ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

TOP-10: Οι πιο ακριβές μεταγραφές για το 2020

Ο Χάβετρζ και ο Πιάνιτς
Ο Χάβετρζ και ο Πιάνιτς AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Το transfermarkt ανακοίνωσε τις 25 πιο ακριβές καλοκαιρινές μεταγραφές για το 2020 και το Sport24.gr σάς παρουσιάζει την κορυφαία 10άδα, με την Τσέλσι να αποτελεί την ομάδα που δαπάνησε πάνω από 180 εκατ. ευρώ.

Κι ενώ το μεταγραφικό παράθυρο έκλεισε οριστικά τη Δευτέρα (05/10) και το πάρε-δώσε μεταξύ των ομάδων έλαβε τέλος στις περισσότερες χώρες, ήρθε η ώρα του οικονομικού... απολογισμού.

Συγκεκριμένα, το tranfermarkt κατέγραψε τις 25 περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών, που για να τους αποκτήσουν οι ομάδες έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η κορυφαία δεκάδα, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τα οικονομικά στοιχεία, βρίσκει τον Κάι Χάβερτς στην κορυφή και την Τσέλσι, ως την ομάδα που δαπάνησε τα περισσότερα χρήματα, με τους "μπλε" να ξοδεύουν για τρείς παίκτες περίπου 180.000.000 ευρώ.

1. ΚΑΪ ΧΑΒΕΡΤΣ (ΤΣΕΛΣΙ, 80 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ)

Τον περασμένο μήνα η Τσέλσι απέκτησε τον Κάι Χάβερτς από τη Λεβερκούζεν, η οποία έβαλε στα ταμεία της 80.000.000 ευρώ. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός, για τον οποίο, μάλιστα, είχε παρουσιάσει ενδιαφέρον και η Ρεάλ, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους "μπλε" μέχρι το 2025. Ο Χάβερτς, ο οποίος είναι και διεθνής Γερμανός, πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν, ξεχωρίζοντας στο γερμανικό πρωτάθλημα και κάνοντας τη διαφορά με τη Λεβερκούζεν, στην οποία βρισκόταν από το 2016. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε μάλιστα, πέτυχε 18 γκολ, ενώ σημείωσε και 9 ασίστ.

Ο Κάι Χάβερτζ
Ο Κάι Χάβερτζ GLYNN KIRK/POOL VIA AP

2. ΑΡΤΟΥΡ (ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ, 72 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ)

Ο Αρτούρ πήγε στη Μπαρτσελόνα από τη Γκρέμιο το 2018 και πραγματοποίησε 72 συμμετοχές, ενώ πέτυχε και 4 γκολ. Στις αρχές του καλοκαιριού η Γιουβέντους ήρθε σε συμφωνία με τους Καταλανούς για την απόκτηση του 23χρονου Βραζιλιάνου, ο οποίος πωλήθηκε τελικά, στη Γηραιά Κυρία αντί 72.000.000 ευρώ. Το deal που υπέγραψε ο πρώην μέσος των "μπαουγκράνα" για τα επόμενα πέντε χρόνια θα του εξασφαλίσει ετησίως 5,2 εκατ. ευρώ.

3. ΒΙΚΤΟΡ ΟΣΙΜΕΝ (ΝΑΠΟΛΙ, 70 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ)

Η Νάπολι προκειμένου να αποκτήσει τον 21χρονο επιθετικό της Λιλ, Βίκτορ Οσιμέν, έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό των 70.000.000 ευρώ. Ο Οσιμέν, ο οποίος αγωνίζεται και στην εθνική Νιγηρίας, τη σεζόν που ολοκληρώθηκε σημείωσε τρομερές εμφανίσεις στη Ligue 1, ενώ πραγματοποίησε συνολικά 38 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας 18 γκολ. Μάλιστα, στο ντεμπούτο του με τους Ναπολιτάνους, σκόραρε, στο φιλικό κόντρα στη Λ'Ακουίλα, τρία γκολ στα πρώτα μόλις οκτώ λεπτά, πετυχαίνοντας χατ-τρικ.

4. ΡΟΥΜΠΕΝ ΝΤΙΑΣ (ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ, 68 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ)

Ο 23χρονος αρχηγός της Μπενφίκα, Ρούμπεν Ντίας, αποχαιρέτησε τους Αετούς μετά από 10 ολόκληρα χρόνια που είχε αγωνιστεί τόσο στις μικρές ακαδημίες, όσο και στην πρώτη ομάδα. Συγκεκριμένα, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την πρώτη ομάδα το 2017 και έκτοτε μετράει 137 συμμετοχές, ενώ έχει πετύχει και 12 γκολ. Ο επόμενος σταθμός του Πορτογάλου κεντρικού αμυντικού για τα επόμενα έξι χρόνια είναι η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία ήρθε σε συμφωνία λίγες ημέρες νωρίτερα με την Μπενφίκα, με τους Πολίτες να δίνουν 68.000.000 για την απόκτησή του.

Ο Ρούμπεν Ντίας
Ο Ρούμπεν Ντίας JASON CAIRNDUFF/POOL VIA AP

5. ΜΙΡΑΛΕΜ ΠΙΑΝΙΤΣ (ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ, 60 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ)

Από την Ιταλία στην Ισπανία βρέθηκε ο Μίραλεμ Πιάνιτς, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με τη Μπαρτσελόνα μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Η Γιουβέντους παραχώρησε στους Καταλανούς το Βόσνιο μέσο, τον οποίο απέκτησε το 2016, αντί 60.000.000 ευρώ, ενώ άλλα 5.000.000 θα δοθούν με τη μορφή μπόνους επίτευξης στόχων. Μάλιστα, οι "μπλαουγκράνα" έβαλαν στο συμβόλαιό του ρήτρα αγοράς ύψους 400.000.000 ευρώ. Ωστόσο, ο 30χρονος αμυντικός μέσος, καθυστέρησε να μεταβεί στη Βαρκελώνη, καθώς διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό. Προηγούμενοι σταθμοί στην καριέρα του, εκτός από τη Γηραία Κυρία, υπήρξαν η Ρόμα, η Λιόν και η Μετς.

6. AΛΒΑΡΟ ΜΟΡΑΤΑ (ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ, 56 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ)

Ο Άλβαρο Μοράτα, ο οποίος είχε κάνει τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στα τμήματα υποδομής της Ατλέτικο, επέστρεψε ξανά τη σεζόν 2018/19 ως δανεικός για 1,5 χρόνο από την Τσέλσι. Στο τέλος του συμβολαίου του, οι "ροχιμπλάνκος" απέκτησαν τον 26χρονο Ισπανό επιθετικό, καταβάλλοντας τη ρήτρα ύψους 56.000.000 ευρώ στους "μπλε", οι οποίοι διατηρούν τα δικαιώματά του μέχρι το 2022. Τη φετινή αγωνιστική περίοδο ο Μοράτα θα αγωνίζεται στη Serie A, καθώς αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Γιουβέντους, με οψιόν αγοράς αντί 45.000.000 ευρώ.

7. ΤΙΜΟ ΒΕΡΝΕΡ (ΤΣΕΛΣΙ, 53 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ)

Μετά τη μεταγραφή του Κάι Χάβερτς, η Τσέλσι συνέχισε να ενισχύει την επιθετική της γραμμή, προχωρώντας και στην απόκτηση του Τίμο Βέρνερ. Ο 24χρονος Γερμανός διεθνής άφησε τη Λειψία και ενώ είχε συμφωνήσει προ κορονοϊού με τη Λίβερπουλ, τα νέα οικονομικά δεδομένα άλλαξαν τα πλάνα των Κόκκινων, με αποτέλεσμα να υπογράψει τελικά, πενταετές συμβόλαιο με τους "μπλε". Ο Βέρνερ πραγματοποίησε μία πολύ καλή τετραετία με τη φανέλα των "ταύρων", πετυχαίνοντας σε 159 συμμετοχές 95 γκολ, ενώ σημείωσε και 40 ασίστ.

Ο Τίμο Βέρνερ
Ο Τίμο Βέρνερ MATT DUNHAM/POOL VIA AP

8. ΜΠΕΝ ΤΣΙΛΓΟΥΕΛ (ΤΣΕΛΣΙ, 50,2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ)

Η αντίπαλος της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League, Λέστερ, παραχώρησε στην Τσέλσι, λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση των μεταγραφών, τον 23χρονο αριστερό μπακ, Μπεν Τσίλγουελ. Η μεταγραφή του Άγγλου αμυντικού, ο οποίος συμφώνησε για τα επόμενα πέντε χρόνια, στοίχισε στους "μπλε" 50.200.000 ευρώ. Ο Τσίλγουελ αποτελεί γέννημα-θρέμμα των υποδομών της Λέστερ, στην οποία ανήκε μέχρι και πρότινος, μεσολαβούντος ενός δανεισμού στη Χάντερσφιλντ.

9. ΤΟΜΑΣ ΠΑΡΤΕΪ (AΡΣΕΝΑΛ, 50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ)

Στο παρά πέντε της μεταγραφικής περιόδου, η Άρσεναλ απέκτησε τον 27χρονο μέσο, Τόμας Πάρτεϊ, για τον οποίο κατέβαλε στην Ατλέτικο τη ρήτρα των 50.000.000 ευρώ. Μετά από πέντε χρόνια στη Μαδρίτη και άλλα τρία στα ισπανικά πρωταθλήματα, ο Αφρικανός εγκαταλείπει για πρώτη φορά ποδοσφαιρικά την Ισπανία και θα αγωνίζεται στο εξής στην Premier League. Μάλιστα, με την Ατλέτικο σημείωσε 16 γκολ και 12 ασίστ.

10. ΜΑΟΥΡΟ ΙΚΑΡΝΤΙ (ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ, 50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ)

Η Παρί σεν Ζερμέν, έμεινε ικανοποιημένη από τις αποδόσεις του 27χρονου Αργεντινού επιθετικού, Μάουρο Ικάρντι, τον οποίο είχε αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού το περασμένο καλοκαίρι από την Ίντερ. Έτσι, η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας θέλησε να "δέσει" για τα επόμενα τέσσερα χρόνια τον Νοτιοαμερικανό, ενεργοποιώντας την οψιόν αγοράς που είχε στο συμβόλαιό του, με το deal ανάμεσα στις δύο ομάδες να "κλείνει" στα 50.000.000 ευρώ, ενώ άλλα 5.000.000 προβλέπεται να μπουν στα ταμεία των "νερατζούρι" ως μπόνους σε περίπτωση επίτευξης στόχων.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΣΕΛΣΙ SERIE A LA LIGA PREMIER LEAGUE ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΓΑΛΛΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΡΟΜΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΡΣΕΝΑΛ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ