ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Δώνης στο Sport24.gr: "Όταν φεύγουν και οι γιατροί, τρομάζεις"

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΑΡΜΕΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΑΡΜΕΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο επιθετικός της Ρεμς, Τάσος Δώνης, μίλησε στο Sport24.gr για τον γιατρό της ομάδας του Μπερνάρντ Γκονσάλες που οδηγήθηκε την Κυριακή (5/4) σε αυτοκτονονία, η οποία συνδέθηκε με τον κορονοϊό.

Το βράδυ της Κυριακής (5/4) η ηλεκτρονική έκδοση της γαλλικής εφημερίδας "Le Parisien" έφερε στο φως μια σοκαριστική είδηση: Ο 60χρονος γιατρός της Ρεμς, Μπερνάρντ Γκονσάλες, αυτοκτόνησε έχοντας προσβληθεί από κορονοϊό. Λίγο αργότερα το ποδοσφαιρικό τμήμα ενημερώθηκε για την τραγική είδηση και ακολούθως ο σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση.

Στη γαλλική ομάδα αγωνίζεται ο διεθνής επιθετικός Τάσος Δώνης, ο οποίος μίλησε στο Sport24.gr για τον χαμό του επί 20 χρόνια γιατρού της Ρεμς. " Γνωρίζαμε πως τον τελευταίο καιρό βρισκόταν σε καραντίνα λόγω του ιού, κι αυτός και η σύζυγός του. Ήταν σοβαρός επαγγελματίας, είχε παιδιά και εργαζόταν πολλά χρόνια στην ομάδα. Ήταν ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Εγή ήρθα φέτος στη Ρεμς και επειδή είχα μικροτραυματισμούς, είχα συχνή επαφή μαζί του. Έκανε πλάκα, ήταν ωραίος κύριος. Ποιος να ξέρει όμως τι ένιωθε μέσα του, τι σκεφτόταν. Άλλο τι δείχνει κανείς προς τα έξω και άλλο τι μπορεί να αισθάνεται μέσα του. Δεν το περίμενε κανείς μας".

Αυτό που κυρίως δεν μπορεί να καταλάβει ο 23χρονος κυνηγός, είναι πώς γίνεται να αυτοκτονήσει ένας γιατρός επειδή προσβλήθηκε από κορονοϊό. " Μου προκάλεσε μεγάλη απορία διαβάζοντάς το. Και η αλήθεια είναι πως σε τρομάζει κάτι τέτοιο αν ισχύει. Οι γιατροί είναι αυτοί που φέρνουν την ελπίδα σε τέτοιες στιγμές. Διάβασα επίσης για το γράμμα που φαίνεται να άφησε εξηγώντας γιατί έκανε αυτό που έκανε. Δεν ξέρω αν μαθευτεί τι είχε γράψει. Είχα μιλήσει πάντως με στελέχη της ομάδας, όπως και με τον γιο του προέδρου, και δεν γνώριζαν γιατί αυτοκτόνησε".

Ο Δώνης, που παρέμεινε στη Γαλλία, αναφέρθηκε στο πώς βιώνει τη νέα καθημερινότητα: "Προτίμησα να μείνω εδώ και να μην ταξιδέψω στην Ελλάδα. Τελευταία φορά που είχα δει τους δικούς μου ήταν τον Δεκέμβριο και από ό,τι φαίνεται θα καθυστερήσω να τους ξαναδώ. Στην πόλη που μένω δεν έχει τόσα κρούσματα σε σχέση με άλλες πόλεις της χώρας. Υπάρχει όμως έντονη αστυνομική παρουσία, και με ποδήλατα τους συναντάς. Για να βγεις έξω τυπώνεις ένα χαρτί του υπουργείου, στο οποίο εξηγείς τον λόγο που βγαίνεις εκτός. Γενικά είμαι άνθρωπος του σπιτιού, μένω με την κοπέλα μου. Κάνω γυμναστική, βλέπουμε ταινίες, παρακολουθούμε τα νέα, καμιά φορά βγαίνω έξω για τρέξιμο. Μία ή δύο φορές την εβδομάδα κάνουμε όλοι μαζί γυμναστική διαδικτυακά, ακολουθώντας τις οδηγίες του γυμναστή μας".

Ο διεθνής επιθετικός κατέληξε στέλνοντας το μήνυμά του: "Αποδεικνύεται ο κορονοϊός σοβαρή υπόθεση και γι' αυτό χρειάζεται σεβασμός στον συνάνθρωπο. Μπορεί να προσβληθούμε από τον ιό, να μην πάθουμε κάτι, αλλά να κολλήσουμε έναν άλλο ο οποίος θα πεθάνει. Χρειάζεται υπευθυνότητα αυτές τις δύσκολες μέρες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αδιανόητο: Αυτοκτόνησε ο γιατρός της Ρεμς επειδή κόλλησε κορονοϊό
Κορονοϊός: Συγκλονισμένος ο ποδοσφαιρικός κόσμος με την αυτοκτονία του γιατρού της Ρεμς
TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ