ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Χάντμπολ: Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Ρέινα

Χάντμπολ: Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Ρέινα

Η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του 30χρονου Ισπανού, Λουίς Φελίπε Χιμένεθ Ρέινα, ο οποίος αγωνίζεται τόσο ως δεξιός ίντερ όσο κι ως πλέι μέικερ και το 2018 φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Συνεχίζεται η ενίσχυση για την ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ. Η Ένωση ανακοίνωσε την απόκτηση του Λουίς Φελίπε Χιμένεθ Ρέινα, ο οποίος είναι γνωστός από το πέρασμά του από την Ελλάδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού (2018).

Ο 30χρονος Ισπανός αγωνίζεται τόσο ως δεξιός ίντερ, όσο κι ως πλέι μέικερ και τελευταία του ομάδα ήταν η Μπαλατονφουρέντι από την Ουγγαρία. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

"Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Luis Felipe Jimenez Reina. Ο Ισπανός 30χρονος (12/06/1989) άσσος, ύψους 1,93 μ., αγωνίζεται ως δεξί ίντερ και πλέι μέικερ, και υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο, ήτοι έως το καλοκαίρι του 2021, και εντάσσεται στο δυναμικό της ομάδας χάντμπολ.

O Luis Felipe Jimenez Reina ξεκίνησε την καριέρα του από την ισπανική BM Puente Genil, όπου αγωνίστηκε έως το 2011. Μεταξύ των ισπανικών ομάδων που αγωνίστηκε ήταν οι Portland San Antonio και ARS Palma del Rio, λαμβάνοντας κάθε χρόνο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Το καλοκαίρι του 2013, πήρε μεταγραφή για την Naturhouse La Rioja, όπου και αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας. Πήρε το βάπτισμα του πυρός και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τις εμφανίσεις του στο Champions League 2013-14 και 2014-15 να οδηγούν την ομάδα του στις “16” καλύτερες της ηπείρου, και τον ίδιο στο γαλλικό πρωτάθλημα και την Fenix Toulouse HB. Μετά από μισό χρόνο στη γαλλική ομάδα, επέστρεψε στη Naturhouse La Rioja, αγωνιζόμενος για 1.5 χρόνο στην ισπανική λίγκα και το Champions League, σημειώνοντας άλλα 37 γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Συνολικά στα 4 χρόνια του στη Liga ASOBAL με τη Naturhouse La Rioja, κατέκτησε 3 φορές τη 2η θέση (κορυφαία στην ιστορία της ομάδας) πίσω από την πανίσχυρη Barcelona, και 1 φορά την 3η θέση.Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Πρωταθλήτρια Ισραήλ, Maccabi Rishon LeZion (2017-18), ενώ ένα χρόνο αργότερα αγωνίστηκε με τα χρώματα του ΟΣΦΠ/Ομίλου Ξυνή. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στο Πρωτάθλημα Ουγγαρίας με την ομάδα της Balatonfuredi KSE, κατακτώντας την 6η θέση.

Έχει κατακτήσει 1 Πρωτάθλημα και 1 Κύπελλο Ελλάδος στην καριέρα του. Μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας, ο Luis Felipe Jimenez Reina δήλωσε στο aek.gr: “Είναι μεγάλη η χαρά μου που θα αγωνιστώ στην ΑΕΚ. Όταν μου έγινε γνωστό το πρότζεκτ της ομάδας μου άρεσε πολύ και θεώρησα ότι μπορώ να βοηθήσω. Οι στόχοι της ΑΕΚ είναι υψηλοί και συμπίπτουν με τους δικούς μου προσωπικούς στόχους. Ανυπομονώ να σας δω όλους από κοντά“. Luis, καλωσήρθες στην οικογένεια της ΑΕΚ!"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στην ΑΕΚ για ακόμα μία σεζόν ο Μάριν Μπουνέτα
Ανανέωσε για δύο χρόνια ο Φλορίδο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ