ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βαλμπουενά: "Η ασίστ της καριέρας μου"

Βαλμπουενά: "Η ασίστ της καριέρας μου"
Ο Βαλμπουενά στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικού, που έδωσε την ασίστ της καριέρας του EUROKINISSI

Ο Ματιέ Βαλμπουενά τους άφησε όλους με το στόμα ανοικτό. Η μεγαλειώδης ασίστ στον Αραμπί κόντρα στον Παναιτωλικό θα μείνει αξέχαστη. Είναι η πάσα την οποία ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού χαρακτήριζε την καλύτερη της καριέρας του.

Όταν τα χρόνια περάσουν και έρχεται στην κουβέντα το όνομα του Ματιέ Βαλμπουενά, όλοι αυτοί που τον έζησαν και τον είδαν να αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό, θα μιλούν για τις πάσες του. Για τις ασίστ που μοίραζε, για τις καταπληκτικές εκτελέσεις των στατικών φάσεων που γίνονταν γκολ από τους συμπαίκτες του, αφού η μπάλα πήγαινε συστημένη πάνω τους.

Από τις 27 Μαΐου 2019 που ανακοινώθηκε ο Γάλλος μαέστρος, μπόλικες φορές έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στους οπαδούς, ομορφιά, απλότητα, θέαμα και ουσία στο παιχνίδι της ομάδας. Σε ηλικία 36 ετών έκανε πέρυσι 42 συμμετοχές, έβαλε εννέα γκολ και έδωσε 23 ασίστ. Θραύση. Αυτό που έκανε όμως το βράδυ του Σαββάτου (9/1) στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό, ήταν το highlight στην "ερυθρόλευκη" καριέρα του. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι επιφυλάσσει η συνέχεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, αλλά πόσο πιθανό είναι να αντικρίσουμε κάτι πιο μαγικό, πιο ζογκλερικό από αυτό του 65ου λεπτού; Πολύ δύσκολο.

Ο Βρουσάι του έδωσε τη μπάλα ύστερα από υπέροχη ατομική ενέργεια. Ο Γάλλος κοντρόλαρε με το αριστερό θέλοντας να τη φέρει στο δεξί, αλλά έχασε την ισορροπία του. Τη στιγμή που έπεφτε, λίγο πριν σωριαστεί στο έδαφος, έβαλε με τέτοιο τρόπο το δεξί πόδι ώστε κατάφερε να περάσει ασύλληπτη ασίστ στον Αραμπί, εκθέτοντας τρεις αμυντικούς του Παναιτωλικού. Είναι από τις φορές που δεν σου μένει το τελείωμα του επιθετικού, που στέλνει στα δίχτυα τη μπάλα. Σκέφτεσαι τι προηγήθηκε μόλις. Πώς ακριβώς κατάφερε να δοθεί μια πάσα σαν αυτή. Επρόκειτο για την 140ή ασίστ στη σπουδαία καριέρα του Ματιέ Βαλμπουενά. Για την 26η με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Και όπως ο ίδιος έλεγε μετά το φινάλε της νικηφόρας (1-2) αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό, η καλύτερη από όλες όσες έχει δώσει. Πήγε να πέσει στο έδαφος, οι αντίπαλοι αμυντικοί όρμησαν κατά πάνω του κι αυτός πρόλαβε να κάνει την πάσα που δεν θα ξεχαστεί. Σε ηλικία 36 ετών, τριών μηνών και 12 ημερών, ο Γάλλος έκανε την ασίστ που θα έχει να διηγείται, αυτή που θα βλέπει και θα καμαρώνει. Αυτή την οποία όταν περάσουν τη χρόνια θα ανεβάζει στους λογαριασμούς του στα social media και θα γνωρίζει την καθολική αποθέωση από τους φίλους του Ολυμπιακού. Όταν είναι τόσο καθοριστικός στα παιχνίδια, όταν συμπεριφέρεται τόσο επαγγελματικά και αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα, πώς να μη μείνει και τρίτη χρονιά; Και στα 37 πάλι ασίστ θα δίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ