STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League: Τα δεδομένα για κεντρική διαχείριση και επιστροφή κόσμου στα γήπεδα

SUPERLEAGUE / ΔΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΔΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο πρόεδρος της Super League, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, έκανε απολογισμό της σεζόν, απάντησε για τηλεοπτικά, επιστροφή κόσμου, διαιτησία και άλλα σημαντικά θέματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της Super League, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους του Τύπου, θέλοντας να κάνει μια αποτίμηση της φετινής αγωνιστικής περιόδου και παράλληλα να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, το παρόν και το μέλλον του.

Κατ' αρχάς, στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο ισχυρός άνδρας του συνεταιρισμού ανέφερε πως η φετινή χρονιά ήταν επιβίωσης λόγω του κορονοϊού, ενώ πρόσθεσε πως "μας προβληματίζει που οι νέοι απομακρύνονται από το ποδόσφαιρο" όπως προκύπτει μέσα από μελέτες και σχετικές μετρήσεις.

Στη συνέχεια έκανε έναν μίνι απολογισμό της φετινής χρονιάς στη Super League Interwetten που βρίσκεται βέβαια ακόμα σε εξέλιξη, καθώς διεξάγονται τα playoffs και τα playouts. Απάντησε για τα τηλεοπτικά, τις ζημίες λόγω της πανδημίας και για το θέμα της επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα.

Κατ' αρχάς, στάθηκε στη συμβολή των παικτών σε μία δύσκολη σεζόν αλλά και στην ανάγκη να λυθούν δικαστικά και τηλεοπτικά θέματα που απασχολούν το προϊόν που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο, στάθηκε στην επιτυχία του πρωτοκόλλου των αγώνων και ότι αποτέλεσε οδηγό και για τις άλλες Λίγκες, ενώ ευχαρίστησε τον χρυσό χορηγό, την Interwetten.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Για το ζήτημα της κεντρικής διαχείρισης, εφόσον έχει έρθει στο προσκήνιο πως ενδιαφέρεται και η Cosmote TV για τα τηλεοπτικά, απάντησε πως υπάρχει μία αρχική συζήτηση και πως εξελίσσεται και δεν θα έχουμε άμεσα εξελίξεις. Ο ίδιος ανέφερε πως πρέπει οι ομάδες να καταλήξουν στη διαμόρφωση των μεταξύ τους σχέσεων και πως δεν είναι μόνο το θέμα των συμβολαίων που πρέπει να συζητηθεί, αλλά ένα ολόκληρο πακέτο.

Εν ολίγοις, όταν θα πάει να διαπραγματευτεί με το όποιο ενδιαφερόμενο κανάλι, πρέπει να έχει αποφασιστεί αναλυτικά τι είναι αυτό που πουλάνε. Είπε πως είναι μία διαδικασία συνεχής και θα κρατήσει καιρό. Ερωτηθείς αν υπάρχει ομάδα με συμβόλαιο ξεχωριστό και την επόμενη χρονιά, απάντησε καταφατικά, δεν ήθελε να πει ποια ομάδα είναι, αλλά πως η συγκεκριμένη είναι ανοικτή στο θέμα της κεντρικής διαχείρισης.

ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ

Ένα άλλο θέμα που αφορά πολύ κόσμο, είναι η επιστροφή στα γήπεδα και ο κύριος Μπουτσικάρης τόνισε πως "είχαμε ετοιμάσει ένα πρωτόκολλο, για το πώς θα μπει ο φίλαθλος στο γήπεδο και στο πώς θα αποχωρήσει. Αυτό το πρωτόκολλο εγκρίθηκε. Η μισή δουλειά έχει γίνει. Μένει να δούμε το πότε". Οι λοιμωξιολόγοι όμως το ξέκοψαν όταν τους έθεσαν το τι ισχύει σε άλλες χώρες, λέγοντάς στη Λίγκα πως δεν γνωρίζουν πόσο αντέχει το δικό τους σύστημα υγείας σε σχέση με το δικό μας, επομένως δεν μπορεί να τεθούν υπόψιν αυτά τα στοιχεία.

Εν κατακλείδι, παραμένει άγνωστο το πότε θα μπορέσει ο κόσμος να επιστρέψει στα γήπεδα, όταν παίρνονται αποφάσεις με ορίζοντα μιας εβδομάδας ή δέκα ημερών. Δεν μπορούν να απαντήσουν οι ειδικοί για κάτι που αφορά την επόμενη σεζόν, δηλαδή σε μερικούς μήνες από σήμερα. Μάλιστα, έφερε και το παράδειγμα όταν επιτράπηκε η επιστροφή στα γήπεδα και μέσα σε λίγες ώρες η απόφαση αυτή ανατράπηκε από τους λοιμωξιολόγους.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Για τη μεταφορά του τελικού Κυπέλλου που ζήτησε ο Ολυμπιακός για την Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, σχολίασε πως όντως συζητήθηκε στο Δ.Σ. και περιμένει τις απαντήσεις από τις εμπλεκόμενες ΠΑΕ. Μόλις συμβεί αυτό, ίσως και μέσα στη μέρα, τότε θα παρθεί απόφαση. Πρέπει όμως να είναι ομόφωνη και αυτό παραμένει προς το παρόν άγνωστο.

Για την διαιτησία, είπε πως το VAR έχει βοηθήσει, αναφέρθηκε στην ανάγκη σωστής επιμόρφωσης των διαιτητών και χαρακτήρισε ικανοποιητική την συνεργασία με τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ, ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

Για την έναρξη στις προπονήσεις των μικρών, απάντησε πως χουμε δώσει όλα τα στοιχεία για τις συνέπειες της μη έναρξης των προπονήσεων στις ομάδες των μικρών. Περιμένουμε τους λοιμωξιολόγους. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να γίνουν αγώνες. Με το που θα πάρουμε το πράσινο φως, θα διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα για να γίνουν αγώνες".

Επίσης, είπε πως η επόμενη χρονιά θα είναι αυτή της ανάκαμψης, πως αυτό θα βοηθήσει και η απόδοση του στοιχήματος, καθώς θα μπουν χρήματα στα ταμεία των ομάδων και ήθελε να ευχαριστήσει και την κυβέρνηση γι' αυτό. Σχολίασε ότι υπάρχει εικόνα προϋπολογισμού και θα υπάρξουν ζημίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά θα δώσει χείρα βοηθείας η οικονομική ενίσχυση από το νόμιμο στοίχημα. Είπε μάλιστα πως είναι ορθό να υπάρχουν κριτήρια όπως για τις υποδομές και τα γήπεδα.

Ο κύριος Μπουτσικάρης ανέφερε ακόμα πως πρέπει "να δείξουμε πως δεν είμαστε μόνο ανακοινώσεις, δικαστήρια και επεισόδια", μίλησε για τις δράσεις όπως με το Χαμόγελο του παιδιού και συνεργασίες όπως με το Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για θέματα τεχνογνωσίας. "Η κρίση του κορονοϊού δημιούργησε και ευκαιρίες", σχολίασε ο πρόεδρος της Λίγκας. "Να εκμεταλλευτούμε τις νέες δυνατότητες της τεχνολογίας", πρόσθεσε.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΕΚ ΠΑΟΚ ΑΡΗΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΛΑΜΙΑ ΑΕΛ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΟΦΗ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΒΟΛΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ