PREMIER LEAGUE

Τότεναμ - Μπράιτον 2-1: Σπερς ανατροπής στην Boxing Day

Tottenham's Harry Kane celebrates after scoring his side's first goal during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Brighton & Hove Albion at the Tottenham Hotspur Stadium in London, England, Thursday, Dec. 26, 2019. (AP Photo/Petros Karadjias)
Tottenham's Harry Kane celebrates after scoring his side's first goal during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Brighton & Hove Albion at the Tottenham Hotspur Stadium in London, England, Thursday, Dec. 26, 2019. (AP Photo/Petros Karadjias) AP

Η Μπράιτον άνοιξε το σκορ, αλλά η Τότεναμ έφθασε στην ανατροπή και τη νίκη (2-1) με γκολ του αναγεννημένου Ντέλε Άλι και τους Χάρι Κέιν και Ζοζέ Μουρίνιο να πρωταγωνιστούν σε μία ακόμη Boxing Day. (VIDEOS)

Η Τότεναμ υποδέχθηκε την Μπράιτον για την πρώτη χρονικά αναμέτρησης της Boxing Day και μπορεί οι φιλοξενούμενοι ν' άνοιξαν το σκορ στο Λονδίνο, αλλά οι σπερς έφθασαν στην ανατροπή και τη νίκη (2-1).

Στο 22ο λεπτό η Μπράιτον είχε την πρώτη καλή στιγμή. Ο Μόι έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε και έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Γκασανίγκα σε κόρνερ. Ύστερα από δυο λεπτά (24') ο Κέιν με ωραία πάσα βγήκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Μπράιτον, πλάσαρε, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο ρεφέρι περιμένει το VAR καθώς ο διεθνής φορ φάνηκε να είναι λίγο πιο μπροστά.

Η Μπράιτον άνοιξε το σκορ στο 37'! Το φάουλ εκτελέστηκε για την Μπράιτον από τα δεξιά με τον Γουέμπστερ να νικάει στον αέρα όλη την άμυνα της Τότεναμ και με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Γκασανίγκα για το 0-1.

Οι σπερς βρήκαν το δρόμο για την ισοφάριση στο 53ο λεπτό. Μετά από ωραία ενέργεια του Λούκας Μόουρα, ο Βραζιλιάνος πήγε να περάσει τη μπάλα στον Κέιν δεν τα κατάφερε αλλά αυτή μετά από κόντρα έφτασε στον αρχηγό της Τότεναμ που επιχείρησε το σουτ, ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έδιωξε με τη μπάλα να πηγαίνει και πάλι πάνω στον Κέιν ο οποίο με νέο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε.

Ο Χάρι Κέιν έχει σκοράρει οκτώ γκολ σε πέντε ματς σε Boxing Day, μόνο ο Ρόμπι Φάουλερ έχει περισσότερα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Μάλιστα η Τότεναμ ολοκλήρωσε την ανατροπή και έφθασε στη νίκη (2-1) στο 72ο λεπτό με το πανέμορφο γκολ του Ντέλε Άλι. Ο Έρικσεν έκανε την πάσα προς τον Οριέ ο οποίος με τη μια έδωσε στον Ντέλε Άλι και αυτός απευθείας με πλασέ νίκησε τον γκολκίπερ της Μπράιτον και έκανε το 2-1.

O Ντέλε Άλι είναι ο πιο ανεβασμένος παίκτης της Τότεναμ με τον Ζοζέ Μουρίνιο στην τεχνική ηγεσία. Έχει συμμετοχή σε οκτώ γκολ (πέντε γκολ και τρεις ασίστ) σε ισάριθμες συμμετοχές υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου.

Ο Μουρίνιο παραμένει αήττητος σε Boxing Day, έχει έξι νίκες και δυο ισοπαλίες και είναι ο προπονητής της Premier League με το μεγαλύτερο διάστημα χωρίς ήττα σε τέτοιες ημέρες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ BOXING DAY (26/12):

Τότεναμ - Μπράιτον 2-1 (53' Κέιν, 72' Ντέλε Άλι / 37' Γουέμπστερ)

17:00 Τσέλσι - Σαουθάμπτον

17:00 Άστον Βίλα - Νόριτς

17:00 Μπόρνμουθ - Άρσεναλ

17:00 Κρίσταλ Πάλας - Γουέστ Χαμ

17:00 Σέφιλντ Γιουν. - Γουότφορντ

17:00 Έβερτον - Μπέρνλι

19:30 Μάντσεστερ Γ. - Νιούκαστλ

22:00 Λέστερ - Λίβερπουλ

27/12 21:45 Γουλβς - Μάντσεστερ Σίτι

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ