ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Οι νέοι ποδοσφαιριστές πρέπει να λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση για τον τζόγο"

"Οι νέοι ποδοσφαιριστές πρέπει να λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση για τον τζόγο"
EUROKINISSI

Ο Στιβ Πόουπ, γνωστός αθλητικός ψυχοθεραπευτής, μίλησε στο Sky Sports για τον κίνδυνο εθισμού των ποδοσφαιριστών στα τυχερά παιχνίδια, τονίζοντας πως είναι αναγκαίο να λαμβάνουν από μικροί ειδική εκπαίδευση.

Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα ποδοσφαιριστών που κατά καιρούς το όνομά τους έχει συνδεθεί με εθισμό στα τυχερά παιχνίδια.

Έρευνες έχουν δείξει πως οι ποδοσφαιριστές είναι μία κατηγορία ανθρώπων, η οποία λόγω επαγγέλματος είναι πιο επιρρεπής συγκριτικά με άλλες στο να αντιμετωπίσει προβλήματα με τον τζόγο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατα ευρήματα ο παράγοντας του κορονοϊού ευνόησε τις συνθήκες, με αποτέλεσμα να σημειωθεί κατά την περίοδο του πρώτου lockdown αύξηση του εθισμού σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο γνωστός αθλητικός ψυχοθεραπευτής, Στιβ Πόουπ, τόνισε σε συνέντευξή του στο Sky Sports, την ανάγκη να λαμβάνεται από τους φορείς και τους παράγοντες του ποδοσφαίρου ειδική μέριμνα για το ζήτημα αυτό.

Όπως ο ίδιος υποστηρίζει, η λύση στο πρόβλημα θα έρθει μέσω της εκπαίδευσης:

"Αν πάρουμε αυτούς τους νέους ποδοσφαιριστές στον κόσμο του ποδοσφαίρου και στις ακαδημίες ποδοσφαίρου, τότε έχουμε πραγματικά καθήκον να τους εκπαιδεύσουμε, καθώς είναι από τη φύση τους ιδεοψυχαναγκαστικοί -έχουν την ίδια ρουτίνα κάθε μέρα.

Πρέπει να τους εξηγήσεις πως αυτή η καταναγκαστική φύση είναι πραγματικά θετική, καθώς μπορεί να σε οδηγήσει σε μία λαμπρή καριέρα, αλλά αν πάει σε αρνητικές περιοχές, τότε μπορεί να σε οδηγήσει σε τεράστια προβλήματα εθισμού.

"Πρέπει να γνωρίζουν πραγματικά τα πιθανά προβλήματα. Αυτό είναι ένα τεράστιο κομμάτι προκειμένου να μπορέσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα", τόνισε ο Πόουπ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LOCKDOWN ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ