ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τίμος Καρούτας: Ο Έλληνας της Κορνεγιά που απέκλεισε την Ατλέτικο και απειλεί την Μπαρτσελόνα

Ο Τίμος Καρούτας με τη φανέλα της Κορνεγιά
Ο Τίμος Καρούτας με τη φανέλα της Κορνεγιά UE CORNELLA TWITTER

Ο 18χρονος ομογενής, Τίμος Καρούτας της Κορνεγιά, που απέκλεισε την Ατλέτικο, μιλάει στο SPORT24 για τη μεγάλη πρόκριση, την πρόκληση της Μπαρτσελόνα, τον Ολυμπιακό, τον Κριστιάνο, την Εθνική και τη Ρεάλ.

Την περασμένη Τετάρτη, η άσημη Κορνεγιά πραγματοποίησε μία απ' τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του Copa del Rey, καθώς επικράτησε 1-0 της Ατλέτικο και την απέκλεισε απ' τη συνέχεια της διοργάνωσης. Η ομάδα απ' τη Βαρκελώνη, η οποία αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, τα έβαλε με την πρωτοπόρο της La Liga και κατάφερε να βγει νικήτρια.

Ωστόσο, η αναμέτρηση είχε και.... ελληνικό άρωμα, αφού στην Κορνεγιά αγωνίζεται ο 18χρονος ομογενής από την Αυστραλία, Τίμος Καρούτας. Ο νεαρός επιθετικός μπορεί να μην αγωνίστηκε κόντρα στους ροχιμπλάνκος, αλλά ήταν στην αποστολή, καθώς θεωρείται ένα απ' τα μεγαλύτερα prospect του ισπανικού συλλόγου.

Άλλωστε, πρόσφατα έκανε ντεμπούτο σε επαγγελματικό επίπεδο, αγωνιζόμενος για 27 λεπτά στην αναμέτρηση με την Ντεπορτίβο Μαρίνο για τον πρώτο γύρο του Copa del Rey, με την ομάδα του να παίρνει τη νίκη με 1-0 και κατ' επέκταση την πρόκριση.

Το SPORT24 ήρθε σε επικοινωνία με τον νεαρό στράικερ, ο οποίος αποφάσισε να... συστηθεί στους Έλληνες φιλάθλους, περιγράφοντας πώς έζησε την πρόκριση επί της Ατλέτικο, ενώ αποκάλυψε την αγαπημένη του ομάδα, αλλά και αν θα τον ενδιέφερε να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδας.

O ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ, Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Ο Καρούτας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη Γουόλονγκονγκ, η οποία βρίσκεται νότια του Σίδνεϊ και βρέχεται από θάλασσα, όπου και παρέμεινε μέχρι να πάρει την απόφαση να μεταναστεύσει στην Ισπανία για να κυνηγήσει το ποδοσφαιρικό όνειρό του.

"Θυμάμαι τον εαυτό μου να παίζει ποδόσφαιρο από πολύ μικρός. Σε ηλικία 5 ετών γράφτηκα στις ακαδημίες της Figtree, όπου έπαιζαν και κάποιοι φίλοι μου. Εκείνη την περίοδο είδα για πρώτη φορά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έπαιζε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και εντυπωσιάστηκα απ' τις ντρίμπλες, τα γκολ και γενικότερα τον τρόπο παιχνιδιού του. Από τότε έγινα μεγάλος θαυμαστής του".

Αν έπρεπε να ξεχωρίσω και να υποστηρίξω μία ελληνική ομάδα θα ήταν ο Ολυμπιακός

Ο νεαρός επιθετικός είναι Έλληνας κατά το ήμισυ, αφού "ο πατέρας μου είναι Έλληνας και η μητέρα μου από την Αυστραλία. Συγκεκριμένα, η οικογένεια του πατέρα μου κατάγεται από την Αθήνα. Η αλήθεια είναι πως στο σπίτι δεν παρακολουθούσαμε ιδιαίτερα ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά αν έπρεπε να ξεχωρίσω και να υποστηρίξω μία ελληνική ομάδα θα ήταν ο Ολυμπιακός, επειδή παίζει στο Champions League και παρακολουθώ τα παιχνίδια του".

Από νεαρή ηλικία εντυπωσιάζει με την εκτελεστική δεινότητά του, με αποτέλεσμα να μην αργήσει να έρθει η πρόταση από την Ευρώπη, έστω και σε επίπεδο Ακαδημιών. Ο Γκρεγκ Κίναν, πρώην αθλητής ράγκμπι και νυν εκπρόσωπος αθλητών, ήταν εκείνος που τον ξεχώρισε και του πρότεινε να... αλλάξει ημισφαίριο.

"'Ένα βράδυ, όταν ήμουν 11 ετών, τηλεφώνησε ο Γκρεγκ Κίναν, ο οποίος είναι τώρα κι ο εκπρόσωπός μου, στον πατέρα μου και του πρότεινε να ταξιδέψουμε στη Βαρκελώνη για να περάσουμε από δοκιμαστικά στην Κορνεγιά. Σκεφτήκαμε πως είναι μία σπουδαία ευκαιρία για εμένα και αποδεχθήκαμε την πρόταση. Την πρώτη ημέρα στη Βαρκελώνη, έπαιξα έναν δοκιμαστικό αγώνα, όπου πέτυχα χατ τρικ και ύστερα απ' αυτό με υπέγραψαν στις ακαδημίες τους".

Ο 12χρονος Καρούτας σκοράρει ένα υπέροχο γκολ κόντρα στη Θέλτα

Κι η αλήθεια είναι πως το πρώτο διάστημα σε μία νέα χώρα είναι δύσκολο. Πόσω μάλλον σε μία νέα Ήπειρο, με διαφορετικό στυλ και ποιότητα ποδοσφαίρου.

"Το πιο δύσκολο το πρώτο διάστημα παρουσίας μου στην Ευρώπη και τη Ισπανία δεν ήταν τόσο το θέμα του στυλ παιχνιδιού, αλλά το γεγονός πως δεν γνώριζα τη γλώσσα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι συμπαίκτες μου να μην μου δίνουν τόσο εύκολα την μπάλα. Ωστόσο, στη συνέχεια άρχισα να σκοράρω, έκανα περισσότερους φίλους και ενσωματώθηκα πλήρως".

Πίστευα 100% ότι μπορούμε να νικήσουμε την Ατλέτικο, απίστευτο συναίσθημα

Φτάνοντας στο σήμερα, ο Καρούτας δεν μπορεί παρά να νιώθει δικαιωμένος για την απόφασή του. Η νίκη/πρόκριση επί της Ατλέτικο ήταν το επιστέγασμα για την προσπάθεια που κάνει η Κορνεγιά σε όλους τους τομείς. Ο ίδιος, ωστόσο, πίστευε στην υπέρβαση;

"Πίστευα 100% ότι μπορούμε να νικήσουμε την Ατλέτικο, ειδικά απ' την στιγμή που θα αγωνιζόμασταν εντός έδρας και σε ένα γήπεδο που είναι μικρότερο απ' αυτά που έχουν συνηθίζει να παίζουν. Όσο περνούσε η ώρα, κατά τη διάρκεια του ματς, το πιστέψαμε ακόμη περισσότερο και γι' αυτό το λόγο ήρθε η νίκη.

Ο Τίμος Καρούτας με τη φανέλα της Κορνεγιά
Ο Τίμος Καρούτας με τη φανέλα της Κορνεγιά UE CORNELLA TWITTER


Το συναίσθημα μετά τον αγώνα ήταν απίστευτο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως κερδίσαμε μία ομάδα του επιπέδου της Ατλέτικο, η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων στον κόσμο. Ήμασταν χαρούμενοι, ενθουσιασμένοι, αλλά πλέον τα αφήνουμε όλα πίσω, καθώς έχουμε άλλο ένα σπουδαίο παιχνίδι μπροστά μας".

Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ, Η ΡΕΑΛ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στον τρίτο γύρο του Copa del Rey η Κορνεγιά έχει μπροστά της μία νέα πρόκληση, αφού η κληρωτίδα έφερε ως αντίπαλο την Μπαρτσελόνα. Ο Καρούτας, όπως είναι λογικό, ανυπομονεί και κάνει όνειρα να αγωνιστεί κόντρα στην παρέα του Λιονέλ Μέσι.

"Είναι άλλη μία τεράστια ευκαιρία για εμάς. Πιστεύω πως πρέπει να πάμε με την ίδια λογική, όπως με την Ατλέτικο, γνωρίζοντας πως μπορούμε να κερδίσουμε τον αγώνα. Προσωπικά, θα δουλέψω σκληρά στις προπονήσεις με σκοπό να πάρω κάποια λεπτά συμμετοχής κόντρα στην Μπαρτσελόνα, μία απ' τις μεγαλύτερες ομάδες στον πλανήτη".

Θα ήθελα να παίξω για την Ελλάδα, όνειρο η Ρεάλ

Κλείνοντας τη συζήτηση, δεν μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για την Εθνική Ελλάδας, αφού διαθέτει ελληνικό διαβατήριο και μπορεί να κληθεί (για αρχή) στις μικρές εθνικές ομάδες.

"Ναι, είμαι ανοιχτός να αγωνιστώ με την Εθνική Ελλάδας. Η μισή οικογένειά μου είναι από την Ελλάδα και προσωπικά αισθάνομαι τόσο Έλληνας όσο κι Αυστραλός. Θα ήθελα, λοιπόν, 100% να παίξω για την Ελλάδα".

Ο Τίμος Καρούτας
Ο Τίμος Καρούτας UE CORNELLA TWITTER


Σε προσωπικό επίπεδο, όπως φαίνεται κι από τις απαντήσεις του, οι στόχοι του είναι ιδιαίτερα υψηλοί και ταβάνι του ο... ουρανός.

"Ο στόχος μου είναι να είμαι ο καλύτερος. Θέλω να κερδίσω κάθε ατομική και συλλογική διάκριση, να σκοράρω πολλά γκολ, να σπάσω ρεκόρ και να γίνω ο καλύτερος στον κόσμο. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να προσπαθώ, να βελτιώνομαι διαρκώς και να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου.

Προφανώς και θα ήθελα να αγωνιστώ σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα και σε όλες τις μεγάλες ομάδες, αλλά αν έπρεπε να ξεχωρίσω μία, θα ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία υποστηρίζω από μικρό παιδί. Ελπίζω κάποια μέρα να τα καταφέρω".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ