ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Γυμναστική: Στην Τουρκία τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενόργανης

Ο Λευτέρης Πετρούνιας σε προσπάθεια του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα
Ο Λευτέρης Πετρούνιας σε προσπάθεια του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία γυμναστικής ανακοίνωσε ότι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής θα διεξαχθεί στην Μερσίνη της Τουρκίας τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Στη Μερσίνη της Τουρκίας θα πραγματοποιηθούν, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, τα αναβληθέντα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενόργανης γυμναστικής ανδρών και γυναικών, τον ερχόμενο Δεκέμβριο, ύστερα από σχετική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής.

Η European Gymnastics υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε νέα αλλαγή έδρας για τις δύο διοργανώσεις, τις οποίες μετά την αρχική αναβολή είχε αναλάβει να φιλοξενήσει το Μπακού, πλέον όμως η Ομοσπονδία Γυμναστικής του Αζερμπαϊτζάν ενημέρωσε επίσημα ότι καμία διεθνής αθλητική εκδήλωση δεν μπορεί να διεξαχθεί εκεί μέχρι το τέλος του 2020, λόγω της πανδημίας.

Έτσι, την οργανωτική ευθύνη ανέλαβε η Τουρκία, με τις ημερομηνίες τέλεσης να παραμένουν ως είχαν (ευρωπαϊκό ενόργανης ανδρών: 9-13 Δεκεμβρίου 2020, ευρωπαϊκό ενόργανης γυναικών: 17-20 Δεκεμβρίου 2020).

Οι δύο διοργανώσεις θα διεξαχθούν στη Μερσίνη σύμφωνα με την αρχική προκήρυξη της European Gymnastics, χωρίς όμως να αποτελούν κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ