ΤΣΕΛΣΙ

Τσέλσι: Ο Τούχελ έγινε εφιάλτης όλων των top class προπονητών μέσα σε λίγους μήνες

Chelsea's head coach Thomas Tuchel embraces Chelsea's Cesar Azpilicueta at the end of the English Premier League soccer match between Chelsea and Everton at the Stamford Bridge stadium in London, Monday, March 8, 2021. (Mike Hewitt/Pool via AP)
Chelsea's head coach Thomas Tuchel embraces Chelsea's Cesar Azpilicueta at the end of the English Premier League soccer match between Chelsea and Everton at the Stamford Bridge stadium in London, Monday, March 8, 2021. (Mike Hewitt/Pool via AP) @ 2021 MIKE HEWITT/ASSOCIATED PRESS

Ο Τόμας Τούχελ όχι μόνο οδήγησε την Τσέλσι στον τελικό του Champions League αλλά στους λίγους μήνες που βρίσκεται στον πάγκο της έχει προλάβει να πάρει τις ταυτότητες των κορυφαίων τεχνικών που φιγουράρουν αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο.

Περίεργα παιχνίδια που παίζει η ζωή αλλά και το ποδόσφαιρο... Ο Τόμας Τούχελ πήγε την Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό του Champions League τον περασμένο Αύγουστο, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπάγερν και λίγους μήνες αργότερα η διοίκηση των Παριζιάνων αποφάσισαν να του δείξουν την πόρτα της εξόδου.

Τώρα, με τη φετινή σεζόν να φτάνει στο φινάλε της ο Γερμανός έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι έδωσε τις απαντήσεις του έστω και αν ξεκαθάρισε το βράδυ της Τετάρτης πως στο μυαλό του δεν υπάρχει η λέξη "ρεβάνς".

Ωστόσο ουδείς μπορεί να αγνοήσει πως η Τσέλσι εμπιστεύτηκε τον Τούχελ και δικαιώθηκε αφού στους 3,5 μήνες στον πάγκο της, έφερε τους μπλε στον τελικό του Champions League (δεύτερη σερί χρονιά για τον ίδιο), την ώρα που η πρώην ομάδα του δεν κατάφερνε να πάρει το άλλο εισιτήριο για τον τελικό της Κωνσταντινούπολης γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την Μάντσεστερ Σίτι.

Το εντυπωσιακό στην περίπτωση του Τούχελ είναι πως σε αυτούς τους λιγότερους από 4 μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας του δυτικού Λονδίνου έχει ρίξει νοκ-άουτ τα κορυφαία ονόματα της προπονητικής: έχει νικήσει τους τους Πεπ Γκουαρδιόλα, Γιούργκεν Κλοπ, Ντιέγκο Σιμεόνε (2 φορές), Ζοζέ Μουρίνιο, Κάρλο Αντσελότι και Ζινεντίν Ζιντάν, με την Τσέλσι να έχει δεχτεί μάλιστα μόλις ένα γκολ σε αυτές τις οκτώ αναμετρήσεις, εκείνο του Μπενζεμά στον πρώτο ημιτελικό της Μαδρίτης.

Eπιπλέον, ο Γερμανός τεχνικός έχει δημιουργήσει ένα απροσπέλαστο αμυντικό τείχος μπροστά από την εστία που υπερασπίζεται είτε ο Μεντί είτε ο Κέπα, με την Τσέλσι να μετράει πλέον 18 clean sheets (ματς που δεν παραβιάστηκε η εστία της) από τον Ιανουάριο που πήρε τη σκυτάλη από τον Φρανκ Λάμπαρντ και να είναι πρώτη σε αυτή την κατηγορία μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν στα πέντε τοπ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

ΤΑ 18 ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΜΗΔΕΝ Η ΤΣΕΛΣΙ ΕΠΙ ΤΟΥΧΕΛ:

27/1/21: Τσέλσι - Γουλβς 0-0 (Premier League)

31/1/21: Τσέλσι - Μπέρνλι 2-0 (Premier League)

4/2/21: Τότεναμ - Τσέλσι 0-1 (Premier League)

11/2/21: Μπάρνλεϊ - Τσέλσι 0-1 (FA Cup)

15/2/21: Τσέλσι - Νιούκαστλ 2-0 (Premier League)

23/2/21: Ατλέτικο Μαδρίτης - Τσέλσι 0-1 (Champions League)

28/2/21: Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0 (Premier League)

4/3/21: Λίβερπουλ - Τσέλσι 0-1 (Premier League)

8/3/21: Τσέλσι - Έβερτον 2-0 (Premier League)

13/3/21: Λιντς - Τσέλσι 0-0 (Premier League)

17/3/21: Τσέλσι - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0 (Champions League)

21/3/21: Τσέλσι - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-0 (FA Cup)

7/4/21: Πόρτο - Τσέλσι 0-2 (Champions League)

17/4/21: Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι 1-0 (FA Cup)

20/4/21: Τσέλσι - Μπράιτον 0-0 (Premier League)

24/4/21: Γουέστ Χαμ - Τσέλσι 0-1 (Premier League)

1/5/21: Τσέλσι - Φούλαμ 2-0 (Premier League)

5/5/21: Τσέλσι - Ρεάλ Μαδρίτης 2-0 (Champions League)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Mike Hewitt/Associated Press

TAGS ΤΣΕΛΣΙ CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ