ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Κορονοϊός: Ακυρώθηκαν οι τελικοί του Παγκοσμίου Κύπελλου γυμναστικής του Μπακού

Ο Λευτέρης Πετρούνιας σε προσπάθεια του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα
Ο Λευτέρης Πετρούνιας σε προσπάθεια του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Η Κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν πήρε έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό τα οποία οδήγησαν στην ακύρωση των τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής του Μπακού ανάμεσα στους οποίους και αυτοί των Πετρούνια και Ηλιόπουλου.

Τελικά, ούτε ο Λευτέρης Πετρούνιας, ούτε ο Νίκος Ηλιόπουλος θα αγωνιστούν στους τελικούς των κρίκων και του μονόζυγου στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Μπακού, αφού ο κορονοϊός είχε άλλα σχέδια.

Μετά την αύξηση των κρουσμάτων η Κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν αποφάσισε να αυξήσει τα μέτρα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή των τελικών.

Βέβαια, περιμένουμε νεότερη ενημέρωση με την τύχη του αγώνα και των αποτελεσμάτων τα οποία μετρούν για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία: "Οι τελικοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Μπακού δεν θα διεξαχθούν μετά την απόφαση της Κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν για αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων για ένα μήνα. Την Παρασκευή (13/3) ανακοίνωσε τα συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θα ισχύσουν από τις 14 Μαρτίου για την προστασία της χώρας από τον κορονοϊό"

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η ελληνική αποστολή επιστρέφει εσπευσμένα στη βάση της και αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 13:50 το μεσημέρι του Σαββάτου (14/03), μέσω Κωνσταντινούπολης.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς έξι αθλητές της Εθνικής ανδρών (Λευτέρης Πετρούνιας, Νίκος Ηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Χριστόφορος-Άγγελος Κωνσταντινίδης, Αντώνης Τανταλίδης, Γιώργος Γαριβάλδης), συνοδευόμενοι από τους ομοσπονδιακούς προπονητές Δημήτρη Ράφτη, Θεόφιλο Λαλεχό, τη φυσικοθεραπεύτρια Ιβάνα Τζούριτς, τον γιατρό Οδυσσέα Παξινό και τον διεθνή κριτή Νίκο Προβιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ