ΤΟΤΕΝΑΜ

Τότεναμ: Η απόλυση θα φέρει 35 εκατομμύρια ευρώ στον Μουρίνιο

O Ζοζέ Μουρίνιο δίνει οδηγίες στους παίκτες της Τότεναμ κατά τη διάρκεια αγώνα της Premier League κόντρα στην Γουέστ Χαμ
O Ζοζέ Μουρίνιο δίνει οδηγίες στους παίκτες της Τότεναμ κατά τη διάρκεια αγώνα της Premier League κόντρα στην Γουέστ Χαμ Ⓒ 2021 KIRSTY WIGGLESWORTH/ASSOCIATED PRESS

Ο Ζοζέ Μουρίνιο ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί αλλά το ίδιο και η διοίκηση της Τότεναμ καθώς αν αποφασίσει να σπάσει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι θα χρειαστεί να τον αποζημιώσει με ένα ποσό που ίσως ξεπεράσει και τα 35 εκατομμύρια ευρώ.

O μήνας του μέλιτος για Ζοζέ Μουρίνιο και Τότεναμ έχει περάσει προ πολλού και πλέον τη θέση του έχει δώσει στην γκρίνια, στην μουρμούρα και στην φαγωμάρα εντός των αποδυτηριών.

Αιτία τα αρκετά άσχημα αποτελέσματα των Λονδρέζων τη φετινή σεζόν, με αποκορύφωμα τον εκκωφαντικό αποκλεισμό στους '16" του Europa League από την Ντίναμο Ζάγκρεμπ, αλλά και το γυαλί που δείχνει να έχει σπάσει όσον αφορά στις σχέσεις του προπονητή με αρκετούς από τους παίκτες.

Αυτό φάνηκε περίτρανα και μετά το 2-2 με την Νιούκαστλ το απόγευμα της Κυριακής (4/4) όταν ερωτηθείς για το τι έχει συμβεί και σε σύγκριση με το παρελθόν αποτυγχάνει να κρατάει αποτελέσματα υπέρ των ομάδων του, ο Πορτογάλος είπε λακωνικά: "Ίδιος προπονητής, διαφορετικοί παίκτες".

Η συγκεκριμένη δήλωση παραλληλίστηκε με το τράβηγμα της περόνης από χειροβομβίδα και εκτόξευσή της στα αποδυτήρια, με το μέλλον πλέον του "special one" στην αγγλική πρωτεύουσα να είναι εξαιρετικά δυσοίωνο.

Βέβαια, σε περίπτωση που η διοίκηση της Τότεναμ πάρει την απόφαση να χωρίσουν οι δρόμο των δύο πλευρών το καλοκαίρι, δύο χρόνια πριν τη λήξη του συμβολαίου του, θα χρειαστεί να ματώσει οικονομικά καταβάλλοντας ένα ποσό λίγο πάνω από τα 35 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση.

Αυτό προβλέπει ειδική ρήτρα που είχε μπει στο συμβόλαιο που είχαν υπογράψει Μουρίνιο και Τότεναμ, με την "Daily Mail" να αποκαλύπτει πάντως ότι το ποσό αυτό δεν είναι στάνταρντ.

Για την ακρίβεια το ποσό της αποζημίωσης θα είναι μικρότερο κοντά στο 1/3 σε περίπτωση που η Τότεναμ δεν πάρει το εισιτήριο για το Champions League και χάσει ένα σημαντικό μέρος που θα έμπαινε σε διαφορετική περίπτωση στα ταμεία της από την παρουσία και μόνο στους ομίλους.

Μένει να δούμε τι ταμείο θα κάνει στο φινάλε της σεζόν η ομάδα του Βορείου Λονδίνου, πριν πάρει την οριστική απόφαση για το μελλον του Μουρίνιο ο Νο 1 παράγοντας των σπιρουνιών, Ντάνιελ Λέβι.

Photo Credits: ⓒ 2021 Kirsty Wigglesworth/Associated Press

TAGS ΤΟΤΕΝΑΜ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ