ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Η γυμναστική σπάει τον πάγο ανάμεσα σε Ιαπωνία, Κίνα, Ρωσία και ΗΠΑ

Daiki Hashimoto of Japan performs on the rings during the American Cup gymnastics competition Saturday, March 7, 2020, in Milwaukee. (AP Photo/Morry Gash)
Daiki Hashimoto of Japan performs on the rings during the American Cup gymnastics competition Saturday, March 7, 2020, in Milwaukee. (AP Photo/Morry Gash) AP

Στο Τόκιο θα γίνει ο πρώτος διεθνής αγώνας ενόργανης γυμναστικής με τη συμμετοχή 32 αθλητών από Ιαπωνία, Κίνα, Ρωσία και ΗΠΑ.

Μπορεί οι σχέσεις των χωρών τους να μη βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, ωστόσο τίποτα δεν χωρίζει τους αθλητές.

Αυτό θέλει να αποδείξει και η Ομοσπονδία της γυμναστικής με την διεξαγωγή του πρώτου διεθνή αγώνα ενόργανης στο Τόκιο στις 8 Νοεμβρίου. Σε αυτόν θα πάρουν μέρος αθλητές από τέσσερις χώρες. Συγκεκριμένα, θα αγωνιστούν 32 αθλητές από την διοργανώτρια Ιαπωνία, την Κίνα, την Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Αυτός είναι ο πρώτος διεθνής αγώνας σε οποιοδήποτε σπορ που θα διεξαχθεί στην Ιαπωνία από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού και φυσικά θα πραγματοποιηθεί με ένα ιδιαίτερα αυστηρό πρωτόκολλο. Αυτή τη στιγμή τα κρούσματα ημερήσια στην Ιαπωνία είναι περίπου στα 600 κάθε ημέρα ωστόσο στον αγώνα αναμένεται να βρεθούν κανονικά θεατές.

Φυσικά, δεν πρόκειται το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τους αγώνες να είναι γεμάτο. Το "Yoyogi Gymnasium", χωρητικότητας 14.000 θεατών εγκατάσταση, αναμένεται να φιλοξενήσει περίπου 3.000 ατομα.

Ο Ιάπωνας πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας γυμναστικής, Μορινάρι Γουατανάμπε δήλωσε για τον αγώνα: "Είναι ο δικός μας τρόπος να βοηθήσουμε τον κόσμο να επανέλθει. Είμαι χαρούμενος που θα βοηθήσει στην οργάνωση των Αγώνων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ