ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βαϊναλντουμ: "Είναι λάθος να συγκρίνεις το ρατσισμό με τους θανάτους εργατών στο Κατάρ"

Βαϊναλντουμ: "Είναι λάθος να συγκρίνεις το ρατσισμό με τους θανάτους εργατών στο Κατάρ"
PRINT SCREEN YOUTUBE

Η ερώτηση ενός ρεπόρτερ για τη μη δράση του αναφορικά με τους θανάτους χιλιάδων εργατών στο Κατάρ σε αντιδιαστολή με τον μεγάλο αγώνα που δίνει κατά του ρατσισμού, προκάλεσε την έκρηξη του Τζεορτζίνιο Βαϊνάλντουμ (VIDEO).

Ένταση δημιουργήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (23/3) κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι Φρανκ Ντε Μπουρ και Τζεορτζίνιο Βαϊνάλντουμ, καθώς στην ατζέντα μπήκαν το θέμα του ρατσισμού που μαστίζει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο αλλά και οι θάνατοι χιλιάδων ανθρώπων που έχουν εργαστεί την τελευταία 10ετία στο Κατάρ ενόψει της διοργάνωσης του Μουντιάλ του 2022.

Αυτή προκλήθηκε λίγο μετά από τοποθέτηση του μέσου της Λίβερπουλ και της εθνικής Ολλανδίας πως θα αποχωρούσε από το γήπεδο αν έβλεπε έναν παίκτη να πέφτει θύμα ρατσιστικής αντιμετώπισης και το σχόλιο του Ολλανδού δημοσιογράφου Πασκάλ Κάμπερμαν που ακολούθησε.

"Γιατί δεν έχεις πάρει ανάλογη δυναμική στάση και με το θέμα των θανάτων στο Κατάρ;", ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου, παραθέτοντάς του το γεγονός πως πάνω από 6.500 εργάτες προερχόμενοι από Ινδία, Πακιστάν, Νεπάλ, Μπαγκλαντές και Σρι Λάνκα έχουν χάσει τη ζωή τους την τελευταία 10ετία δουλεύοντας για το Μουντιάλ του 2022.

Αυτή η επισήμανση δεν άρεσε καθόλου στον 30χρονο μέσο που θέλησε να ξεκαθαρίσει πως είναι λάθος να γίνεται η παραμικρή σύνδεση του αγώνα που δίνουν οι παίκτες για να σταματήσει ο ρατσισμός στα γήπεδα με το θέμα της συνεχούς παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε κάποιες χώρες.

"Σκέφτομαι εδώ και λίγη ώρα την ερώτηση που έκανες για το ρατσισμό και το Κατάρ. Αντιλαμβάνεσαι τι είναι αυτό που κάνεις τώρα; Είναι εντελώς λάθος να συγκρίνεις το ζήτημα του ρατσισμού με το Κατάρ.

Ουσιαστικά λες ότι αν κάποιος είναι ρατσιστής απέναντι σε ένα άτομο καφέ χρώματος, δεν πρέπει να υπερασπιστείς αυτό το άτομο επειδή θα παίξεις ποδόσφαιρο στο Κατάρ...

Είναι λάθος. Τώρα λες πως αν κάποιος πέφτει θύμα ρατσιστικής αντιμετώπισης, ουσιαστικά δεν έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του", τόνισε ο Βαϊνάλντουμ, και συνέχισε σε έντονο ύφος:

"Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Είναι πολύπλοκο το θέμα του ρατσισμού. Είναι λάθος και μόνο που το αναφέρεις. Εννοείται ότι όπως ισχύει και στο θέμα του ρατσισμού, κάτι πρέπει να γίνει και εδώ.

Δεν είμαστε εμείς οι παίκτες που πήραμε την απόφαση να φιλοξενηθεί το Μουντιάλ στο Κατάρ και νομίζω πως υπάρχει και κόσμος που δεν γνωρίζει την κατάσταση εκεί.

Γνωρίζω πως όταν έγινε η ανάθεση του Μουντιάλ στο Κατάρ, η ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν είχε συμφωνήσει τότε, αλλά για τους 6.500 θανάτους δεν γνώριζα ούτε και εγώ. Και νομίζω πως πολλοί είναι και οι ποδοσφαιριστές που δεν το γνωρίζουν".

Photo Credits: Print Screen Youtube

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ