ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία - Ολλανδία 4-2: Με τεσσάρα και χατ-τρικ Γιλμάζ έκανε ιδανικό ξεκίνημα

Ο Μπουράκ Γιλμάζ πανηγυρίζει γκολ του στο Τουρκία - Ολλανδία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου.
Ο Μπουράκ Γιλμάζ πανηγυρίζει γκολ του στο Τουρκία - Ολλανδία © 2021 MURAD SEZER/ASSOCIATED PRESS

Η Τουρκία μπήκε με το δεξί στις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Παγκοσμίου του Κυπέλλου του Κατάρ επικρατώντας 4-2 της Ολλανδίας. Χατ-τρικ πέτυχε ο Μπουράκ Γιλμάζ.

Με ιδανικό τρόπο η Τουρκία ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Η ομάδα του Γκιουνές υποδέχθηκε την Ολλανδία στο Ατατούρκ και επικράτησε 4-2.

Η Τουρκία μπήκε δυνατά και στο 15ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Μπουράκ Γιλμάζ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 33ο λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι με τον Γιοκουσλού τον οποίο ανέτρεψε ο Μάλεν. Ο Μπουράκ Γιλμάζ ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε δύο τα τέρματά του.

Νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, η Τουρκία απέκτησε ένα σοβαρό προβάδισμα με τον Τσαλχάνογλου να γράφει το 3-0 με ένα τρομερό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 46'.

Η Ολλανδία προσπάθησε να βγάλει κόντρα και μείωσε στο σκορ. Στο 75' ο Κλάαζεν με τρομερή ενέργεια υποδέχθηκε τη σέντρα του Ντεπάι για να γράψει το 3-1. Ένα λεπτό αργότερα ο Λουκ Ντε Γιόνγκ σημείωσε το 3-2, με τον τερματοφύλακα της Τουρκία να αδυνατεί να σταματήσει τη σέντρα του Ντεπάι.

Η Τουρκία, πάντως, κατάφερε να κλειδώσει τη νίκη στο 84ο λεπτό με τον Μπουράκ Γιλμάζ να πετυχαίνει χατ τρικ χάρη σε μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ. Στο φινάλε και συγκεκριμένα στο 90+4', ο Ντεπάι έχασε πέναλτι και δεν κατάφερε να μειώσει εκ νέου για τους οράνιε.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Τσακίρ, Μεράς, Σογιούντσου, Καμπάκ, Τσελίκ, Γιοσούκλου, Καραμάν (79' Αϊχάν), Τσαλχάνογλου (78' Ουνάλ), Τουφάν (64' Ανταλιάλι), Γιασίτζι (64' Ερκίν), Γιλμάζ (90' Τουρούτς)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Κρουλ, Τετέ (69' Ντάμφρις), Ντε Λιχτ, Μπλιντ (82' Γκράβενμπερχ), Βάινταλ (82' Φαν Άνχολτ), Ντε Ρουν (62΄ Λ. Ντε Γιόνγκ), Φ. Ντε Γιόνγκ, Μπερχις, Βαϊνάλντουμ, Μαλέν (69' Κλάαζεν), Ντεπάι

7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Τουρκία - Ολλανδία 4-2 (15', 34' 81' Γιλμάζ, 46' Τσαλχάνογλου / 75' Κλάαζεν, 76' Ντε Γιόνγκ)

Γιβραλτάρ - Νορβηγία (21:45)

Λετονία - Μαυροβούνιο (21:45)

Photo credits: © 2021 Murad Sezer/Associated Press

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ