PREMIER LEAGUE

Τσέλσι - Άρσεναλ 0-1: Οι κανονιέρηδες έβαλαν φωτιά στη μάχη της τετράδας

Arsenal's Emile Smith Rowe, right, celebrates with his teammate Pierre-Emerick Aubameyang after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Chelsea and Arsenal at Stamford Bridge stadium in London, England, Wednesday, May 12, 2021. (Shaun Botterill, Pool via AP)
Arsenal's Emile Smith Rowe, right, celebrates with his teammate Pierre-Emerick Aubameyang after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Chelsea and Arsenal at Stamford Bridge stadium in London, England, Wednesday, May 12, 2021. (Shaun Botterill, Pool via AP) @ 2021 SHAUN BOTTERILL/ASSOCIATED PRESS

Η Άρσεναλ έφυγε με σπουδαία νίκη από το "Στάμφορντ Μπριτζ" επικρατώντας 1-0 εκτός έδρας της Τσέλσι και έκανε τεράστια ζημιά στους μπλε στη μάχη που δίνουν για έξοδο στο νέο Champions League μέσω της εισόδου στην πρώτη τετράδα (VIDEO)

Η μάχη για την τετράδα εξακολουθεί να μαίνεται και η Άρσεναλ έβαλε το χεράκι της το βράδυ της Τετάρτης (12/5). Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Τσέλσι στο λονδρέζικο ντέρμπι και διατήρησε τις λιγοστές ελπίδες για Ευρώπη ενώ ταυτόχρονα άφησε την συμπολίτισσα στην 4η θέση (είχε την ευκαιρία με τρίποντο να προσπεράσει την Λέστερ) να αγωνιά για τα αποτελέσματα των Γουέστ Χαμ και Λίβερπουλ που βρίσκονται στο κατόπι της.

Το γκολ που έκρινε ουσιαστικά το ματς προήλθε από ένα τραγικό λάθος του Ζορζίνιο που θέλησε στο 16' να γυρίσει τη μπάλα στον Κέπα και ενώ εκείνος ήταν εκτός εστίας, με τον Ισπανό να αποτρέπει την παραβίαση της εστίας του με πλονζόν αυτοθυσίας αλλά τη μπάλα να φτάνει τον Σμιθ-Ρόου μετά από γύρισμα της μπάλας από τον Ομπαμεγιάνγκ στην εξέλιξη της φάσης και να γράφει το 1-0.

Αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το φινάλε, με την Τσέλσι από την πλευρά της να έχει την ευκαιρία να σκοράρει πριν δεχτεί γκολ αλλά τον Χάβερτς να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι σε μοναδικό τετ α τετ με τον συμπατριώτη του Λένο και στο 90' οι Ζουμά και Ζιρού να στέλνουν δύο φορές τη μπάλα στο δοκάρι της αντίπαλης εστίας μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα σε μία απίστευτη φάση.

Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας επιτυχία για την Άρσεναλ στην έδρα της Τσέλσι σε επίπεδο Premier League μετά από τον Οκτώβριο του 2011 (έτρεχε έκτοτε ένα αρνητικό σερί με 2 ισοπαλίες και 6 ήττες) ενώ έκανε για πρώτη φορά νταμπλ νικών σε μία σεζόν επί των μπλε της αγγλικής πρωτεύουσας μετά από το 2003-04 στη χρονιά των Invincibles του Αρσέν Βενγκέρ.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέτα (78' Ζιγές), Τιάγκο Σίλβα, Ζουμά, Τζέιμς, Γκίλμουρ (46' Χάντσον-Οντόι), Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Μάουντ, Χάβερτς (65' Ζιρού), Πούλισικ

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Χόλντινγκ, Γκάμπριελ, Μαρί, Σακά (66' Μπεγερίν (88' Τσέιμπερς)), Ελνένι, Παρτέι, Τίρνι, Σμιθ-Ρόου, Έντεργκααρντ, Ομπαμεγιάνγκ (79' Λακαζέτ)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 36ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Τρίτη 11 Μαΐου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λέστερ 1-2 (15' Γκρίνγουντ / 10' Τόμας, 66' Σογιουντσού)

Τετάρτη 12 Μαΐου

Τσέλσι - Άρσεναλ 0-1 (16' Σμιθ-Ρόου)

Πέμπτη 14 Μαΐου

Νιουκάστλ - Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

Παρασκευή 15 Μαΐου

Μπέρνλι - Λιντς (14:30)

Σαουθάμπτον - Φούλαμ (17:00)

Μπράιτον - Γουέστ Χαμ (22:00)

Κυριακή 16 Μαΐου

Κρίσταλ Πάλας - Άστον Βίλα (14:00)

Τότεναμ - Γουλβς (16:05)

Γουέστ Μπρομ - Λίβερπουλ (18:30)

Έβερτον - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (21:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και των υπόλοιπων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Shaun Botterill/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΤΣΕΛΣΙ ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ