Ινσίνιε και Βλάχοβιτς.

Όπως μάλιστα επισημαίνει η ιταλική ιστοσελίδα "Football Italia", ο Σίμι έγινε μόλις ο τρίτος Αφρικανός παίκτης στην ιστορία της Serie A που σκόραρε σε πέντε διαδοχικά ματς πρωταθλήματος μετά από τους Ζορζ Γουεά το 1996 και Κεϊτά Μπαλντέ το 2017.

Photo Credits: @ 2021 Alessandra Tarantino/Associated Press

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ