MARKET

Τα Ποδοσφαιρόνια: Η σειρά βιβλίων που θα λατρέψουν όλοι οι μικροί φίλαθλοι

Τα Ποδοσφαιρόνια: Η σειρά βιβλίων που θα λατρέψουν όλοι οι μικροί φίλαθλοι

Μία μυστική ομάδα ποδοσφαίρου, εκπληκτικά μυστήρια και η ειδυλλιακή ισπανική επαρχία ξεδιπλώνονται μέσα από μια σειρά βιβλίων που θα αγαπήσουν όλοι οι μικροί (αλλά και οι μεγάλοι) φίλαθλοι.

Η ομαδικότητα, η ευγενής άμυλα, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, η γνώση και, τελικά, η αγάπη είναι ορισμένες μονάχα από τις αρετές που προβάλλονται μέσα από μία έξυπνη, διασκεδαστική και συγκινητική σειρά βιβλίων με κεντρικό θέμα μία μυστική ομάδα ποδοσφαίρου που ιδρύουν 9 εντεκάχρονα παιδιά στη Μικρή Σεβίλλη.

Στη Μικρή Σεβίλλη, ένα φανταστικό χωριό κοντά στη Μαδρίτη, εννιά εντεκάχρονα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, συμμαθητές στο ίδιο σχολείο και συμπαίκτες στη σχολική ομάδα επταμελούς ποδοσφαίρου, τη Σότο Άλτο, ορκίζονται να μη χωρίσουν ποτέ και να παίζουν πάντα και παντού μαζί. Ονομάζονται μυστικά « Τα Ποδοσφαιρόνια» κι αποφασίζουν να λύνουν τα προβλήματα και να εξιχνιάζουν όλοι μαζί τις περίεργες καταστάσεις που τους παρουσιάζονται.

Πρόκειται για μία έξυπνη και αστεία σειρά οκτώ βιβλίων, η οποία έχει ήδη γνωρίσει τεράστια επιτυχία στην Ισπανία κι έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε και η μεταφορά της στον κινηματογράφο. Τα τρία πρώτα βιβλία κυκλοφορούν ήδη στην ελληνική αγορά από τις Εκδόσεις Πατάκη ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.

ΒΙΒΛΙΟ 1 – Το μυστήριο με τους κοιμισμένους διαιτητές

Το Διασχολικό Πρωτάθλημα τελειώνει και η Σότο Άλτο κινδυνεύει όχι μόνο να υποβιβαστεί αλλά και να καταργηθεί ως ομάδα. Τα εννιά παιδιά αποφασίζουν να βάλουν τα δυνατά τους για να κερδίσουν έστω και έναν από τους τρεις αγώνες που απομένουν. Αλλά ο διαιτητής πέφτει φαρδύς πλατύς στο γήπεδο και κοιμάται του καλού καιρού. Ο αγώνας διακόπτεται κι όταν έπειτα από ώρα συνεχίζεται με αναπληρωτή διαιτητή, το παιχνίδι χάνεται για τη Σότο Άλτο. Τα παιδιά, για να μη χάσουν και τον τελικό, αποφασίζουν να λύσουν το μυστήριο με τους διαιτητές που κοιμούνται. Θα τα καταφέρουν;

Τα Ποδοσφαιρόνια: Η σειρά βιβλίων που θα λατρέψουν όλοι οι μικροί φίλαθλοι

ΒΙΒΛΙΟ 2 –Το μυστήριο με τα επτά αυτογκόλ

Ο πατέρας του τερματοφύλακα της Σότο Άλτο εγγράφει την ομάδα στο Διεθνές Τουρνουά Παιδικού Ποδοσφαίρου που διεξάγεται καλοκαίρι στην παράκτια πόλη Μπενιντόρμ και αναλαμβάνει ο ίδιος τη μετακίνηση των εννέα παιδιών και των δύο προπονητών τους. Όλοι κάνουν το ταξίδι αυτό σαν εκδρομή αφού η Σότο Άλτο είναι η πιο αδύναμη από τις ομάδες που συμμετέχουν και δεν έχει πιθανότητες να προκριθεί. Μήπως, όμως, η τύχη έχει άλλη γνώμη;

ΒΙΒΛΙΟ 3 – Το μυστήριο με τον τερματοφύλακα φάντασμα

Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει και τα Ποδοσφαιρόνια επιστρέφουν στο σχολείο που έχει το όνομα της ομάδας τους: Σότο Άλτο. Από την πρώτη μέρα, όμως, συμβαίνουν διάφορα γεγονότα που απειλούν τη συνέχειά τους ως ομάδα και ως παρέα. Έχουν εγγραφεί παιδιά από άλλες περιοχές της Ισπανίας, τα οποία είναι πολύ καλύτεροι ποδοσφαιριστές. Τι θα γίνει; Θα εκδιώξουν τους παλιούς; Τα Ποδοσφαιρόνια θα καταφέρουν να λύσουν το πρόβλημα;

Κι αν ακόμα δεν έχεις πειστεί, πράγμα δύσκολο, διάβασε παρακάτω 10 λόγους να το επιλέξεις για την καλοκαιρινή ανάγνωση του μικρού σου φιλάθλου:

1. Ο συγγραφέας και ο εικονογράφος ήταν ποδοσφαιριστές!

2. Το χιούμορ είναι παντού!

3. Οι χαρακτήρες των πρωταγωνιστών θα γίνουν οι νέοι σου φίλοι!

4. Η αστεία εικονογράφηση - θα είναι σαν να διαβάζεις κόμικς!

5. Τα μυστήρια που καλείται να λύσει και ο αναγνώστης!

6. Θα γίνει ταινία στον κινηματογράφο!

7. Είναι διεθνές μπεστ σέλερ!

8. Απευθύνεται εξίσου σε αγόρια και σε κορίτσια!

9. Ενδυναμώνει τις σχέσεις παιδιών και γονιών!

10. Και όπως είπαμε πιο πάνω… διαβάζεται ευχάριστα κι από τους γονείς!

Μάθε ακόμα περισσότερα για « Τα Ποδοσφαιρόνια» εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ