STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τι θα γίνει με το πρωτάθλημα σε πιθανό #Lockdown2

Eurokinissi

Το δεύτερο Lockdown πάντα είναι στο τραπέζι όσο τα κρούσματα κορονοϊού ανεβαίνουν. Τι θα γίνει με το πρωτάθλημα της Super League Interwetten σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Το δεύτερο Lockdown είναι η έσχατη λύση για την κυβέρνηση και το διατρανώνει σε κάθε ευκαιρία. Ο πρωθυπουργός δεν θέλει να πάρει μια τέτοια απόφαση, το έχει τονίσει κατ επανάληψη, όμως η πραγματικότητα είναι αυτή που ορίζει τι θα συμβεί.

Όσο τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται και τα μέτρα δεν αποδίδουν, τόσο θα παραμένει στο τραπέζι το σενάριο για προσωρινό "λουκέτο" στη χώρα, ώστε να περιοριστεί η πανδημία και να μην χαθεί ο έλεγχος.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τι θα συμβεί με το ποδόσφαιρο; Πώς θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Super League Interwetten; Βγαίνουν οι ημερομηνίες; Υπάρχει κάποιο εναλλακτικό σενάριο;

ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ

Η αλήθεια είναι πως το καλεντάρι είναι πάρα πολύ σφιχτό και οι διαθέσιμες ημερομηνίες είναι ελάχιστες. Το ελληνικό πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στις 16 Μαΐου και το Euro ξεκινάει στις 11 Ιουνίου, οπότε καταλαβαίνει κάποιος ότι δεν υπάρχει... χώρος για να απλωθεί η σεζόν.

Στο ερώτημα "Η Ελλάδα δεν παίζει στο Euro, δεν γίνεται να διεξάγονται αγώνες μέσα στη διοργάνωση;", η απάντηση είναι "όχι, δεν γίνεται". Οι ημερομηνίες είναι κλειστές από την UEFA και ως εκ τούτου δεν μπορεί η κάθε χώρα να διεξάγει όποτε θέλει τους αγώνες της.

Ακόμα και το σενάριο να πάει 1-2 εβδομάδες πίσω το καλεντάρι, δηλαδή ως τα τέλη Μαΐου, πρέπει να γίνουν πολλές οπισθοχωρήσεις από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και δεν είναι πολύ πιθανό στην παρούσα φάση. Επομένως, υπάρχουν ελάχιστα περιθώρια ελιγμών στη διοργανώτρια αρχή σε περίπτωση που υπάρξει ένα δεύτερο Lockdown στη χώρα.

ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Αν υπάρξει ένα Lockdown 14 ημερών, θα πρέπει να βρεθούν τουλάχιστον δυο διαθέσιμες ημερομηνίες για εμβόλιμες αγωνιστικές, προκειμένου να βγει το καλεντάρι. Αν το Lockdown κρατήσει πολύ περισσότερο, τότε οδηγούμαστε σε αδιέξοδο, καθώς τα περιθώρια είναι πολύ στενά και δύσκολα θα βγει κανονικά η σεζόν.

Βέβαια, υπάρχει και το σενάριο να συνεχίσει να υπάρχει το ποδόσφαιρο, όμως κάτι τέτοιο μπορούν να το αποφασίσουν μονάχα οι ειδικοί. Αυτοί δίνουν το "πράσινο φως". Κυρίως σε περιπτώσεις με αρκετά τοπικά Lockdown σε περιοχές, υπάρχει περιθώριο ελιγμού. Η Γερμανία και η Γαλλία δείχνουν τον δρόμο και αποτελούν μια πεπατημένη που θα μπορούσε να ακολουθήσει και η χώρα μας.

Με ποιο τρόπο; Αν μια ομάδα σε πόλη με Lockdown, έχει δηλώσει δεύτερη έδρα σε πόλη που βρίσκεται επίσης στο ίδιο καθεστώς, θα μπορεί να δηλώσει και τρίτη έδρα σε άλλη πόλη. Επίσης, με την αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων για την παρουσία των ανθρώπων που βρίσκονται στα γήπεδα, ώστε να περιοριστεί ο αριθμός τους.

Αυτά ισχύουν σε άλλες χώρες και θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και στη χώρα μας, ώστε να μην μπει "λουκέτο" στο πρωτάθλημα. Βέβαια, η υγειονομική επιτροπή είναι αυτή που λαμβάνει τις αποφάσεις, συνυπολογίζοντας όλα τα δεδομένα που έχει στα χέρια της. Το ποδόσφαιρο έχει κάποια "όπλα" που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει, όμως δεν αποφασίζει.

Το σίγουρο είναι πως αν η χώρα μπει σε... καραντίνα το επόμενο διάστημα, μαζί και το ποδόσφαιρο, τότε οι διαθέσιμες ημερομηνίες για να τελειώσει κανονικά το πρωτάθλημα της Super League Interweten είναι ελάχιστες ως ανύπαρκτες και οι αρμόδιοι θα επεξεργαστούν διάφορα σενάρια.

Στην παρούσα φάση, τα πάντα είναι ανοικτά...

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΕΚ ΠΑΟΚ ΑΡΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΒΟΛΟΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΛΑΜΙΑ ΑΕΛ ΟΦΗ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ