ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός ισορροπεί στο σχοινί του υποβιβασμού

Οι παίκτες του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με τον Διομήδη Άργους
Οι παίκτες του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με τον Διομήδη Άργους EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός δεν κατέβασε την ομάδα χάντμπολ στον αγώνα με τον Άρη Νίκαιας και αν πράξει αναλόγως και στο παιχνίδι με τον Διομήδη Άργους, υποβιβάζεται σύμφωνα με τον κανονισμό. Υπάρχει πιθανότητα να αποφύγει τον υποβιβασμό; Η Μαρία Καούκη γράφει τα έως τώρα δεδομένα και τι ισχύει.

Οι σεισμικές δονήσεις στον ερασιτεχνικό αθλητισμό συνεχίζονται ακατάπαυστα. Οι συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία και η διαχείρισή της από την κυβέρνηση -με το διαρκές λουκέτο- συνεχίζουν να προκαλούν βαθιές ρωγμές (αν όχι καθιζήσεις) στις ελληνικές ομάδες και στα πρωταθλήματα.

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ταρακούνησε πολλούς με την απόφασή του να μην κατεβάσει την ομάδα χάντμπολ στον αγώνα με τον Άρη Νίκαιας και αναμένεται η σχετική ανακοίνωσή του. Βέβαια, η στάση του με τις βολές κατά της Ομοσπονδίας χάντμπολ για αλλοίωση του πρωταθλήματος είχε προϊδεάσει αρκετούς.

Οι “ερυθρόλευκοι” μεταξύ άλλων είχαν αναφερθεί και στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο που άνοιξε και έκλεισε, χωρίς οι ομάδες να γνωρίζουν αν θα αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα και πότε.

Παράλληλα, επισημάνθηκε από τους Πειραιώτεςη άνιση μεταχείριση των συλλόγων, καθώς οι ομάδες με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις (σε όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα) είχαν δικαίωμα να προπονηθούν εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες.

Η κίνηση της ομάδας χάντμπολ του Πειραιά δεν αποκλείεται από συμβολικό χαρακτήρα να αποκτήσει και ουσιαστικό στην περίπτωση που επαναληφθεί σε λίγες ημέρες. Αν ο Ολυμπιακός δεν προσέλθει στον αγώνα με τον Διομήδη Άργους θα μηδενιστεί και σε αυτό το παιχνίδι.

Τούτο, σύμφωνα με τους κανονισμούς, θα σημάνει τον υποβιβασμό των “ερυθρόλευκων” στην επόμενη κατηγορία. Οι “ερυθρόλευκοι” ναι μεν δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους -προς το παρόν- για το εν λόγω θέμα, αλλά δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να μην κατέβουν και στο παιχνίδι με τον Διομήδη.

Ωστόσο, θα αποφύγουν τον υποβιβασμό αν προκύψει σχετική προκήρυξη από την Ο.Χ.Ε. για τις ομάδες που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν στο πρωτάθλημα. Αυτή η πρόταση είχε πέσει -κατά τη διάρκεια της σεζόν “φάντασμα”- στο τραπέζι της ομοσπονδίας, αλλά δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση.

Βέβαια, ακόμη και αν η Ο.Χ.Ε. αποφασίσει την απαλλαγή των ομάδων από τις συνέπειες της αποχώρησης, λόγω της πανδημίας, δεν είναι βέβαιο ότι οι Πειραιώτες θα μπορέσουν να παραμείνουν στην κατηγορία. Αυτό θα εξαρτηθεί από τους λόγους που θα επικαλεστεί ο Ολυμπιακός, όταν θα εξηγήσει γιατί δεν προσήλθε η ομάδα στο παιχνίδι με τον Άρη Νίκαιας και σε αυτό με τον Διομήδη στην επόμενη αγωνιστική (11η). Η δε ανακοίνωση του Ερασιτέχνη αναμένεται σύντομα και πριν από τον αγώνα με τον Διομήδη, που θα κρίνει πολλά.

Αντίστοιχη απόφαση, σαν αυτή που είχε συζητηθεί στην ομοσπονδία χάντμπολ, έχει ληφθεί στο μπάσκετ και στο βόλεϊ, με τους Κρόνο, Σπόρτιγκ και Πανναξιακό να αποχωρούν από τα πρωταθλήματά τους, χωρίς επιπτώσεις.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ