LA LIGA

Σοσιεδάδ - Μπαρτσελονα 1-6: Εξάσφαιρη με ρέκορντμαν Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει γκολ του με την Μπαρτσελόνα κόντρα στην Σοσιεδάδ για την La Liga
Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει γκολ του με την Μπαρτσελόνα κόντρα στην Σοσιεδάδ για την La Liga @ 2021 ALVARO BARRIENTOS/ASSOCIATED PRESS

Η Μπαρτσελόνα ισοπέδωσε με 6-1 στο "Ρεάλε" την Σοσιεδάδ και πανηγύρισε την ένατη διαδοχική εκτός έδρας νίκη της στην La Liga που την κράτησε στο -4 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο. Σκόραρε δις ο Μέσι σε μία ιστορική για αυτόν βραδιά (VIDEOS).

Την καλύτερη φετινή της εμφάνιση πραγματοποίησε το βράδυ της Κυριακής (21/3) η Μπαρτσελόνα και αυτή που το πλήρωσε ήταν η Σοσιεδάδ, με τους παίκτες του Ρόναλντ Κούμα να κάνουν ό,τι θέλουν στο γήπεδο από το 30' μέχρι και το 90' και να φτάνουν σε μία εντυπωσιακή νίκη με σκορ 6-1 στη Χώρα των Βάσκων για την 28η αγωνιστική της La Liga.

Οι Λιονέλ Μέσι (δύο γκολ), Σερτζίνιο Ντεστ (δύο γκολ), Αντουάν Γκριεζμάν και Ουσμάν Ντεμπελέ βρήκαν δίχτυα για τους Καταλανούς, που έφτασαν τις εννέα διαδοχικές εκτός εκτός έδρας νίκες στην La Liga και τα 18 σερί εκτός ματς χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα (15 νίκες - 3 ισοπαλίες σε αυτό το διάστημα) για να σκαρφαλώσουν στην 2η θέση, στο +2 από την 3η Ρεάλ και στο -4 από την πρώτη Ατλέτικο.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Σοσιεδάδ επεδίωξε να έχει το κρατάει το ματς σε χαμηλό τέμπο και το πέτυχε στο πρώτο ημίωρο, όπου δεν υπήρχαν ουσιαστικά μεγάλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες όταν όμως η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να... σανιδώσει το γκάζι, χάθηκε η μπάλα.

Το αποτέλεσμα ήταν στο φινάλε του πρώτου μέρους να έχει ουσιαστικά κριθεί το ματς, με τους Καταλανούς να βρίσκουν δις το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 37' ο Γκριεζμάν πήρε το ριμπάουντ μετά από την απόκρουση του Ρεμίρο στο εξ επαφής πλασέ του Ντεμπελέ και έκανε το 1-0 γιορτάζοντας ιδανικά τα 30α γενέθλιά του ενώ στο 43' ο Ντεστ δέχτηκε φοβερή κάθετη μπαλιά του Μέσι και εκτέλεσε με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή για το 2-0.


Οι παίκτες του Κούμαν όμως δεν σταμάτησαν εκεί, είχαν άγριες διαθέσεις και αυτό το αντιλήφθηκαν με τον πλέον επώδυνο τρόπο οι γηπεδούχοι, αφού το επόμενο ζευγάρι γκολ δεν άργησε να έρθει και είχε πάλι μικρή χρονική απόσταση το ένα από το άλλο.

Στο 53' ο Άλμπα έκανε απίστευτη ατομική ενέργεια και έδωσε γκολ πάρε-βάλε στον Ντεστ που ευνοήθηκε από την κόντρα που έβαλε σε αντίπαλό του στο ύψος της μικρής περιοχής ενώ στο 56' ο Μέσι αξιοποίησε την ασίστ του Μπουσκέτς για να γράψει το 4-0 σε μία ιστορική για αυτόν βραδιά, όπου έφτασε τα 768 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα των μπλαουγκράνα αφήνοντας στη 2η θέση του σχετικού πίνακα τον Τσάβι με 767.


Το πάρτι των μπλαουγκράνα συνεχίστηκε στο 71' με τον Ντεμπελέ που έβαλε και εκείνος το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, στο 77' ο Μπαρενετσέα πέτυχε το γκολ της τιμής για τους Βάσκους με ασύλληπτο δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ενώ στο 89' οι Καταλανοί έκρυψαν τη μπάλα, με τον Μέσι να γίνεται τελικός αποδέκτης της μετά από ασίστ του ασταμάτητου Άλμπα και να γράφει το τελικό 6-1.

ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Ρεμίρο, Γκοροσαμπέλ (61' Μπαρενετσέα), Θουμπελδία (83' Σανιάν), Λε Νορμάντ, Μερκελάν, Γκεβάρα, Θουμπιμέντι (72' Φερνάντεθ), Μερίνο, Πόρτου (61' Γιανουζάι), Ίσακ (83' Μπαουτίστα), Οϊαρθάμπαλ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντεστ (84' Τρινκάο), Μινγκέθα, Λανγκλέ, Άλμπα, Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς (67' Αραούχο), Πέδρι (67' Μορίμπα), Ντεμπελέ, Μέσι, Γκριεζμάν (85' Πουτζ)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 28ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 19 Μαρτίου

Μπέτις - Λεβάντε 2-0 (70' Φεκίρ, 75' Χουάνμι)

Σάββατο 20 Μαρτίου

Μπιλμπάο - Έιμπαρ 1-1 (9' Γιούρι / 17' Κίκε)

Θέλτα - Ρεάλ 1-3 (40' Μίνα / 20' 30' Μπενζεμά, 90+4' Ασένσιο)

Ουέσκα - Οσασούνα 0-0

Βαγιαδολίδ - Σεβίλλη 1-1 (44' πεν. Ορεγιάνα / 90+4' Μπουνού)

Κυριακή 21 Μαρτίου

Χετάφε - Έλτσε 1-1 (60' Ουνάλ / 20' Μίγια)

Βαλένθια - Γρανάδα 2-1 (4' Βας, 66' Μπλάνκο / 90' Σολδάδο)

Βιγιαρεάλ - Κάντιθ 2-1 (5' πεν. Μορένο, 67' Μπάκα / 69' Φερνάντεθ)

Ατλέτικο - Αλαβές 1-0 (54' Σουάρες)

Σοθιεδάδ - Μπαρτσελόνα 1-6 (77' Μπαρενετσέα / 37' Γκριεζμάν, 43' 53' Ντεστ, 56' 89' Μέσι, 71' Ντεμπελέ)

Δείτε τη βαθμολογία της La Liga και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Alvaro Barrientos/Associated Press

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ