ΒΕΛΓΙΟ

Βέλγιο: Πρωταθλήτρια η Μπριζ, έριξαν τη Μπέβερεν

Club Brugge players celebrate a goal against Galatasaray during the Champions League group A soccer match between Galatasaray and Club Brugge in Istanbul, Tuesday, Nov. 26, 2019. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)
Club Brugge players celebrate a goal against Galatasaray during the Champions League group A soccer match between Galatasaray and Club Brugge in Istanbul, Tuesday, Nov. 26, 2019. (AP Photo/Lefteris Pitarakis) AP

Η Μπριζ ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια στο Βέλγιο, ενώ υποβιβάστηκε η Μπέβερεν που θα κινηθεί νομικά κατά της απόφασης.

Την Παρασκευή (15/5) πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της Pro League στο Βέλγιο και ο τίτλος για τη σεζόν 2019-2020 δόθηκε στη Μπριζ, η οποία μετά την 29η αγωνιστική, οπότε και λόγω κορονοϊού διεκόπη το πρωτάθλημα, ήταν 15 βαθμούς μπροστά από τη Γάνδη.

Από εκεί και πέρα, πάρθηκε η απόφαση να υποβιβαστεί η ουραγός Μπέβερεν, η οποία ωστόσο ήταν μόλις στο -2 απο την 15η Οστάνδη και στο -3 από τη 13η Σερκλ Μπριζ. Η Μπέβερεν θα κινηθεί νομικά κατά της απόφασης.

Όσο για το ποια ομάδα θα πάρει τη θέση της Μπέβερεν, έπεσε στο τραπέζι το ενδεχόμενο να διεξαχθεί πριν από την έναρξη της νέας σεζόν το δεύτερο και καθοριστικό παιχνίδι ανάμεσα σε Λόιβεν και Μπέερσοτ (στο πρώτο η Μπέερσοτ είχε νικήσει 1-0). Η τρίτη της δεύτερης κατηγορίας, Βέστερλο, ωστόσο, έχει κι αυτή ελπίδες.

Η νέα σεζόν στην Jupiler Pro League, όπως λέγεται το πρωτάθλημα στη μεγάλη κατηγορία του Βελγίου, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 7 Αυγούστου. Αυτό που θα διαφοροποιηθεί στο επόμενο πρωτάθλημα δεν είναι ο αριθμός των ομάδων που θα μείνουν 16, αλλά η δομή.

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας θα δίνουν playoffs, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 5-8 θα μονομαχήσουν για ευρωπαϊκή έξοδο. Αυτό θα ισχύσει για μία σεζόν. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι πρωτάθλημα που θα απαρτίζεται από 14 ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΒΕΛΓΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ